בדיחה על נשים

פרח7

New member
בדיחה על נשים

מכירים את הבדיחה על הארנב, השועל והזאב? יום אחד השועל והזאב השתעממו פחד חשבו וחשבו מה יוכלו לעשות כדי לבדר את עצמם. אהה, אמר השועל, בוא נלך לכסח לארנב ת'צורה. רעיון מצוין השיב הזאב, אבל באיזה תרוץ נרביץ לו? נלך אליו אם הוא יחבוש כובע, נגיד לו : למה אתה חובש כובע?! ונרביץ לו ואם לא יהיה לו כובע נשאל אותו , למה אין לך כובע ונחטיף לו. וכך היה, הם חיפשו את הארנב וכשמצאו אותו קרעו לו ת'צורה כי לא היה לו כובע. לא עבר זמן רב והם שוב השתעממו והחליטו להתבדר ע"י מכות לארנב. אבל באיזה תרוץ נשתמש הפעם? שאל השועל את הזאב, אי אפשר להשתמש בתרוץ הכובע כי מאז המכות ההן הארנב חובש כובע כל הזמן. הפעם, ענה הזאב, נשאל אותו אם יש לו סיגריה לתת לנו אם הוא יתן מרלבורו נרביץ לו כי רצינו נובלס ולהפך הלכו שניהם לארנב ואמרו לו: תן לנו סיגריה. איזה סיגריה, שאל הארנב, מרלבורו או נובלס? למה אתה חובש כובע, שאגו שניהם בזעם והרביצו לו. יעני לא משנה מה הוא עשה הוא חטף, יש גם נשים שנמצאות בתוך ביתן פנימה במצב הזה... ולמה כתבתי בנושא "בדיחה על נשים" כי את הבדיחה הזו מספר עכשיו ד"ר זאב וינשטוק ממרכז מינרווה באוניברסיטת חיפה על נשים. ציטוט מכתבה בYNET "....אני יושב ומשוחח עם אשה מוכה, ושואל: את יודעת מתי תקבלי מכות מהבעל? היא עונה: כן. אני שואל: 'למה את לא עושה עם זה כלום?' היא עונה: 'מה בדיוק אני צריכה לעשות?' ..." ההנחה במחקרו היא שהנשים יכולות להיות כ"כ מעצבנות שהגברים מרגישים שאין להם ברירה אלא להביא להן כאפה. לא חושבת שכל הנשים המוכות הן נשים מעצבנות אבל גם אם הייתי חושבת שזה העניין, ויכול להיות שיש נשים שהן מעצבנות שבא לך להביא להן כאפה אז מה? אז תביא להן ת'כאפה?

../images/Emo6.gif אחלה בדיחה ! ממש התגלגלתי

מכל המדרגות... האמת היא שאני מסכימה עם הכותב, והסוגייה היחידה שנותרה פתוחה היא: האם זה תקף גם ללסביות? האם מהיום כל פעם שהדס מבלה עם אמא שלה במקום להכין לי צהריים (או הולכת לעבוד במקום לגהץ, או לחברותים במקום לעשות לי מסז' בכפות הרגליים...) מותר לי לכסח אותה בגלל ההסלמה??? (האמת היא שזה די מטורף שהאקדמיה מממנת טיפוסים ומחקרים כאלה.)

אבא גאה

New member
אני לא יכול לקרוא את הכתבה

אבל אני כבר המון זמן מתריע מפני ה"הומר" הזה שנותן לגיטימציה לשנאת נשים - בדיחות על החמות למשל, בדיחות על בלונדיניות, בדיחות שמדמות את האשה לזבל, שמוחקים כשהיא מתה, נפצעת, שהופכות את הנשים לכלי לסיפוק תאווה מינית בלבד ותחושותיה/רצונותיה - אינם חשובים. כשהייתי ילד בן 14 קראתי את "קובי ניב" "אני פמיניסט" והספר שינה לי את התפיסה של החיים.....זה גם אחד הספרים שלקחתי איתי לכאן.

למעלה