בגרות-רק בישראל?

בגרות-רק בישראל?

שלום אני כיתה י"א, ויצא לי ולכמה חברים לדבר על זה שבבתי ספר בשאר העולם לומדים פחות ושהכל יותר מסודר ויוקרתי שם רציתי לשאול האם תעודת בגרות קיימת רק בישראל? והאם יש איזשהו סטנדרט עוטלמי שעל פיו אני יוכל להיכנס לאוניברסטאות בחוץ לארץ. והאם אני יכול להיכנס לאוניברסיטה באנגליה אם תעודת בגרות ישראלית?

פלגיה

New member
לומדים פחות ויוקרתי יותר?

קצת התבלבלת. אני לא יודעת לגבי "כל העולם", אבל תעודת בגרות, או מבחנים לסיום תיכון הם לא המצאה ישראלית. באנגליה יש בהחלט בחינות כאלה, ובכמה מקצועות (למשל מתמטיקה) הרמה גבוהה בהרבה מהרמה הנדרשת בישראל. אני לא יודעת לענות לגבי קבלה. מן הסתם יש אפשרות, כי אנשים מהארץ מתקבלים ללימודים בחו"ל. יכול להיות שזה גם תלוי בבחינות אחרות בסגנון הבחינה הפסיכומטרית (למשל GMAT). צריך לברר בכל מקום לגופו.

iris mom of two

New member
אוניברסיטה

בגרות ישראלית מקובלת בכל העולם. ברוב האוניברסיטאות בארה"ב ישאלו אותך אם יש לך בגרות מישראל. דוגמא לאיך לומדים אצלנו בעיר בארה"ב: 6 שעות לימוד כל יום. הילדים מסדרים את המערכת שלהם בתיכון. אצלנו כל העיירה הולכת לבית ספר אחד, כאשר יש 150 תלמידים בכל שיכבה. בית הספר מחולק כך: גנון עד כיתה ב' תחת מנהלת אחת. כיתה ג' עד ה' זה היסודי ותחת מנהלת אחרת. ו עד ח זה החטיבה ותחת מנהלת נוספת. מהחטיבה הכיתות מתחלקות אחרת, יש HOME ROOM, אבל רוב השיעורים הם בכיתה של המקצוע. כלומר שיעור גאוגרפיה הוא בחדר גאוגרפיה. לילדים יש מערכת יומית ועל פיה הם יודעים איפה להיות. ט' עד י"ב זה התיכון. בתיכון יש לחברה יותר בחירה עצמית של המערכת והתלמידים שרוצים ללכת לאוניברסיטה יבחרו מקצועות יותר קשים. בדרך כלל הם יעמיסו על עצמם בשישית ובשביעית והשמינית תהיה שנה של יותר סתלבט, כאשר במאי הם גומרים ללמוד ובדרך כלל כבר יודעים אם התקבלו לקולג' ולאיזה קולג'. על מנת להתקבל לקולג' טוב צריך להיות לא רק תלמידים טובים אלא גם פעילים חברתית. מתנדבים לפחות פעם בשבוע, פעילים בצופים או פעילות חיובית אחרת. בנוסף, רוב התיכוניסטים שאני מכירה פה עובדים אחלרי בית ספר, כי זו הדרך היחידה ללמן את האוטו. פה, ללא אוטו אין דרך להגיע לחבר הכי טוב שלך שגר בצד השני של העיירה, מרחק 6 ק"מ ואין פה אוטובוסים.

Tנקר בל

New member
בגרות ישראלית לא מקובלת בכל העולם

אני מכירה מישהי שעברה לשוויץ, ולא רצו לקבל אותה לאוניברסיטה, כי לא הכירו בבגרות שעשתה בישראל.

Kalla

New member
עם רמת הבגרות בישראל כיום

זה לא מפתיע בכלל.

Kalla

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif בדיחה טובה!

מגנטה1

New member
בגרות

לפני המון שנים (אני נחרדת לחשוב כמה המון), בגרות ישראלית סבירה אפשרה לי להיכנס לאוניברסיטה אמריקאית טובה -BOSTON UNIVERSITY, אבל היו לנו שם גם קשרים אז אוליבגלל זה. בכל אופן אני זוכרת שבשנה הראשונה למדנו במדעים חומר שלמדתי בתיכון בארץ. אחרי שנה כבר עברתי לאונברסיטה טובה הרבה יותר. גם זן יכולה להיות אפשרות להתחיל באונברסיטה סבירה, להצטיין בשנה הראשונה ואז לעבור לאוניברסיטה מעולה. משום מה מעבר בשנה שנייה הרבה יוצר קל ועם פחות דרישות מאשר קבלה לשנה הראשונה - אם באים עם שנה ראשונה מעולה מאוניברסיטה סבירה. כאמור כל זה לפני המון שנים בארצות הברית.

irisgh

New member
בתור בעלת

שגיעות כתיב רבות לכשעצמי, בפרט אם-עם כדאי לך להתחיל עם תעודת בגרות טובה פה. למשל בלשון. היה עדיף לו היית כותב 'עם תעודת' או 'אוכל'.

loligos

New member
יש לך אזרחות בריטית?

אם אין לך אז אתה יכול להתקבל לאוניברסיטה באנגליה אבל זה מאוד מאוד יקר. תלוי מה אתה רוצה ללמוד. יש גם מבחני קבלה ומבחן ידע באנגלית. ברמת העקרון באנגליה לא לומדים פחות מפה אבל לומדים פחות מקצועות לבגרות. אפשר להסתדר טוב מאוד רק עם שלושה מקצועות לבגרות ברמת הA level אבל המקביל בארץ זה בערך 6 יחידות לימוד לכל מקצוע. אם אתה אזרח בריטי אתה צריך לגור באנגליה לפחות שנה (יכול להיות שהוסיפו ליותר שנים) לפני שיעזרו לך במימון הלימודים. בהצלחה

פלגיה

New member
ממה שאני יודעת

לפחות האיי לוול במתמטיקה שקול לא רק לרמה של 6 יחידות, אלא כמעט לשנת הלימודים הראשונה באוניברסיטה.

למעלה