בגרות וחשיבה

יוסי99

New member
תשובות

רע"ן = ראש ענף רמ"ד = ראש מדור וכן הלאה הן נבדלים גם בדרגות אגב. למשל, רמ"ד עתודה, שהיא רס"ן או סא"ל אם אני לא טועה.

פלטרון

New member
אז אתה בעצם "אנטי-עתודה"

והרשה לי להסביר איך הגעתי למסקנה האחרונה - אתה מציין בהודעתך (המקורית) : " ... לעומת זאת, לעיתים קרובות אני רואה כאן כותבים שכותבים בחוסר ידע מוחלט, וכותבים בבטחון מרקיע שחקים. אין הבדלה בין עובדה להשערה ולבדיה. הכל מעורבב ביחד ... " הרושם הכללי המתקבל מהודעתך הוא כי קיים חוסר במידע בפי אלו המתיימרים לחשוב את עצמם כמבינים . כמו-כן , אתה בפרט מציין : " ... זה אופייני מאוד אצל העתודאים שלפני השירות, או אצל התלמידים שבאים לחקור ..." ובכך אתה למעשה מאשר ( במילים אחרות ) את מה שנכתב ע"י אנשים אחרים בפורום - אין לחתום על מסגרת ( צבאית ברובה ) לפרק זמן כה ארוך ( 10 שנים ) , לפני שהכרתה אותה . אם היה צדק בעולם , את החתימה על הקבע היינו חותמים 0.5 שנה לסיום החובה - כאשר אנו יודעים איפה שובצנו , והאם אנו מרוצים . מאוד לא נחמד לחייב אדם בוגר , בן 26 , אולי אפילו נשוי , להמשיך ולשרת בצבא 3 שנים נוספות , שלא לומר למנוע ממנו קידום מיקצועי ( באזרחות ) רק בגלל שכאשר היה בן 17 , חתם על העתודה . "צדק צדק תרדוף" , היכן אתה ??

amir_aikido

New member
לא בעד ולא נגד

אל תשים מילים בפי. היו תקופות שהייתי מאוד בעד (כשהיה לי טוב) היו תקופות שהייתי ממש נגד (כשהיה לי ממש רע). אבל במחשבה כוללת, עתודה זה מסלול, לחלק הוא יוצא טוב ולחלק הוא יוצא רע. גם למי שיוצא טוב יש תקופות רעות, וגם למי שיוצא רע יש תקופות טובות. צדק - דווקא בצבא אתה מחפש אותו
הרי שבשביל זה מחזיקים בשער של כל בסיס צבאי ש.ג. שלא יתן לצדק ולהגיון להכנס
כל חוזה שאת חותם לטווח ארוך הוא בעייתי, ובעיקר כשאתה חותם מול גוף גדול וחזק, בין אם נדבר על משכנתא ובין אם על עתודה. אלו החיים
זה נכון שבגיל הצעיר של העתודה קשה לקבל החלטות כאלה. אבל המצב במדינה מחייב צעירים בני 19 לקבל החלטות יותר קשות
כל שניסיתי לעשות הוא להעלות מעט את תרבות הדיון, להפריד מעט בין עובדות קיימות היום, סיפורים מהעבר, אנקדוטות, השערות וסתם מחשבות. הרבה מתדיינים פה חוטאים בזריקת שטויות כאילו היו מדאורייתא, בלי שיש להם ולו מושג קלוש על העובדות בשטח. אני לא רוצה להכניס ציטוטים - זה סתם יפגע ולא יוסיף. השירות בצבא, גם בעתודה, יכול להיות תקופה נפלאה. ויכול להיות סיוט מתמשך, רוב העתודאים נמצאים מספיק זמן בצבא כדי לעבור את שני הדברים. אמיר

פלטרון

New member
יש לי בעייה עם מה שכתבת ...

1) אנו אמנם מעוניינים רק במקרה פרטי אחד - אנחנו עצמנו . עם זאת , בשל חוסר נתונים נוספים, אנו נתלים על הממוצע ... והשונות אינה כה גבוהה ! חוץ מזה - אני לא חושב שמישהו מדבר כאן על "ממוצע" - יותר מדברים על האפשרויות שונות , ועל האפשרות שהן קיימות . בסופו של דבר , הכל תלוי ביחידה אליה אתה מגיע , אבל עד אז , כל האפשרויות קיימות !! ולכן חשוב שכל עתודאי ידע מה צופן לו העתיד ( את כל האפשרויות השונות ) . אחרת - מה הטעם בפורום (בכל נושא) . פרט ל "יום יבוא ותמות" , שום דבר כבר לא ודאי !! 2) אני נוטה להאמין שלמוסד בו למדת יש חשיבות . אבל אין לי ממש נתונים לגבות את זה . אולי אני טועה בזה - מי יודע . 3) אתה צודק ב-100% בדבר אחד ! כל מה שלא ניתן לנו העתודאים על נייר - חתום - כהבטחה , שווה משהו לבדיוק 5 או 10 שניות . לא יותר ! אז בטח לא להאמין ל"נאמר לי" , ו- "שמעתי ש-" .. זה הסוג הכי גרוע של הטעיות . 4)נו ... אז היית מרוצה מן העתודה ?? ויותר חשוב - לדעתך , כדאי להצטרף ?? ( וכן , אנחנו יודעים שזה מאוד תלוי בבן-אדם .. ובכל זאת , מה דעתך האישית ? ) נ.ב. אני כבר עמוק עמוק בבוץ העתודאי , אז עליי כנראה כבר לא תוכל להשפיע . שאלתי מתוך עניין .

למעלה