בדיחה
בעל עגלה עצר אצל מתקן העגלות לתקן גלגל בעגלה שלו. הודיעו לו שזה יקח קצת זמן והוא החליט ללכת בינתים הביתה ברגל. בדרך עצר בחנות כלים וקנה דלי וסדן, המשיך בדרכו לאטליז, שם קנה שתי תרנגולות ואווז. בדרכו החוצה התעוררה בעיה, איך יסחוב את כל הדברים? והוא החליט לשים הכל בעגלה ולחכות עד שתתוקן. בדרכו חזרה לעגלה הזדמנה לדרכו גברת מבוגרת שסיפרה לו שהלכה לאיבוד ושאלה אותו: "האם תוכל להגיד לי איך להגיע לרחוב הגרף פוניאטובסקי 10?" בעל העגלה השיב, "במקרה אני גר ברחוב הגרף פוניאטובסקי 11. הייתי מלווה אותך אך איני מסוגל לסחוב את כל מה שקניתי." האשה מיד הציעה, "למה שלא תשים את הסדן בדלי, תחזיק את הדלי ביד אחת, תשים תרנגולת אחת מתחת לכל זרוע ואת האווז תחזיק ביד השנייה?" הוא הודה לה מאד והחל ללוותה הביתה. בדרך הציע העגלון, "בואי נלך בדרך הקיצור שלי מהסמטא הזאת, נגיע ממש מהר". האשה הביטה בו במבט בוחן ואמרה "אני אלמנה גלמודה בלי בעל להגן עלי, איך אהיה בטוחה שאיך שנגיע לסמטא לא תצמיד אותי לקיר, תרים לי את החצאית ותכבוש אותי?" העגלון השיב "בחייך, גברת - אני סוחב סדן, שתי תרנגולות ואווז. איך בדיוק אני אמור להצמיד אותך לקיר, להרים לך את החצאית ולכבוש אותך?" הגברת מיד השיבה לו, "זה בכלל לא בעיה, תוריד את האווז, תכסה אותו עם הדלי, הנח את הסדן על הדלי ואני אחזיק לך את שתי התרנגולות !!"