בדיחות שואה...

• פותח הנושא Brusi
  • פורסם בתאריך

Brusi

New member
בדיחות שואה...

הערה: הדיון הזה לא בא לדון אם בדיחות שואה הם דבר רלוונטי או לא... אז בבקשה אל תגררו את הדיון לנושא הזה. בשנה שנתיים האחרונות אני מרגיש שבדיחות שואה נהיו דבר יותר שיגרתי ויומיומי... אני שומע הרבה יותר בדיחות שואה והרבה יותר ביטויים כמו "איזה שואה זה" או "היא כזאת נאצית". גם אתם שמתם לב לשינוי הזה? (ואני לא אומר אם הוא טוב או רע, זו לא מהות הדיון) ו...שמתי לב לשינוי הזה בעיקר בשכבה של אחותי הגדולה אחרי שהיא טסה לפולין. אז למנוסים שפה: אחרי פולין באמת יש יותר חשק לספר בדיחות שואה?!

LadySpeedStick

New member
לא

להפך... למרות שזה לא השפיע עלי כי אני עדיין צוחקת מבדיחות שואה. על רוב המשלחת שלי, אם לא כולה זה השפיע, ואלו שצחקו לפני- הפסיקו עם זה...

Pukipsey007

New member
ממש לא..

כשהיינו באוטובוס הקטן בארץ, ישר אחרי המסע (מהמטוס לאל-על, אוטובוס פצפון כזה) אחד סיפר בדיחות שואה.. לא הייתי מסוגלת לצחוק, הייתי יותר בהלם כזה.. לידי כבר לא ממש מספרים בדיחות שואה.

אצלי ואצל חברים שלי

חד משמעית כן. לפני פולין, אחרי פולין, אפילו פאקינג בפולין... השואה מצחיקה אז צוחקים (ואני לא סתם מנסה לעורר פרובוקציות.. מדבר בשיא הרצינות)

אצלנו זה הלך ככה:

אחד מחברי המשלחת המדהימה שלי סיפרה לי ולעוד כמה בדיחות שואה שסבתא שלו סיפרה לו, הבדיחות בעיקר נוצרו בזמן השהייה שלה באושוויץ וגם אחרי. אבל זה היו בדיחות מצחיקות והיינו צריך להפיג את המתח אז פשוט צחקנו. וגם אחרי שחזרנו מפולין אמרנו שהסגנית מנהלת שלנו היא נאצית, כי היא באמת ככה.

השואה מצחיקה אז צוחקים!??!

איך בכלל אפשר להגיד את זה שהשואה מצחיקה?! ובמיוחד אחרי שעברת את המסע..

מיכלוש7

New member
מסכימה...

אני לא מבינה מה מצחיק ברצח של 6 מיליון אנשים...
אז נכון, לא חסרות בדיחות שואה, ואני אפילו מעלה חיוך על שפתי כשמספרים לי אותם... אבל מכאן ועד להגיד שהשואה מצחיקה??? מזכיר לי שיחה שנהלתי פעם עם גרמני
(סורי על ההשוואה... אבל גם הוא אמר לי דבר דומה!)

cobainos

New member
שמתי לב לשינוי,פולין לא עושה חשק

בפולין עצמה לא צחקנו על השואה בכלל,ואני ילד עם הומור שחור מאד. לשינוי?שמתי לב,אני שומע כל הזמן(וגם אומר לפעמים בעצמי) את המילים האלה...אין מה לעשות,זה נכנס לשפה. השואה לא מצחיקה(ממש לא) איך בכלל אפשר להגיד דבר כזה?מה שמצחיק זה הבדיחות... זה כמו שתגיד שסרטן זה מצחיק

thunderstorm

New member
הממ...

אני לא בטוחה. בדיחות שואה, כמו בדיחות על כל דבר אחר, תמיד היו ותמיד יהיו. גם הביטויים האלה ("איזה שואה", "איזה נאצי" וכו') נכנסו יותר לשפה.. אם זה טוב או רע אני לא יודעת. אבל אני יודעת שאצלי במשלחת, גם לפני, גם אחרי וגם בזמן המסע - סיפרו בדיחות שואה. אבל לא בדיחות נוראיות מדי.. קשה להסביר איפה הגבול.

Boran

New member
../images/Emo31.gif

בלי שום קשר למסע לפולין אני פשוט לא סובל שאומרים על מישהו "נאצי". במשלחת שיצאה שנה אחרינו, כשחבר שלי שלומד שכבה מתחתיי חזר ושאלתי אותו איך היה, הוא אומר לי "איזה קטעים היה! כל הזמן הרצנו בדיחות שואה!" וזה בנאדם שממש לא ציפיתי ממנו. הייתי בשוק טוטאלי.

livia

New member
לא אצלי לפחות

אבל גם האמת צחקנו על השואה בפולין
באמת חשבתי שאחרי פולין אולי אני לא אצחק כבר מבדיחות שואה אבל מסתבר שכן....

למעלה