בדידות של נער

עופר 249

New member
בדידות של נער

היי הילד שלי בן14וחצי סובל מבדידות וחוסר חברים גם כל מיני חוגים שאנו מציעים לו נענים בשלילה אנחנו די אובדי עצות . הילד פשוט עצוב מאד וכל עזרה שאנו מנסים להגיש נתקלת בסרוב באחרונה שמענו שיש חונך אחרי צהריים לילדים עם ''הפרעות'' כאלו והיינו רוצים אולי גם עם חונך לנסות לעזור השאלה האם אתם יודעים אם יש ברמת גן מין שרות חונכות?
האם יש קבוצות תמיכה להורים עם בעיה כמו שלנו?

יעל גגג

New member
אני הייתי מחפשת פסיכולוג טוב, כי נראה לי שחשוב לאבחן את הילד

אולי הוא סובלת מחרדה ולכן, לא מתחבר לחוגים, חברים?
אולי הוא סובל מדיכאון?
ואולי סתם ביישן.
אני לא מכירה וכותבת רק על סמך השורות הבודדות שכתבת. אבל לא הייתי לוקחת צ׳אנס. הייתי מסבירה לו שאנחנו דואגים ומבקשים ללכת לאיש מקצוע לפגישת אבחון.

zivadina

New member
חונכות וטיפול

א. אחד הילדים שלי נהנה בעבר מחונך "פרח" במכללה באיזור מגורינו. החונך מספק חברה נעימה אבל לא יכול להחליף איש מקצוע.
ב. כדאי להיעזר בטיפול מקצועי לנער כדי לעזור לו להתמודד עם העצבות.
זה יכול להיות פסיכולוג ויכול להיות תרפיסט שידע להתחבר אליו.
ג. אם העצבות חמורה, כדאי לעבור אבחון פסיכולוגי אצל פסיכולוג קליני או פסיכיאטר, ולקבל המלצות לטיפול המתאים.

הרבה פעמים מתאים טיפול CBT לאדם עם הפרעת קשב, ויש מקרים שמתאים דווקא טיפול רגשי.

ילד שסובל מבדידות

השאלה המרכזית בעיני היא עד כמה הילד באמת סובל מהבדידות או שאולי הוא אוהב להסתגר והדאגה שלכם גורמת לו לראות את הבדידות כבעייה.
שאלה נוספת היא האם מאז ומתמיד הוא היה בודד, או שהמצב בשתנה לרעה לאחרונה.
יתכן שיש לו קושי במיומנויות חברתיות, יש אפשרות שמציקים לו , אולי הוא מרגיש שהערת העצמי שלו נמוך משל אחרים ועוד ועוד...
אני מצטרפת לדעה שחונך לא יכול לתת מענה לאף אחת מהאפשרויות ובודאי לא לאפשרות שהוא סובל מחרדה חברתית. אין מנוס אלא לפגוש פסיכולוג או פסיכיאטר המומחים להפרעת קשב וולשווק לו את זה בקושי שלכם לעזור לו. אתם יכולים לפנות למומחה בעצמכם ולקבל ממנו עצות איך לרתום אותו.

עופר 249

New member
תודה לכולם

הילד מטופל מגיל 8 אצל פסיכולג פסיכו דרמה קבוצות מיומניות חברתיות וכעת שוב פסיכולוגית וממנה קיבלנו המלצה לנסות לחפש חונך

למעלה