בג"ץ מנותק מהעם

• פותח הנושא um2
  • פורסם בתאריך

um2

New member
בג"ץ מנותק מהעם

רוב העם תומך בהמשך הפעלת נוהל שכן רק במגדל השן המישפטי אין מלחמה ואין מאבק כנגד טרור אצלם מחבל פלשתינאי שווה לחייל צה"ל האם הילדים של דורנר שירתו בצה"ל ?

וטוב שכך

בג"צ לא צריך להיות מחובר לעם. הוא צריך להיות מחובר לחוק. זה בל-יעבור. בעניין נוהל שכן, בג"צ עושה מה שהוא מחוייב לעשות - מקפיא את הנוהל עד שתתקבל החלטה בעניין. עדיין לא התקבלה החלטה, אז אל תמהר מלשפוט את בג"צ.

וזה הזמן להזכיר את הסקר שלנו

הצביעו והשפיעו: האם יש להמשיך להשתמש בנוהל שכן? להפסיקו? או אולי במקום פלשתינאי תמים שלא חטא בדבר נשתמש ביוסי ביילין, בבחינת: "מי שחילק נשק שילך לאסוף אותו"? הפיצו את הלינק של הסקר ברשימות התפוצה שלכם כדי שיהיה כמה שיותר מיצג.

um2

New member
תפקיד בג"ץ

לאכוף את החוק לא לחוקק אותו כמו כן מה יקרה אם היום בלילה יצטרכו להשתמש בנוהל זה?

זה עניין של דיעה

אקטיביזם שיפוטי או לא. הבגיניסט יכול לדוש בסוגיה הזו הרבה יותר טוב ממני (למרות שכבר יצא לנו לפטפט בעניין פעם) אני מאמין שבג"צ צריך לחוקק את החוק באמצעות תקדימים שהוא קובע, אבל ברור שבמידה מבוקרת בצורה כלשהי. אם היום יהיה צורך לנהוג בנוהל שכן, צה"ל יאלץ לוותר על התענוג ולירות טיל אל הבית. זה החוק ואין מה לעשות. צה"ל הוא צבא של מדינה, וישראל אינה מדינת צבא. צה"ל חייב לפעול ע"פ הנחיות החוק והדדרג המדיני, ולהתאים את עצמו אליהן. ברור שבמקרה הזה הנחיות החוק פוגעות ביכולת הביצוע של צה"ל, לצערי, אבל זה המצב. אני תקווה שבג"צ יבחן את הנושא ויקבע כי נוהל שכן הוא נוהל מחויב מציאות ולמעשה עדיף על אפשרויות אחרות, ובכך יאפשר לצה"ל לחזור ולהפעיל אותו.

אביסון

New member
חיימוביץ´, אתה מפתיע אותי

"בג"צ לא צריך להיות מחובר לעם" , ליאור חיימוביץ´, 19.8.02. סליחה??? בג"צ, בהגדרה, הוא בימ"ש שנועד לתת סעד למען הצדק. הוא פוסק הלכות, נכון, עפ"י חוק, אבל בן אדם, ביהמ"ש חייב להיות קשוב לעם בטירוף. תחשוב על זה.

הפתעות זה טוב, לא?

אני חושב שאתה ממש על גבול הוצאת דברים מהקשרם. את דברי אמרתי בתגובה לזה שטען שבג"צ צריך להיות למעשה קול העם, ושהחלטותיו צריכות להיעשות על פי הלך הרוח בעם. אני מתנגד לזה בכל תוקף. אם בג"צ היה "מחובר לעם" בצורה כזו, אריה דרעי היה יוצא זכאי, שהרי רוב העם באמת האמין בזה. אתה מכיר את המערכת המשפטית, אתה יודע מהו הסוביודיצה (מקווה שאייתתי נכון) - האין אתה חושב שאסור שבג"צ יהיה מושפע מלחץ ציבורי, פוליטי, עיתונאי וכו´? בג"צ צריך להיות מגדל שן, מרוחק מהלכי רוח למיניהם, ולדבוק אך ורק בצד החוקי היבש של הדברים הנידונים בו.

מעניין לעניין באותו עניין

הויכוח הזה מזכיר לי את הנטיה של לא מעט ליכודניקים להאשים את בג"צ ב"שמאלניות". ועל כך אני עונה: מה לכם כי תלינו בני ישראל? הליכוד הוא מפלגת השלטון בחלק מכריע מהשנים מאז 1977. הוא כבש את לישכת נשיא המדינה ומינה לרמטכ"לים אנשים בעלי מדיניות פרו-ימנית. היו לו נציגים בעלי זהות ימנית היסטורית בנשיאות ביהמ"ש העליון כבר מזמן (שמגר), והם גם הביאו לקבלת החלטות ימניות (גירוש 413 המחבלים). אז אנא- לא להאשים את השמאלנים לפני שנבדוק את עצמנו. לכו לכינוסים של "צעירי הליכוד" ובחנו את כל לומדי המשפטים שם. על כמה אנשים אתם מסוגלים להגיד באמת ובתמים שהם פוטנציאל להיות שופטים עליונים בעוד 30 שנה? ואידך זיל גמור.

למעלה