בג"ץ החליט

גוססי

New member
זו דעה פוליטית, לא טיעון משפטי

אם אתה רוצה לשפוט פוליטיקאי אחד בגלל תוצאות מדיניותו, צפה לכך שאחרים ידרשו להעמיד לדין פוליטיקאים אחרים. ברגע שנקבע התקדים לא יהיה לך שום פתחון פה נגד דרישה להעמיד לדין פוליטיקאים מהצד השני של המפה הפוליטית. רעיונות מעין אלה הם חרב פיפיות, וככל שמתנגדי תהליך אוסלו יקדימו להכיר בכך כך יטב לכולם.

begone

New member
הנה ההוכחה

תקרא כאן מה שאמר אדיר זיק: http://www.tolerance.co.il/tolerance9.html "זה כבר ידוע שאבישי רביב הסתובב על תמונות של רבין במדי אס אס. צילמו אותו עם אקדח ועם חולצה של מוות לבוגדים. ואם תטען שזה לא נכון אני שובר אותך" בוא נראה אותך שובר אותי. "תראה גם את האפליה בין מתנחלת דתיה ובין צפוני. אותה שולחים לכלא. ואת רביב אפילו לא הזמינו למשפט" שקרן - הרי נגד רביב מתנהל משפט ארוך מאוד. "2 דקות אחרי היריות רביב כבר שלח ביפרים להרבה כתבים שמאלנים ויידע אותם על מה שקרה. וזה מתועד אז אל תעצבנני" אתה שוב מבלבל את המוח בלי לספק עובדות. לא מאמין לך. "אם אתה לא רואה שום בעיה בזה שאין שום רדיו חרדי או ימני" הממשלה לא צריכה לתת רשיון לרדיו פוליטי. הממשלה גם לא צריכה לתת רשיון לרדיו השייך למגזר השולל את קיום המדינה הדמוקרטית שלנו. "הסכם אוסלו שיפר את מצבה של ישראל ? הצחקת אותי בפעם העשירית. אני לא יודע איפה אתה חי, אבל אני גר בישראל. ואני רואה מסביבי כל יום הרבה פיגועים" הסכם אוסלו שיפר את מצבה של ישראל. אבל ביבי וברק תקעו אותו, וכיום שרון הורס אותו לגמרי. בגלל זה יש כל כך הרבה פיגועים. הסכם אוסלו בא למנוע את הפיגועים, ולעודד את הפלשתינאים לחיות חיים נורמליים במדינה נורמלית. ביבי, ברק ושרון פשוט הרסו לגמרי את הסכם אוסלו ומטרותיו. יש לי הצעה בשבילך - תקנה עוד 100 איקייו ואז תדבר איתי. אתה קשקשן, שקרן בלי טיפה של תבונה בקודקוד.

uuuaaa

New member
ובכן

לגבי אדיר זיק אני מקבל שזה אכן הסתה. אבל הסתה זו לא פחותה במאומה מההסתה שהזכרתי של הכתב הכלכלי של רשת ב´. (זה שאתה לא יודע על מה אני מדבר לא משנה לי). וכן לא נופל מההסתה של ארגוני שמאל רבים בעד פגיעה במתנחלים. ולא נופל מההסתה המושמעת כל יום בקול ישראל ובעיתונים נגד מתנחלים. "משפט ארוך". מה אני אגיד לך. ממש ארוך. אפילו דיון אחד עוד לא היה לו. הפרקליטות מקיימת התיעצויות תכופות איך לשכנע את הציבור לא להעמיד אותו לדין. הוא גם ממשיך לקבל משכורת מהשב"כ. וזה גם מראה כמה שאתה צבוע. רבין בכלל לא מזיז לך. הוא מת ואתה עכשיו רוקד על הדם ומאשים חצי מהציבור ברצח שלו. עובדה שאתה לא יוצא בקריאות להעמיד לדין את רביב. העיקר ששמו את המתנחלת בכלא ורבין עשה את שלו. בזכותו יש עוד מתנחלת בכלא. האח. אם באמת רבין היה מזיז לך, לא היית יושב בשקט עד שרביב היה בכלא. כי הוא ידע הרבה יותר מהר-שפי על כוונותיו של עמיר. בקיצור צבוע. רדיו פוליטי ? ומה זה בדיוק קול ישראל וגלי צה"ל ? שידורי תעמולה ימניים פלסטינים. למה אני שמממן את גלי צה"ל צריך לשמוע את יעל דן שואלת מתנחלת שירו לה על הבית - "למה שלא תתפנו משם" ? לא פוליטי בכלל נכון ?? ולמה אני צריך לשמוע ברשת ב´ את טיבי שקורא להרוג מתנחלים ולא משתיקים אותו, וכאשר מעלים איזה ח"כ ימני שמדבר בגנות ההבלגה מיד משתיקים אותו. גם אחמד טיבי שולל את הדיקטטורה השמאלנית שלכם. נמאס לי לדבר איתך על פוליטיקה. רק בשביל להיות כן איתך, אני אביע עליך את דעתי. אני באמת חושב שאם היית חי בזמן השואה היית חושב שזה מגיע ליהודים. אני לא יודע למה, מתשלטים על הכלכלה הגרמנית, יש להם אף רוח, לא יודע למה.

begone

New member
ובכן ובכן

"הסתה זו לא פחותה במאומה מההסתה שהזכרתי של הכתב הכלכלי של רשת ב´" תביא לי עובדות, ואז נדבר. תודה. "לא נופל מההסתה של ארגוני שמאל רבים בעד פגיעה במתנחלים" אף ארגון שמאל לא תומך בפגיעה במתנחלים. "אפילו דיון אחד עוד לא היה לו" משפטו של אבישי רביב נדחה לשבעה באפריל - בכל זאת נוע תנוע. זאת בניגוד, למשיח, שאף פעם לא יגיע. http://news.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=item&id=134416 "רבין בכלל לא מזיז לך. הוא מת ואתה עכשיו רוקד על הדם ומאשים חצי מהציבור ברצח שלו" רבין בהחלט מזיז לי. מעולם לא רקדתי על דם, מקסימום על שלולית מים. אני לא מאשים ציבור שלם ברצח שלו, אלא רק את האחראים ישירות לרצח זה. "עובדה שאתה לא יוצא בקריאות להעמיד לדין את רביב" אני לא יודע מספיק עובדות בשביל לצאת בקריאות כאלו. רוב החומר הזה חסוי. "העיקר ששמו את המתנחלת בכלא" תתפלא, אבל אני לא חושב שהיה צריך לאסור את הר-שפי. "רדיו פוליטי ? ומה זה בדיוק קול ישראל וגלי צה"ל ? שידורי תעמולה ימניים פלסטינים" אני מאזין לשתי התחנות הנ"ל יום-יום, ולכן קובע שדבריך הם השמצה חסרת-תכלית. "למה אני שמממן את גלי צה"ל צריך לשמוע את יעל דן שואלת מתנחלת שירו לה על הבית - "למה שלא תתפנו משם"?" חופש הביטוי, חופש העיתונות. "ולמה אני צריך לשמוע ברשת ב´ את טיבי שקורא להרוג מתנחלים ולא משתיקים אותו" טיבי מעולם לא אמר דבר כזה. אתה שקרן. "וכאשר מעלים איזה ח"כ ימני שמדבר בגנות ההבלגה מיד משתיקים אותו" דמגוגיה. חברי כנסת ימניים מתראינים כל הזמן ואף אחד לא משתיק אותם. הבעיה שלך היא שאתה מעונין להשתיק אנשים מסוימים, אבל זועק כמו קוזאק נגזל כאשר לכאורה (לכאורה!) "משתיקים" את ידידיך. ועל כך נאמר - איפה ואיפה. "אחמד טיבי שולל את הדיקטטורה השמאלנית שלכם" דמגוגיה ושקר. "שאם היית חי בזמן השואה היית חושב שזה מגיע ליהודים" השואה לא הגיעה ליהודים. אבל ביקורת מילולית בלתי-אלימה אכן מגיעה ליהודים, ובעיקר ליהודים הדתיים-חרדיים.

taro

New member
תיאוריה חסרת ביסוס

מסכים אתך רק בנקודה לפיה דם מתנחלים הפך להיות מותר, או לכל הפחות חסר משמעות, בעיני חלק גדול מהציבור.

קשקוש

אותו חלק קיצוני בציבור קטן בהרבה מהחלק שדוגל בסיסמאות ה"מוות לערבים"...

uuuaaa

New member
אבל

אותו חלק קיצוני גם שולט בתקשורת ושוטף להמוני אנשים את הראש יום יום.

רגע...

אותו החלק הקיצוני ששולט בתקשורת הם לא החברים של טומי שונאי החרדים? ואני לתומי חשבתי שטומי לא בדיוק מזדהה עם מרצ...

taro

New member
מה פתאום?

קודם כל, גודלו של הציבור ביחס לגודלו של הצבירו האחר לא רלוונטי. עוולה אחת לא מצדיקה עוולה אחרת. שנית, המגמה השלטת בקרב התקשורת והשמאל היא להאשים את המתנחלים בכל הסכסוך, לטעון כי החיילים הם קורבנות מסכנים של המתנחלים, לטעון כי לפי החוק הבינלאומי המתנחלים הם פושעי מלחמה (מה שעובדתית הינו נכון, אולם הדבר עדיין נאמר בנימה שאננית), ובכלל, להגיד "מגיע להם".

לא טארו יקירי. זה מה שאתה אומר.

אם תחליף את המילה "מתנחלים" ב"ציונים"... יש כאלה שאומרים את זה, אבל כמו שכבר אמרתי, מספרם קטן בהרבה ממספרם של אלה שדוגלים בסיסמאות ה"מוות לערבים" והם בטח לא הדעה הרווחת בקרב ציבור כלשהו הגדול מספיק כדי להקרא "ציבור"...

taro

New member
על מה את מדברת?!

סלחי לי, אבל הרגע הורשת את ערכך בעיני. איפה בדיוק כתבתי כי מגיע לציונים למות? כי הציונים אשמים בכל? כי דמם של הציונים מותר? או שאת משקרת במצח נחושה, או שיש לך בעיה חמורה בהבנת הנקרא. באשר ל"דעה הרווחת" - לא, זו פשוט דעה לא מתלהמת, ולכן לא פוטוגנית. הדעה כי דמם של מתנחלים הוא הפקר, וכי אדם שנרצח בהתנחלות הינו מקרה פחות מעניין או טראגי מאשר זה אשר נרצח בתוך הקו הירוק, אופפת את רובו של השמאל, שמתייחס באפאטיה ובשאננות למתנחלים, כאילו הם משהו אחר, ומה שקורה שם לא נוגע להם.

היה לי ערך בעיניך? זה מחניף לי!

לא חשבתי שאתה מסכים עם השטויות של אמיר עד לכדי למות ודם מותר, אבל בעניין "אשמים בהכל" ו"מגיע להם" - טארו ידידי, תקרא הודעה אחת שלך (ולא את זאת שאני מגיבה אליה עכשיו)... ושוב, אני חוזרת ואומרת. זה בולשיט. הדעה בעניין המתנחלים שאופפת את רובו של השמאל (השפוי) זה שהם צריכים להתפנות, לא למות...

taro

New member
אני לא יודע מי זה אמיר

ואני לא חושב שלמישהו מגיע למות. קראתי את התגובות שלי, לא מצאתי בהן התרת דמו של אדם או שמחה לאיד. זה שאני מאשים את הציונות בהרבה דברים לא אומר שאני חושב שמגיע לציונים למות, בעיקר לא כשמשפחתי וחברי הם חלק מאותם ציונים. איך הגעת למסקנות האלו, אלוהים יודע. רובו של השמאל השפוי רואה בהם את מקור הבעיות, וכל עוד הם מסרבים להתפנות, הם רואים בכל פיגוע נגד מתנחלים רק עוד סיבה לחייך ולאמר "אמרתי לכם".

Nightwish-boy

New member
זה לא קשור למוסר, יש בעייה אחרת

דבר ראשון אני שמח לראות שיש לנו תחומי עניין משותפים
דבר שני, הבעייה היא לא המוסר. מבחינתם זה מוסרי כי חוקי המדינה מבחינתם לא חלים עליהם, ומתפקידם לנצל אותם וזאת מבחינתם זכותם. וזאת בדיוק הבעייה, שמדינה לא יכולה לקיים ציבור שלא מקבל על עצמו את מוסדותיה וחוקיה. אין כאן עניין של מוסר, אלא של קבלת חוקים. וחוץ מזה, אל תכליל את ה"מוסר הדתי". בתור אחד שהמשפחה שלו דתית בחלקה ומוסרית מאוד אני מבקש ממך לא לעשות הכללות כאלה. שלך
דור

israelberger

New member
ואתמול היה כתוב בעיתון שחילוני רצח

וזה רק מראה לכם על המוסר החילוני משהו קטן.

טל קר

New member
החילונים אינם קבוצה בעלת דעות

משותפות. אין להם ישות עליונה אחת משותפת שלה הם אמורים לציית. אין להם מנהגים משותפים לכולם או עיקרי אמונה בסיסים לכולם. לכן ההשוואה איננה בין דברים דומים.

israelberger

New member
גם לדתיים יש דעות שונות

אני בטוח שלא תמצאי הסכמה גורפת (וגם לא גורפת) של דתיים מכל הזרמים לכל הדוגמאות של התנהגות נלוזה של דתיים. אומנם יש את האמונה הבסיסית והחוקים הבסיסים אבל יש הרבה שמעוותים אותם או פשוט לא מתייחסים אליהם.

begone

New member
אין כזה דבר מוסר חילוני

גם אין כזה דבר ´חילונים´. המונח ´חילונים´ הוא בכלל המצאה של דתיים. אנחנו בני-אדם, אזרחי מדינת ישראל. זה הכל. אנחנו אנשים מאוד מגוונים, שלא נשמעים לשום מנהיג ספציפי, וכל מה שאנחנו מסוגלים להסכים עליו זה שלטון החוק. המילה ´מוסר´ היא מושג שנוי במחלוקת, שיש הטוענים שהוא בכלל מופרך ובלתי-לגיטימי. לאף בעל-חיים אין מוסר. יש מציאות, והיא מכתיבה את ההתנהגות. בני-אדם לא נולדו רעים או טובים - הם נולדו, זה הכל. מגוון גדול של פרמטרים מכתיב את האופי האנושי (גנים, חינוך, חברה, חוק, משפחה, שלטון, אקלים, גיאוגרפיה) ו"המוסר" איננו אחד מהם.

למעלה