בג"צ אמר את דברו

Dror Instructor

New member
בג"צ אמר את דברו

בגדר צו הביניים שהוצא בתאריך 14.05.2015 מותרות למשך 3 חודשים שימנו מתאריך 15.04.2015 גם טיסות לשמירת כשירות טייסים ובטיחות טיסה – שעתיים בכל חודש.
בצו הביניים הנ"ל לא הותרו טיסות לשם הכשרת טייסים מתקדמים ולשם צבירת "שעות מפקד", ובהקשר זה אנו דוחים את בקשת העותרים שכן בהיענות לה יהיה משום הרחבה של צו הביניים שהוצא.

david m

New member
זה ךמעשה מחזיר את הרצליה כמעט לתפקוד מלא , לא ?

ממש לא

כל הטיסות המסחריות, המסוקים, הסבבים, עמותת "חיים" ועוד, אינן ניתנות לביצוע מהרצליה.
ההחלטה מכוונת כדי לשמור על כשירות הטייסים ומטוסיהם, אשר היו למעשה מקורקעים בחודש וחצי האחרונים.

דוד.

GidiRgov

New member
"ניצחון גדול"

זה פוסט אישי משהו -
את 3 השנים האחרונות של חיי השקעתי במסלול ארוך ומייגע (במיוחד) - בעיקר עקב התחכמות של המחוקק הישראלי ששכח לתרגם את המילה "לא" בתרגום תקנה 230 לתקנות ההפעלה...
למרות הקשיים המקומיים (שאינם קיימים בשום מקום אחר) עדיין שאפתי לעשות את המסלול בארץ. סוג של "ציונות".
היום הודיעה מדינת ישראל שגם את המסלול הזה (שקצת קשה להאמין שמישהו באמת מוכן לעבור) היא פשוט לא מאפשרת.

המדינה תמשיך לאפשר לכל מיני אנשים שסתם בא להם לטוס, לבוא לשחק עם זה קצת,
אבל תשלול מאדם שבחר לעסוק בזה באופן מקצועי, והשקיע 3 שנים מחיו במסלול הכשרה של טייס מסחרי במסוק, להמשיך במסלול ההכשרה.
לרגע חשבתי שזו מדינה חופשית ודמוקרטית. מדינה בה "חופש העיסוק" הוא חוק יסוד, אבל כנראה שטעיתי.

ומי בוחר להפר את אותו חוק יסוד - הגורם היחיד במדינה שאמור להגן עלי - בית המשפט העליון.
כל כך עייפתי, שקצת קשה לי להסביר כמה המצב גרוע.
אם הייתי מפרט מעל דפים אלו את כמות האבסורדים ה"בירוקרטיים" אליהם נחשפתי ב-3 השנים האחרונות
אפשר היה להפוך את זה בדקות למערכון של אפרים קישון (או לחומר למבקר המדינה) - לבחירתכם...

נדמה לי שכמוני, חלק גדול מה"עוסקים בענף" על סף שבירה.
אתה צריך להיות פסיכי אמיתי בשביל להחזיק במדינה הזו "עסק" תעופתי.
זו שאלה טובה - איך הגענו למצב המוזר בו יש לנו יותר מפקחים מעובדים / כלי טיס / טיסות (שוב - לבחירתכם...).
אולי לא התקבלה החלטת ממשלה על סגירת התעופה הכללית במדינה, אבל צעד אחרי צעד, הגבלה אחרי מיגבלה, זו הופכת למציאות כואבת.

אני מבין שבג"ץ קיבל (אחת משתי) הבקשות ושההבהרה בדבר שמירת כשירות מעט עוזרת בהחייאה המלאכותית שמבוצעת כרגע לעסקים הפועלים מהרצליה, אבל זה מעט מדי ומאוחר מדי.

שְׂרֵפָה, אַחִים, שְׂרֵפָה!
עֲיָרָתֵנוּ בּוֹעֲרָה כֻּלָּהּ,
בָּה רוּחוֹת שְׁחֹרוֹת יִסְעָרוּ,
לַהֲבוֹת חֻרְבָּן יִבְעָרוּ,
עִקְּבוֹתֶיהָ לֹא נִשְׁאָרוּ,
הִיא עוֹלָה בָּאֵשׁ.

וְאַתֶּם חוֹבְקִים יָדַיִם
בְּלִי הוֹשִׁיט עֶזְרָה,
בְּלִי כַּבּוֹת אֶת אֵשׁ הַלַּהַב,
אֵשׁ הָעֲיָרָה.

קְרוֹבָה, חַס וְחָלִילָה, הַשָּׁעָה,
כִּי הַלְּהָבוֹת יַתְמִידוּ,
אֶת כֻּלָּנוּ פֹּה יַשְׁמִידוּ,
רַק שְׂרִידֵי קִירוֹת יָעִידוּ
מַה שֶּׁפֹּה הָיָה.

וְאַתֶּם חוֹבְקִים יָדַיִם
בְּלִי הוֹשִׁיט עֶזְרָה,
בְּלִי כַּבּוֹת אֶת אֵשׁ הַלַּהַב,
אֵשׁ הָעֲיָרָה.

רַק בְּיַדְכֶם בִּלְבַד הִיא הָעֶזְרָה.
חִישׁ הוֹשִׁיטוּ יָד אוֹהֶבֶת
וְהַצִּילוּ מֵהַמָּוֶת,
בְּדַמְכֶם כַּבּוּ שַׁלְהֶבֶת,
חִישׁ כַּבּוּ בְּדָם.

מֵרָחוֹק אַל תַּעֲמֹדוּ,
כִּי הָאֵשׁ עוֹלָה.
אַל נָא תְּחַבְּקוּ יָדַיִם,
הַשְּׂרֵפָה גְּדוֹלָה!

תקנה 230

שלמה זלקין, ידידנו, צועק על כך כבר שנים על גבי שנים. מצד רת"א, עד היום, אין קול ואין קשב.
אני מקווה, שבעת שיכתוב הפרק השניים עשר לתקנות ההפעלה, הנעשה בעת הזו, יתוקן העיוות הקיים.

דוד.

"זה פוסט אישי משהו..."

גידי, אישי? אתה ניצול שואה? ניסחפת.
לגבי החלק הראשון, אני מבין את תיסכולך ותומך. לך יש מבחר אלטרנטיבות.
לאלו שהזכרת בחלק השני והבאת כתמיכה, לא היו.

ואנחנו נבכה גם על ההחלטה הזו

שנובעת מניסוח לא טוב של ה"בקשה".
מלכתחילה, ביקשתי שלא להזכיר את השעתיים האלו, ועכשיו זה כבר אבוד.
מעניין איך החכמים של רש"ת יתרגמו את ההחלטה לשפת המעשה.

חישוב זמן הטיסה

אז אם אני ממריא מהרצליה לחיפה לפיק וחזרה להרצליה אז אני מניח שרק הקטע מהרצליה לחיפה יורד מחישוב השעתיים. נכון?
שאר הדרך איננה קשורה להרצליה?
כלומר, טיסות הנחשבות בספירת השעתיים הן אלו שממריאות מהרצליה ועד לנחיתה הראשונה בשדה אחר ואו בחזרה להרצליה?

נחיה ונראה

אני אישית, לא מעוניין לתת לנוגעים לעניין, רעיונות ניסוח.

בינתיים, הגשתי מרשה (PSB) טיסה לשדה דב

בשעה 15:00 לשם, ובשעה 18:00 בחזרה (צריך לתדלק ולנוח שעתיים שלוש אחרי 5 דקות טיסה) ובינתיים, לא קיבלתי שום תגובה, מוזר!

talben

New member
על שעתיים טיסה

בזמנו כשעלה רעיון הגשת ההבהרה לבג"צ, הצעתי לעוסקים במלאכה כי במקום "שעתיים" טיסה לכל טייס, יבקשו "שתי טיסות בחודש". הרציונל מאחורי זה היה טייס שממריא מהרצליה למגידו, נוחת שם ומשם טוחן כל היום את הקו מגידו-אילת-מגידו וחוזר חלילה, עד הערב שאז אני חוזר להרצליה. האם לפי הבהרת בג"צ הדבר יהווה עברה? הרי הבעיה היחידה היא CTR הרצליה, או יותר נכון ההמראה והנחיתה בהרצליה. מהרגע שיצאתי מהשדה מה אכפת למישהו כמה שעות אני "טוחן"?
לצערי הצעתי לא התקבלה והניסוח נשאר על "שעתיים" טיסה לטייס.

שתי טיסות בחודש, שתגעת, או מה?

בכלל לא היה צריך להזכיר "כמות". (כנראה שעורכי דין שלוקחים הרבה, מבינים הרבה יותר ממישהו שכמנהל הפעיל עורכי דין....)

אם זה יתבצע כמו שאני מנסה לדמיין, זו תהיה רק חצי צרה....

talben

New member
יאיר

זה לא שהשתגעתי (נו טוב, אשתי טוענת אחרת...) זה פשוט העובדה שחייבים להציג משהו ריאלי לבג"צ, שאחרת גורל הבקשה הזו היה דומה לזה של הבקשה לצבירת שעות להגדרים מתקדמים - נדחה. אם קראת את החלטת בג"צ, הם טענו כי מתן אפשרות לצבירת שעות יהווה הרחבה ניכרת של הצו המקורי. שעתיים בחודש זה משהו שהוא הרבה פחות ממה שהינו רוצים, אבל לפחות יאפשר לכל/מרבית הטייסים לטוס, וזה מספר שאיפשר לבג"צ להסכים עם הבקשה. אם קראת את תגובת הגופים השונים, אזי רש"ת אמרו במפורש שלפי התקנות מספיק 6 שעות בשנה (חצי שעה בחודש), ככה שיכולנו להיותבמצב גרוע בהרבה.

למעלה