בדיחות לשבת

עליזה 63

New member
בדיחות לשבת

אמרת תודה? ילד קט ניגש לאמו ואומר: "אמא, דרכתי לאישה אחת על הרגל, התנצלתי והיא נתנה לי שוקולד". האם: "אמרת תודה?" הילד: "לא מה פתאום!!, דרכתי לה גם על הרגל השניה". סירות של קניבלים. אמריקאי, צרפתי וישראלי מתרסקים עם מטוס בג´ונגל, באים שבט קניבלים ותופסים אותם. ראש השבט ואומר להם: "שמעו, יש לכל אחד משאלה אחת ואז אנחנו פושטים לו את העור" האמריקאי חושב לעצמו: "נו מילא" ואז אומר להם: "אני רוצה לזיין את מרלין מונרו!" הקאניבלים עושים וודו, מעלים את מרלין מונרו, האמריקאי מזיין אותה והם פושטים לו את העור. הצרפתי אומר להם: "וואלה, אני רוצה לזיין את ברג´יט בורדו!". שוב הקניבלים עושים וודו, מעלים את ברג´יט ברדו, הצרפתי מזיין אותה ומיד אחרי, הם פושטים לו את העור. ראש השבט פונה לישראלי ואומר לו: "נו, עכשיו תורך. מה את רוצה? גם לזיין מישהי, משהו אחר?" הישראלי אומר לו: "עזוב, אני לא רוצה כלום, אני רק רוצה לדעת מה אתם עושים עם העורות שלנו." ראש השבט אומר לו "אין בעיה". הוא לוקח אותו למפעל ומסביר לו: "אתה רואה? פה אנחנו לוקחים את העורות שלכן ועושים מהם סירות." הישראלי מסתכל, תופס מזלג, מתחיל לדקור את עצמו ואומר לו: "סירה? זין יהיה לכם סירה!" 12 משפטי פתיחה של ערסים 1.את במקרה לובשת תחתוני חלל? פשוט יש לך תחת לא מהעולם הזה 2.שלום בובה, אני מוכר אותיות, ושמתי לב שחסר לך "ז" 3.חמודה, אם רגל ימין שלך הייתה פורים ורגל שמאל שלך הייתה פסח הייתי מבקר אצלך בין החגים.. 4.תגידי.... אנחנו הולכים להזדיין הערב, או שאני שוב צריך לשקר ליומן שלי? 5.בואי אלי לדירה נשמע מוזיקה, לא ימצא חן בענייך - תתלבשי ותלכי .. 6.מה בחורה נחמדה כמוך עושה בתוך מוח מלוכלך כמו שלי ? 7.תגידי, את מכירה את תנוחת הקוסם? אני גומר ואת נעלמת? 8.סלחי לי, בא לך לחסוך לי 200 ש"ח ?... 9.הגעתי. יש לך עוד 2 משאלות .... 10.את טובה במספרים, נכון? אני צריך לבדוק איתך איזו תיאוריה . 11.את מאמינה באהבה ממבט ראשון? או שאני יעשה עוד סיבוב ואחזור ? 12.אומרים שדברים טובים באים בשלשות. איפה שתי האחרות ? הנשים חגגו שתי חברות יוצאות סוף סוף לבלות לבד בלי הבעלים. לאחר לילה מהנה, חזרו די מסטוליות ברגל הביתה. פתאום בא לשתיהן להשתין אז החליטו להכנס לבית הקברות הסמוך, כי ממילא אף אחד לא יראה אותן שם. כשגמרו את צרכיהן, נזכרו שאין להן במה לנגב. אחת החליטה לנגב עם התחתונים ולאחר מכן זרקה אותם בין השיחים. השנייה לקחה סרט מזר שהיה מונח לידה וניגבה. למחרת בבוקר התקשר אחד הבעלים לחברו: תשמע, כנראה שעשו חיים הבנות אתמול, שלי חזרה בלי תחתונים. אתה מתלונן? שלי חזרה עם פתק בתחת שהיה כתוב "לעולם לא נשכח אותך מכל החבר´ה". עובדת סוציאלית בהרלם עובדת סוציאלית נמצאת בביקור אצל אם חד הורית בהארלם, כשהיאשמה לב לתופעה מוזרה, בת אחת פותחת לה את הדלת, שנייה מביאה לה קפה, שלישית מציעה עוגיות, רביעית מביאה אותן, וחמישית מפנה מהשולחן, ולכולן האמא קוראת באותו שם. "תגידי", היא פונה לבסוף לאמא, "אם לכולן יש אותו שם, מה את עושה כשאת צריכה לקרוא לאחת מסויימת?". "אה, אין בעיה", עונה האם, "אני משתמשת בשם המשפחה". דילמת החיים של סוחר! סוחר מלמד את בנו את סודות המקצוע: "כאשר אתה אומר ללקוח שהמחיר הוא מאה שקל, והלקוח משלם בטעות בשטר של מאתיים שקל, יש לך בעיה של אתיקה מקצועית: האם לספר לשותף?" שיכור שיכור נהג שיכור נוסע ברחוב חד-סיטרי נגד כיוון התנועה. "לאן אתה חושב שאתה נוסע?" שאל אותו שוטר תנועה שעצר אותו. "אני לא יודע בדיוק" השיב השיכור, "אבל אני רואה שאחרתי, כולם כבר חוזרים." השאלת רישיונות שוטר אחד עצר נהג שיכור על נהיגה במהירות מופרזת. שוטר ניגש אליו ואמר: "רשיונות בבקשה." השיכור השיב לו: "איחרת קצת, אחד מהחברים שלך לקח לי אותם לפני חצי שנה..." באתי מארגנטינה אדם נכנס לסופרמרקט, פנה למחלקת הירקות, וביקש מן הנער שעבד שם חצי ראש חסה. הנער הסביר לו כי לא ניתן למכור חצי ראש חסה, אך מכיוון שהאיש התעקש, הלך לקופה הראשית כדי לדווח על כך למנהלת הסופרמרקט . "יש פה איזה מפגר שמתעקש לקנות חצי ראש חסה" אמר הנער למנהלת, כשלפתע הבחין שהאיש הלך בעקבותיו, ועומד חצי מטר מאחוריו. מייד הוסיף הנער: "והאיש הנחמד שעומד מאחורי הסכים ברוב טובו לקנות את החצי השני". המנהלת חייכה, אישרה לנער למכור לאיש חצי ראש חסה, והוא הלך לדרכו. בסוף היום קראה המנהלת לנער, שיבחה אותו על פיקחותו ועל התושייה שגילה, וסיפרה לו שהיא רואה בו מועמד לקידום משמעותי אם ימשיך כך. "מאיפה אתה במקור?" שאלה. "מארגנטינה"- ענה. "ולמה עזבת את ארגנטינה"? "כי יש שם רק זונות ושחקני כדורגל"! "באמת?" אמרה בכעס "אני מארגנטינה"! "מה את אומרת" ענה "באיזו קבוצה שיחקת?"....... חבר לבן יקר.... חבר לבן יקר, כמה דברים שאתה צריך לדעת: כשאני נולד, אני שחור. כשאני גדל, אני שחור. כשאני הולך בשמש, אני שחור. כשקר לי, אני שחור. כשאני מפחד, אני שחור. כשאני חולה, אני שחור. כשאני מת, אני שחור. ואתה, לעומת זאת, חבר לבן: כשאתה נולד, אתה ורוד. כשאתה גדל, אתה לבן. כשאתה הולך בשמש, אתה אדום. כשקר לך, אתה כחול. כשאתה מפחד, אתה צהוב. כשאתה חולה, אתה ירוק. כשאתה מת, אתה אפור. ואתה מעיז לקרוא לי "צבעוני" ?!?

עליזה 63

New member
סיפור לשבת

מסופר על עשיר גדול שחי בזמנו של ה´´חפץ חיים´´ זצ´´ל, וכפי גודל עשרו וממונו, כך גודל צרותיו שהתבטאו במחלתו הקשה ומחלות בני ביתו, אשר כל הרופאים אמרו נואש ולא יכלו להעלות ארוכה ומרפא למחלותיהם. יהודי זה היה רחוק מאד מתורה ומצוות, והפעיל את עסקיו אף בשבתות כבימי חול רגילים. לימים נזדמן לו לעשיר זה להיפגש עם סוחר גדול שהיה ירא שמים ומדקדק במצוות, ובאותה הזדמנות תינה לפניו את צערו, כי מצבו בכי רע, וכי כל הממון הרב שיש לו אינו שווה מאומה בו בזמן שכל משפחתו סובלת ייסורים קשים ומרים ומיני מחלות שונות שאין להם תרופה. הסוחר הציע לעשיר לגשת אל ה´´חפץ חיים´´ ולבקש את ברכתו, אולם העשיר, שהיה רחוק מחיי תורה ומצוות, דחה כלאחר יד הצעה זו באומרו: וכי הרב הוא מלאך שתהיה באפשרותו לשנות הטבע? אך הסוחר הפציר בו מאד עד ששכנעו לגשת לצדיק. כשנכנס הלה לבית הרב פרץ בבכי מר, ובתוך כך ספר על הייסורים והמחלות שלו ושל בני ביתו, ובקש והתחנן מהרב שיואיל בטובו לברכו. אך הרב במקום לברכו, אמר לו: תן לי את ידך, ואז לחץ הרב את ידי העשיר ואמר: ´´לקראת שבת לכו ונלכה כי היא מקור הברכה´´ – אם ברצונך ברכה, תתחיל לשמור שבת ואז הברכה תבוא מאליה. התנצל העשיר בפני הרב ואמר: אדוני הרב! וכי סבור אתה שיכול אני בקלות לשמור שבת, והרי יש תחת ידי עשרות מפעלים וסגירתם ביום שבת תגרום לי הפסד של הון עצום? כשמוע הרב את דברי העשיר, שוב לחץ את ידו באומרו: ´´לקראת שבת לכו ונלכה כי היא מקור הברכה, והרי כבר אמרתי לך שהשבת היא – ורק היא – הברכה, ואם תשמור את השבת – הברכה תבוא מאליה´´. העשיר לא ידע נפשו מרוב צער ולא היה מענה בפיו, אך לאחר זמן מה התעורר כאילו ממחשבתו ואמר: אדוני הרב, חשבתי ברגע זה על פתרון נפלא, הרי בעוד כעשרים יום תסתיים השנה הנוכחית, ואז אסכם את ההכנסות וההוצאות של כל המפעלים והחנויות, ולאחר מכן אתחיל לשמור את השבת, ואם כן, תרשה לי, אדוני הרב, לחלל רק עוד שלוש שבתות… כששמע הצדיק דברים אלו, התפרץ בבכי ואמר: ´´בני, בני, וכי חושב אתה שהשבת היא שלי שאוכל להרשות לך לחלל אותה?! אלו השבת הייתה שלי באופן פרטי לא היה אכפת לי להרשות לך לחלל כמה וכמה שבתות, אולם השבת היא של הקדוש ברוך הוא בורא כל העולמות, ואם כן איך אוכל להעיז להרשות לך לחלל שלוש שבתות?´´. התרגש העשיר מדבריו של החפץ חיים האמיתיים והמאלפים, ובקול חנוק מדמעות אמר: ´´אדוני הרב, אילו הייתי יודע שהשבת היא כל כך חמורה, לא הייתי מעז לחלל אפילו שבת אחת, ומקבל אני בלב שלם להתחיל לשמור שבת´´. ואז ברכו הצדיק בברכת רפואה שלמה לו ולכל בני משפחתו. ואכן לא עברו ימים מועטים, וכולם התרפאו רפואה שלמה, ומני אז שקד על שמירת השבת ושאר מצות. שבת שלום.

עליזה 63

New member
קבלה עצמית

קבלה עצמית אני אוהב ומקבל את עצמי בדיוק כפי שאני. אני תומך בעצמי, מאמין בעצמי ומקבל את עצמי בכל מקום בו אני נמצא. אני מקבל את כל מה שיצרתי עבורי, העבר וההווה שלי. אני מוכן לתת לעתיד שלי להתרחש. אני ביטוי אלוהי נהדר של החיים, ומגיע לי הטוב ביותר. אני מושלם בדיוק כפי שאני. אני מסתפק במי ובמה שאני כעת. אני מכיר בחדווה בשלמותי ובשלמות החיים. אני מיוחד וראוי לאהבה. אני חשוב. אני נחשב. אני טוב דיי. אני מחבק את ילדי הפנימי באהבה. אני ראוי לאהבה. אני מוכן לתת לאהבה להיכנס. זה בטוח לתת לאהבה להיכנס.

עליזה 63

New member
מודעות יומית

כמה פעמים אמרתם לחבר או בן משפחה, "אני לא יכול להתעסק אתכם עכשיו, יש לי את החבילה שלי להתמודד איתה!" גם אני הייתי שם, כשלא נשאר לי אפילו גרם אחד של סובלנות לעצמי, שלא לדבר על אחרים. אבל מה שלמדתי מאימי ואבי זה שאם אתם יכולים לחלק בהיותכם בתוך הכאוס שלכם, אז אתם באמת נותנים ומדליקים את האור. לא רק בחייכם, אלא גם בחיי האחרים. אתגרו עצמכם להיפתח היום, לתת מעצמכם אפילו כשאתם חושבים שאין לכם מה לתת. ללכת את ה'אקסטרה מייל' הנוסף הזה לאחר שזה עתה רצתם מרתון.

עליזה 63

New member
תחזית שנתית לפי נרומולגיה קבלית../images/Emo23.gif

ראש השנה מאחורינו והשנה החדשה כבר לפנינו. יצחק אהרון ממרכז "חכמה" מסביר כיצד חוזה הנומרולוגיה הקבלית את מה שצופנת עבורכם השנה הטריה. חשבו את מספר השנה שלכם וקבלו תחזית כללית לגבי הצפוי לכם בתשס"ז לכבוד שנת תשס"ז הבאה עלינו לטובה, הנה לפניכם שיטה קלה ופשוטה לבחינה ולהתבוננות בשנה החדשה. כמובן ששיטה זו היא אחת מיני רבות ומציגה קווים כלליים בלבד. היא לא נועדה להחליף בשום דרך את המפה הקבלית העמוקה והאותנטית הנערכת באופן אישי לאדם. לפיכך, כל האמור להלן מציג סכמה כללית בלבד ומשקף את זרימת הכוחות הפועלים בשנה המדוברת. חשוב לזכור כי ישנן דרכים נוספות, עמוקות ומדוייקות הרבה יותר לבצע תחזית כזאת, אך דרכים אלה דורשות בקיאות רבה בתורת הנסתר. חישוב מספר השנה כולנו קיבלנו לא מזמן את פניה של השנה החדשה, אך לכל אחד מאיתנו המספרים צופנים שנה אחרת, בהתאם לתאריך שבו נולדנו. באופן כללי, כולנו משתייכים לאחת מ-9 קטגוריות מספריות שקובעות כיצד נחווה את השנה הטריה. על מנת לוודא את מספר השנה שלכם, עליכם לחשב אותו באופן הבא: חברו את יום לידתכם העברי עם חודש הולדתכם העברי ועם סכום ספרות השנה העברית החדשה. תוצאת החיבור היא מספר השנה שלכם. לדוגמא: אדם שנולד בתאריך ג' בתשרי ייחשב ראשית את מספר השנה ואז יחבר את מספר זה עם מספר החודש בו נולד ותאריך היום בו נולד. השנה העברית הנוכחית היא תשס"ז לכן: ת=400 ש=300 ס=60 ז=7. חיבור המספרים הללו מניב את המספר 767. כדי לצמצמו, נבצע פעולת חיבור 7+6+7=20 ובצמצום 2+0= 2. בחיבור השנה תשס"ז (2) עם חודש הלידה (7) ויום הלידה (3) נקבל: 1+2=3. ההתייחסות לשנה החדשה תהיה על-פי לוח השנה העברי, קרי מיום א' בתשרי, ראש השנה. לנוחיותכם, לוח המרת ימים וחודשים למספרים: ימי החודש העברי: א = 1 , ב= 2 , ג = 3 , ד = 4 , ה = 5 , ו = 6 , ז = 7 ,ח = 8 , ט = 9 , י = 1 , יא = 2 , יב = 3 , יג = 4 , יד = 5 , טו = 6 , טז = 7 , יז = 8 , יח = 9 , יט = 1 , כ = 2 , כא = 3 , כב = 4 , כג = 5 , כד = 6 , כה = 7 , כו = 8 , כז = 9 , כח = 1 , כט = 2 , ל = 3. חודשי השנה העברית : ניסן = 1 , אייר = 2 , סיוון = 3 , תמוז = 4 , אב = 5 , אלול = 6 , תשרי = 7, חשוון = 8, כסלו = 9, טבת = 1 , שבט = 2 , אדר = 3. התחזית לפי מספרי השנים שנה 1 השנה תהא שנה של שינויים חיוביים ותקופה חדשה בחי האדם, הטובה להוציא דברים מהכוח אל הפועל. זו שנה שתתאפיין ברכישות רבות, בשינוי מגורים, בקידום במקום העבודה ובנסיעות מרובות. היא מייצגת שינויים מחשבתיים רבים בכל הנוגע לחיים האישיים. זוהי השנה בה יתחוללו מעברים בין מצבים מסויימים שהעיקו בשנה החולפת. זוהי בדיוק התקופה לשנס מותניים וליישם תהליכים.אל תמתינו לשם כך לשנה הבאה. שנה 2 השנה הקרובה תהיה קשה ולא יציבה מבחינה כלכלית. ירבו בה מריבות ובעיות בזוגיות, עם חשש להתפרקות מערכות יחסים. האדם בשנה זו חשוף לטרדות רבות ולמצבי רוח משתנים עד כדי דיכאון. התקופה אינה מומלצת לשינויים ולקבלת החלטות לטווח ארוך. יש להתאזר בסבלנות ולא להיסחף להחלטות פזיזות. לא מומלץ כלל להחליף מקצוע או מקום עבודה. יש לשים לב לבעיות בריאות העלולות לצוץ בשנה זו. שנה 3 זוהי שנה המבטאת כניסה לתקופה פורה, יפה ומשגשגת. לעצמאים שבינינו צפויה תקופה של שפע ובנייה. בשנה זו , להבדיל מהשנה הקודמת שהיתה קשה, האדם מתחזק והברכה שרויה בכל מעשיו. זהו הזמן הנכון לרכישות, להתרחבות, למעבר מגורים ולשיפור איכות החיים. הדאגות והקשיים של השנה החולפת יפנו מקום לשנה של צמיחה, שמחה ושפע. שנה 4 שנה עמוסה בעבודה, המתאפיינת בלוח זמנים צפוף ובחוסר זמן לעצמכם. בתקופה זו על האדם לאזור כוחות ולהוציא לפועל תוכניות שעד עתה היו בגדר רעיון. ההצלחה תאיר לכם פנים. שנה 4 (צילום: סי די בנק) למרות השנה הדחוסה והאנרגיה הרבה היוצאת מכם, מומלץ לשקם יחסים עם הקרובים לכם ולא להזניח את הרגש. המאמץ הרב המושקע בתקופה זו ייתן תוצאה חיובית לקראת תקופת סוף השנה, בה תוכלו ליהנות מפירות העמל הרב. המשמעת העצמית צריכה להיות גבוהה מאוד ויש לסדר לוח זמנים עם הגדרות ברורות לכל עניין. בשל עומס המטלות תתכן עייפות זמנית נפשית וגופנית, אך למרות זאת ההצלחה תאיר לכם פנים. שנה 5 שנה מצוינת בכל הנוגע לענייני הלב. בחלוף השנה הקודמת שהיתה עמוסה ומתוחה, הגיעה העת לפנות מקום וזמן לעצמכם. זה הזמן להתאוורר, לטייל ,להכיר אנשים ומקומות חדשים. האנרגיה שלכם צריכה להיות מתועלת לאפיקים חיוביים כגון: לימודים, העשרה ונטילת יוזמות. לפנויים שביניכם: זו התקופה המומלצת להתקשרות זוגית בת עתיד . חיי החברה יתפסו מקום מרכזי ותהיו רצויים במפגשים רבים. שנה זו תהיה בסימן של התחלה חדשה עם פרספקטיבה אופטימית לעתיד. שנה 6 שנה נהדרת למיסוד קשרים ולנישואין. קשרים שהחלו בשנה שעברה עשויים להתפתח מאוד השנה ולהתנהל בנינוחות מרבית. מי שלא מצא זוגיות ראויה בשנה החולפת עשוי למצוא עצמו השנה בנבכי התאהבות סוערת ומלאת רגשות. המשפחה תהווה מוקד עיקרי ויש להשקיע אנרגיה בטיפוח התא המשפחתי והמסגרת והזוגית. ההרמוניה והשלווה יתפסו מקום מרכזי ויפלסו דרך להצלחות רבות, הן בפרנסה והן בחיי החברה. התקופה מומלצת לשינוי מקום מגורים ולהתחדשות. שנה 7 השנה מאופיינת בניתוקים ובסיומות. בעבודה ייתכנו שינויים שלא לרוחכם אפילו עד כדי פיטורים. יחסים זוגיים ייקלעו למשבר והפרידה נראית באופק. האנרגיות נמוכות והלחץ הנפשי יגבר ורמת הפגיעות תעלה. יש להימנע מלפגוע באחרים ולגלות סלחנות רבה יותר כלפיהם. תשס"ז הינה ללא ספק שנה בעייתית וטומנת בחובה קשיים רבים. ההתאוששות תחל מאמצע השנה ואז תורגש ההקלה המיוחלת והשינויים החיוביים לא יאחרו להגיע. שנה 8 לאחר השנה הקשה שעברה עליכם, ניכרת מגמה של התחדשות. בעבודה דברים זורמים בנחת עם אפשרות לקידום ולמימוש רעיונות חדשים. זה הזמן לשנות מקום מגורים ולשפר משמעותית את איכות החיים. המצב הכספי ישתפר ויזמן אפשרויות רבות להתרחבות כלכלית. זוהי תקופה ראויה לבצע רכישות כגון: בית ורכב ואף תקופה נוחה להרחבת המשפחה. שנה 9 שנה זו מומלצת להכשרת הקרקע לעתיד. התקופה מזמנת שפע רעיונות והזדמנויות שירקמו עור וגידים בשנה הבאה. זה הזמן לנער אבק מעל הנפש ולהתכונן לקראת שינויים חדשים הנראים באופק. השנה תתאפיין בסיום תהליכים ובנקיטת יוזמות חדשות. השנה הזו סוגרת את מעגל השנים בספירה הקבלית ופותחת דלת לשנה אופטימית ומוצלחת. בפרוס השנה החדשה הבאה עלינו לטובה "חכמה" המרכז לקבלה, ואנוכי, יצחק אהרון, העומד בראשו, מבקשים לברך אתכם ואת בני ביתכם בברכת שנה טובה ומוצלחת בכל.

למעלה