בדיחה למוארים

lightflake

New member
בדיחה למוארים

ש: מה השיטה הכי טובה להיות ללא אגו ?

ת: לבדוק אם הוא קיים

neophile

New member
לא מבין את האובססיה הזאת עם האגו

זה נשמע כמו איזה כת ניו אייג'ית ולא כמו חכמה מהמזרח , כן גם במזרח עוסקים באגו אבל לא באותה צורה שבה עוסקים בזה במערב כאילו רק אם האגו .... אז היינו מוארים מה שרק מראה כמה האנשים במערב ממשיכים להיות אובססיבים עם האגו למרות מה שהם לומדים ...

גם יש משהו מאוד טיפשי בלקרוא לתהליך מאוד מורכב אגו במקום להכנס לעומק התהליך של החוויה עצמה , של ההוויה .

האגו לא מפריע לך להכנס להוויה , אתה עושה את זה על גבי האגו , מעליו , הוא לא צריך להפריע ... ובלעדיו יש סיכוי טוב שזה בכלל לא היה אפשרי .

lightflake

New member
הכוונה באגו היא לא להוויה אלא לצורה האישית

שכאילו מולבשת על ההוויה

אז כמה מורכב זה יכול להיות אם זה לא אמיתי ? (יכול להיות מאוד מורכב, השאלה כמה מורכבות אתה מדמיין, כלומר, אם תפסיק לדמיין, זה כבר לא יהיה מורכב כי זה לא יהיה קיים)

lightflake

New member
אחת התכונות של מבנים דמיוניים

היא שככל שאתה מנתח אותם - כך הם הופכים למורכבים יותר

neophile

New member
אתה לגמרי לא מבין את המשמעות של לדמיין

דמיון זה משהו שמתרחש על גבי חוויה כלשהיא ממשית .
מאוד יכול להיות שגם הממשות הזאת היא בגדר "מאיה" אבל זה משהו שקורה מעצמו ואנחנו חלק ממנו בעוד שדמיון זה משהו שמתרחש במכונה שלך שקיימת במאיה הזאת .

זה שתדמיין או לא , זה לא ישנה את העובדה שאתה צריך לאכול ולשתות וכו' כדי להתקיים במאיה הזאת .

אם נראה לך שאתה יכול לעוף , אתה מדמיין כי החוקים של המאיה לא מאפשרים את זה בלי כנפיים או טכנולוגיה כלשהיא .

התפתחות רוחנית מתקיימת גם במסגרת המאיה , היא לא נוגדת את המאיה .

אולי יש רמה כלשהיא של התפתחות שבה מתעלים גם מעבר למאיה אבל זה רק אחרי שעוברים "תיקון" אם נשאל את המונח הזה מהקבלה .

התיקון הזה לא אפשרי אם כבר עכשיו אתה דוחה את המאיה , אחרי הכל גם המאיה היא מאניפסטציה של הבורא\אחדות וכו' לא ?
אז לדחות את המאיה זה גם לדחות את האחדות או ליתר דיוק את "תוכנית הבריאה" .

כמובן שכל זה הם דיבורים שנועדו להביא אותך למצב תודעה מסויים והתודעה שלנו זה הדבר היחידי שאנחנו יכולים להגיד שהוא קיים .

פעולות שאנחנו עושים במסגרת המאיה כמו לשבת למדיטציה יכולים לשנות את מצב התודעה שלנו .

כרגע זה בהחלט מצב מותנה , בלי הפעולות האלה , לא תגיע לשינוי .

אותו הדבר לגבי כל הפילוסופיה שסיגלת לעצמך , בלי שתחשוב על הדברים האלה ותנסה ליישם אותם אז שום שינוי במצב התודעה לא יקרה .
אתה יכול לדבר עד מחר על זה שלא צריך לעשות ולא צריך לחשוב אלה רק להיות וכו' אבל גם כל זה מתרחש כרגע במסגרת המאיה .

בקיצור , אנחנו נמצאים בכלא ...
אתה יכול להיות כמו האסירים האלה שמדמיינים את החופש או שאתה יכול להיות כמו האסירים שחופרים דרך החוצה.

lightflake

New member
אז מה שאתה אומר בעצם

אתה אומר, כל עוד אני בחלום, לא יעזור לי לדעת את האמת
אני חייב להבין את החלום ואיך האשליה בנויה כדי להצליח לצאת ממנה ו"סתם" לשמוע את האמת זה רק מפריע לי כדי להגיע לאמת...

אתה רואה איך זה כמו כדור שלג, בשביל לצאת מהחלום אתה מחזק את האמונה בחלום וממשיך ליצור אותו

במקום זה יש מורים שהתעוררו והם אומרים לנו, תעזבו את כל השטויות האלו ותלכו ישר למקור שממנו נוצרת כל האשליה, מאיפה עולה כל החלום? מאיפה עולה האשליה?
תלכו למקור "אני" ואז במקום להמשיך לחפש אחר תשובות לא יעלו יותר שאלות.

lightflake

New member
עכשיו שאני חושב על זה היא מתאימה גם לך

הכלא לא אמיתי אז לא יעזור לחפור תחתיו

ינוקא1

New member
אני אומר שמאוד עוזר לדעת את האמת

לכן בכל יום אני קורא פעמיים "שמע ישראל". כדי לזכור תמיד את האחדות.
אבל זה לא מספיק.

אם מישהו נמצא בכלא , זה טוב שהוא אומר כל יום "אני בכלא , אני רוצה לצאת מהכלא" ומזכיר זאת לעצמו.
אבל כל עוד הוא לא לומד איך הכלא וקירותיו בנויים , אין לו סיכוי לברוח.

כך כל עוד אתה שקוע בתוך ה"אשליה" והיא ממשית עבורך , אתה צריך ללמוד מה מחזיק אותה ונותן לה את הכח להיראות "ממשית" , או "מהי האמת באשליה ?" ואז יש סיכוי שתוכל לצאת ממנה.
ביהדות זה נקרא "בירור" - להפריד את האמת מהשקר , ואז ממילא השקר נופל. ואת הבירור הזה אתה צריך לעשות בכל רמות הקיום שלך : פיזי , רגשי , מנטלי , אנרגטי.

דבר שני -
האשליה נוצרה מסיבה כלשהיא , ולמרות שהאמת היא ההויה ולא האשליה , בכל זאת נולדת בגוף.
כי אם היית רוצה פתרון פשוט מאוד כדי לבטל את ה"אשליה" - אז לכאורה זה לקפוץ ממגדלי עזריאלי כלפי מטה בלי מצנח . . .

אבל אני לא ממליץ על הפתרון הזה , כי הרעיון הוא למצוא את ההויה כאשר אתה בגוף.
זה יעוד העולם - להאיר את החומר דווקא.
וכל עוד האדם לא הגיע לכך הוא יתגלגל שוב ושוב - כי תודעתו קשורה בחומר.

וכדי למצוא את ההויה כשאתה בגוף , אתה צריך לעשות עבודה כירורגית מדויקת , לזכך את החלקים הגופניים שלך דרך ה"בירור" שאמרנו למעלה.

והמורים האמיתיים שהתעוררו , דווקא תמיד אומרים לך "תעבוד ותתרגל" - בכל המסורות שאני מכיר.

lightflake

New member
זה גם לא נכון לגבי המסורות האלו

ברור שיש הכל מהכל והתפתחו המון דרכים והבלאגן חוגג אבל בכל המסורות תמיד הייתה גם הצבעה ישירה ופשוטה על האמת, כשאתה קורא דברים שבודהה אמר אתה רואה גם דברים ישירים לגמרי וגם דרכים עקיפות יותר, תלוי למי הוא דיבר אני מניח, למרות שתקרא את הדרשות שלו הרבה פעמים כתוב בסוף הדרשה שכל מאה הנזירים שהקשיבו לו התעוררו או משהו בסגנון... אז הוא היה די ישיר כנראה וגם אל תשכח שמסורות התפתחו וכדי שיהיה בסיס מסויים לקיים מסורות צריך סיפורים ואלו לאו דווקא דברים שאלו שמיוחסים להם כתבי הקודש היו מסכימים איתם

מה אני אגיד לך, במילה של ייאוש לסיום, אני חושב שאתה צודק (כן כן זו לא טעות)
אני חושב שגישות שונות מתאימות לאנשים שונים בזמנים שונים וכך יכול להיות שאנחנו באמת טוחנים מים כי אולי לך ולנאו באמת מתאימה הגישה הזו ולכן אתם כל כך בטוחים בה ולי מתאימה הגישה שאני מציג ולכן אני כל כך בטוח בה אז באמת שאין טעם לנסות לשכנע אחד את השני...

מי יתן וכל הברואים יהיו חופשיים

lightflake

New member
אל תשמח יותר מדי

אני עדיין חושב שהדרך שלי מהירה יותר משלכם

ינוקא1

New member
התלמוד אומר על רבי מאיר

שהיה אדם חכם ומעולם לא "ניצחו" אותו , חוץ מאשר אישה , תינוק , ותינוקת.
וזה המעשה עם התינוק :

"פעם אחת הייתי מהלך בדרך וראיתי תינוק יושב על פרשת דרכים ואמרתי לו באיזה דרך נלך לעיר? אמר לי ישנם שני דרכים: האחת קצרה וארוכה והשניה ארוכה וקצרה, והלכתי בקצרה וארוכה. כיון שהגעתי לעיר מצאתי שמקיפין אותה גנות ופרדיסין ולא ניתן להיכנס אל העיר. חזרתי לאחורי אמרתי לו: בני, הלוא אמרת לי שדרך זו קצרה! אמר לי: ולא הוספתי ואמרתי שהיא ארוכה"? (על-פי התלמוד הבבלי, ערובין נג, ב).

לעומת זאת : אם הוא היה הולך בדרך ה"ארוכה וקצרה" - הוא אומנם היה משקיע בהתחלה קצת יותר זמן , אך אחר כך היה נכנס יותר בקלות . . .

ינוקא1

New member
רק לגבי

דרכים עקיפות :

הדרך העקיפה שאני מכיר חוץ מזה שתעבוד להעיר את עצמך , היא שמורה מואר מאיר אותך דרך זה שהוא מאיר את עצמו . . .

ודי למבין.

ינוקא1

New member
אני עם נאו.

האם הקיר שלידך הוא "אשליה" ?
האם אתה חושב שאם תפסיק "לדמיין" שיש שם קיר , הוא לא יהיה קיים ?

העולם הפיזי הוא אולי "אשליה" יחסית להוויה שנמצאת מעליו , אבל כל עוד אתה בתוכו - הוא ממשי עבורך.

ואם אתה רוצה "לדלג" אל ההויה עצמה , אתה צריך לעשות זאת בתיאום עם העולם הפיזי וחוקיו , אתה צריך לעלות מתוכו אל ההויה.

בכל המסורות הרוחניות בעולם זו הדרך - יוגה , בודהיזם , דאואיזם יהדות וכו' וכו'.

בכל המסורות הללו יש לימוד ותרגול כיצד ההויה מתלבשת בתוך העולם הפיזי והגוף , דרך ההבנות והתרגולים הללו אתה מקלף את הקליפה ומגיע לפרי.

באף מסורת אין נסיונות "לבטל" את העולם הפיזי , להגיד שהוא סתם דמיון ו"פוף" אתה שם.

למעלה