בדיחה באספרנטו

בדיחה באספרנטו

נטע (לא נועה...) הציעה היום לפרסם בפורומנו בדיחות ואנקדוטות באספרנטו, כדי לגרום לסקרנים ו/או לתלמידים להתמודד עם הטקסט וכו'. אימצתי את הרעיון ואני מפרסם להלן משהו כזה, קצת מתוחכם: :Oni demandis al simio "?Kion vi pensas pri Evolucio" :Respondis simio !"Gardu min Dio"

Neta558

New member
../images/Emo6.gif

קצת שימוש בבבילון, אבל הבנתי

חומר למחשבה רוחנית

שמע ישראל ה" אלוהיינו ה" אחד ואהבת לרעך כמוך לפי ישוע המשיח לעולם ועד, אלה שתי המצוות החשובות ביותר.(מרקוס י"ב 28) גם הקול הזה ראוי לו שיישמע, גם אם לא לכולם ינעם.

שמגר, למה לא תכתוב בפורום המתאים?

יש ב"תפוז" מאות פורומים ובטח אחד מהם יתאים לדעותיך. לדעתי בפורום לאספרנטו כדאי להתמקד ב...אספרנטו. הגיוני, לא?

Eldad S

New member
../images/Emo45.gif יוסי, Mi konsentas kun vi

דוד, יש לך בתפוז מגוון עצום של פורומים, ובהם על פילוסופיה, ועל דת, ועוד כהנה וכהנה. תוכל לכתוב בהם על דעותיך, ולדון בהן עם שאר חברי אותם פורומים (שכן, לשם כך הם נועדו). אבל כאן אנחנו בפורום של אספרנטו, ועל אספרנטו. אנא זכור זאת.

אין מה להתפאר בבורות

לצערנו, כפי שהנוער הישראלי הממוצע מגלה בורות מדהימה לגבי אספרנטו, כך הוא בור ועם הארץ בהרבה תחומים של תרבות העולם ובראשם לגבי ישוע המשיח, לא רק משיחם, כפי שמתבטאים לעתים קרובות, אלא המשיח היהודי היחיד שמשיחיותו לא הופרכה, בניגוד לעשרות משיחי השקר כמו בר-כוזיבא, שבתאי צבי ולאחרונה הרבי מלובאוויטש, שאיש אינו מוחה שתמונתו של משיח שקר זה מופיעה בכל מקום בארץ ואין פוצה פה ומצפצף למרות שבחייו הרבי הלזה נקט עמדות פוליטיות קיצוניות ביותר ותמך ללא סייג בהמשך כיבוש פלסטינה ובדיכוי האכזרי וחסר ההבחנה והרחמים של העם הפלסטיני. אני מצטער שנאלצתי להכנס לנושאים כה שנויים במחלוקת בלשון המעטה, אבל אספרנטו לא תכסה על הכל.

Eldad S

New member
דוד, אנא, הפורום "אספרנטו - שפה

ותרבות" אינו קשור לנושאים שעליהם כתבת בהודעות לעיל. בפורום הזה אנחנו כותבים על אתרים מעניינים באספרנטו, דנים בספרות ובתרגומים באספרנטו, עוסקים בזמנהוף ובמוצאן של מילים בשפה הבינלאומית, דנים באגודה לאספרנטו בישראל, בתולדותיה ובפעילותה, עונים על שאלות של תלמידים, מזמינים לפעילויות ארציות, ועוד ועוד. ההודעות האחרונות שלך מקומן המתאים הוא בפורומים העוסקים בדת, פילוסופיה, וכו' - כל שעליך לעשות הוא לגשת לעמוד הראשי בתפוז, ושם לבדוק את כל עשרות הפורומים הקיימים ולראות אם יש פורום המתאים לדיון בנושאים הללו.

אין לי חפץ באספרנטו מעוקרת

Mi ne plu havas ajnan intereson pri Eo sterilizita de chio idea, idealisma kaj foje iom tikla. Tian Eon ankau Zamenhof ne volis kaj eksplicite tion diris en sia kongresa parolado en la dua kongreso en Ghenevo 1906. En la jida lingvo, pri kiu mi bedauras ke mi ne sufiche ghin konas, oni povas multe pli humurplene rakonti anekdotojn. Multajn lingvajn problemojn, kiujn mi renkontas, solvas pli bone la angla, hispana kaj iu ajn alia lingvo. Se mi tamen estas kaj restas esperantisto, tio estas pro la kvazau denaska identeco kiun mi alproprigis senrimarke dum la longaj jaroj de mia esperantisteco. Kaj chio chi implicas ke ne ekzistas por mi temo, kiun trafu anatemo. Mi ne aparte shatas sankt-afektulojn kaj fridpisulojn. Krome, chio kaj chiu estas bonvena.

מילובאביץ' (ועד ליבוביץ'...)

נפלא... אפילו אם יגיע יום רחוק רחוק רחוק שבו כ-ל בני האדם ידברו אך ורק אספרנטו- לא יגמרו הוויכוחים ואי ההסכמות. ( : וטוב שכך. כמובן. מצד אחד אני מסכים עם דוד שחשוב לדבר על אידאולוגיות שונות גם בפורום שלנו, אבל מאידך אני מאמין שאת הדיבורים האלה צריך לעשות באספרנטו... כי לדיבורים בעברית על אידאולוגיות שונות באמת יש פורומים אחרים. David vi diris ke neniu maltrankvilas vidi rabi-milubavichon chie do jen unu respondo: אתר עמותת יד ליבוביץ'

אני ידיד של אפלטון אבל יותר של האמת

Kara Terglobcivitano Mi dankas vin pro via subteno morala, mi havis nenian problemon verki tion kion mi verkis en Eo, sed ech tiel au tiel chi estas amikoj kiuj ne toleras la veron, ech se ni supozus ke absoluta vero ne ekzistas. Sed libereco de opinioj? Chu Eo estas tiom malforta morale kaj tiom defendebla ke vero ne povus esti publikigita en ghi kaj en interreta forumo kiu portas ghian nomon kaj la nomon de ghia kulturo? Pripensu kaj tracerbumu, eble ech kontemplu pri tio David.

תגובה לדבריו של עודד, אזרח הכדור

לדעתי הפורום שלנו (אספרנטו- שפה ותרבות) לא נועד להתכתבות באספרנטו אלא בעברית. לדעתי התכתבות באספרנטו צריכה להיעשות בפורום של ELI, שנועד לכך,או בפורומים הרבים שיש לדוברי האספרנטו בעולם.

Eldad S

New member
../images/Emo45.gif נכון, אבל...

מותר, לדעתי, להתכתב באספרנטו גם בפורומנו המכובד - אבל בתנאי: בתנאי שיהיה גם תרגום לעברית, עבור הנובולוי. ואז כולנו נצא נשכרים.

פסיקת בג"ץ ../images/Emo88.gif

דוד, ראשית, אני מזדהה איתך לפחות בדבר אחד- ביני לבין יוסי פעורים כמה תהומות אידאולוגיים עמוקים, שהאמת- אני לא חושב שאי פעם נגשר עליהם. מה שלא מפריע לי, מאידך, לחבב מאוד את האיש ולהעריך את תרומתו הגדולה לקהילת האספרנטו הישראלית. אני לא חושב שהוא מתנגד כרוני לאמת, אלא טבעה של המציאות הוא שלאנשים שונים היא נראית שונה. אני מאמין שגם אם חב"דניק אספרנטיסט, להבדיל אלף הבדלות, היה משתמש בפורום שלנו כדי לספר בעברית שהרבי מילובאביץ' הוא המשיח האמיתי- הוא היה זוכה לאותה תגובה. בסיכומו של דבר, מה שאומר יוסי, עם התיקון של אלדד, מקובלים עלי ביותר. והנה רעיון: אני חושב שקהילת היהודים המשיחיים בארץ היא לא קטנה אבל מאוד טעונה ומלאת אמונה, מדוע לא תפתחו פורום בתפוז?

למעלה