בגרות וחשיבה

סקרן02

New member
זה לא טון מתנשא ,זה עובדות

מוגמרות....פשוט כך דיברתי עם כ"כ הרבה אנשים מכל פן של התעשייה ופשוט זה כמו שהצגתי את זה,יש כאן חבר´ה שהם בתחילת דרכם דיברו אולי עם שני אנשים ובגלל זה יילכו עד לטכניון - אני רוצה להזהיר אותם מראש בתור אחד שדי עבר את המסלול שלהם

סקרן02

New member
בואי נסכים שלא להסכים....

כפי שאמרתי , אני לא רוצה לפתוח ויכוח כמו שהיה , כל אחד יעשה את הטוב בעיניו.אני מצטער אם הרגשת או שנראיתי מתנשא - לא זאת הייתה הכוונה.

סקרן02

New member
אל תדאג אני לא ארביץ לך....../images/Emo67.gif

אני פשוט עושה שירות לכל החבר´ה שרוצים ללכת לעתודה...בתור אחד שעבר הרבה ראיונות ובירר המון ואני חוזר המון...ודיברתי עם אנשים מהתעשיה ומה שאתה לא רוצה - פשוט מאוד בתואר ראשון אין הבדל בין האוניברסיטאות ועל אחת כמה וכמה הצבא לא מבדיל בינהן.אני לא מתכון לפתוח פה בויכוח כמו שהיה , שכל אחד יעשה עם האינפורמציה הזו מה שבא לו ועוד כמה שנים תראו כבר שצדקתי... נ.ב-עוד טיפ חשוב לחבר´ה שרוצים להיות עתודאים....תקשיבו לעצה בתחום החברתי - לכו לבאר-שבע!!!!חבל על הזמן ,זה פשוט עולם אחר מבחינה חברתית....ושוב אני לא רוצה לפתוח כאן ויכוח - שכל אחד יעשה מה שבא לו עם האינפורמציה הזאת וגם כאן עוד כמה שנים תראו שצדקתי.... אז ביי ושיהיה בהצלחה...

סקרן02

New member
ושכחתי משהו.....אני יודע שיש

בטכניון חיי חברה ,לא אמרתי שאין.יש לי חברים שלומדים שם ויש לי חברים שלומדים בב"ש ואין אבל אין מה להשוות , ממש כך,אם הייתי חוזר לתחילת המסלול הדבר היחידי שהייתי משנה זה לעבור לב"ש.

amir_aikido

New member
בגרות וחשיבה

לפעמים תוך כדי קריאה בפורום, אני מתחיל להבין את כל הלא עתודאים שלמדו איתי, ומה הם חשבו עלי. הייתי עתודאי, למדתי באונ´ ת"א, שירתתי בחיל הקשר ועשיתי גם את כל שירות הקבע שלי, השלמתי גם תואר שני, חיפשתי עבודה בעת המשבר הנוכחי בהיי-טק וגם מצאתי. כך שכשאני כותב כאן, אני בדרך כלל כותב מניסיון, מידע אישי או מהיכרות עם חבר שהיה באותו המסלול. אני תמיד נזהר לציין מאז שהייתי בצבא דברים השתנו (לאחרונה שמעתי שהיה שינוי משמעותי גם בדירוג מחקר - קבעו דרגה חדשה נמוכה יותר שבה תוספת השכר הרבה יותר נמוכה ועוד שינויים בנוגע לפיצויים). לעומת זאת, לעיתים קרובות אני רואה כאן כותבים שכותבים בחוסר ידע מוחלט, וכותבים בבטחון מרקיע שחקים. אין הבדלה בין עובדה להשערה ולבדיה. הכל מעורבב ביחד.
זה אופייני מאוד אצל העתודאים שלפני השירות, או אצל התלמידים שבאים לחקור. הכל או טוב או רע. מוסד מסויים באמת עדיף על אחר בהכל. כנראה שבאמת הזדקנתי עם השנים - גיליתי שהמציאות היא תמיד הרבה יותר מורכבת, שבשש שנים אתה יכול לעבור תקופות טובות וגם תקופות רעות, שתנאים אובייקטיביים לפעמים פחות חשובים מהיחס האנושי שנותנים לך, שכל אדם תופס את המציאות אחרת. ושכדאי להקשיב גם לדעות של אחרים. משעשע לקרוא כאן את דעותיכם על היוקרה של המוסדות האקדמאיים, אתם באמת חושבים שהפער בין המוסדות גדול יותר מהשונות הסטטיסטית שבתוך כל מוסד
ממעט הידע שלי על העולם האקדמי, יוקרה של מוסדות משנה כמעט רק למאסטר / דוקטורט, וגם אז מה שבאמת חשוב זה השם של המנחה שלך והפרסום שקנית במאמרים וכו´ ולא שם המוסד. כשתצאו מהצבא הרבה יותר ישנה מה עשיתם בצבא מאיפה למדתם, בסה"כ בכל המוסדות האקדמאיים לומדים רק את השפה הבסיסית, את ההנדסה האמיתית לסוגיה לומדים רק אח"כ כשאתם עובדים בעצמכם
אתם באמת חושבים שהחיים בצבא כ"כ ורודים, מאמינים לכל שמץ הבטחה שיוצאת מפי מדור עתודה
קחו בחשבון, צה"ל צריך עתודאים ולכן מפרסם את העתודה, תתיחסו לכל פירסום שאיננו מסמך חוזי בינכם לצבא כפירסומת, בדיוק כאילו היה מדובר ביוגורט. כדוגמא : אם אומרים לך שהמפקד שלך יכול לאשר לך לצאת ללימודים, לא אמרו בזה כלום, כי מחר מדיניות הצבא יכולה להשתנות ויגידו למפקד שלך לא לאשר, ואפילו לא שיקרו לך. אני זוכר שכששלחו אותי לכנס עתודאים שמעתי שאמרו להם שהם יכולים לבקש להשתחרר מהקבע, רק שכחו לספר להם שהבקשה שלהם לא תאושר למעט מקרים מאוד חריגים הומניטרית. אני לא מנסה להגיד שמוסד א´ עדיף על ב´, או שרע בעתודה. אני מנסה להסביר לכולכם שזה בולשיט. אלו החיים, וככאלה הם יותר מורכבים ומגוונים. שיעור ראשון בהנדסה אמיתית: הממוצע הסטטיסטי הוא חסר משמעות כשהשונות גבוהה מאוד והוא מוסתר עמוק בתוך הרעש, אלא אם אתם מעוניינים במדגם מאוד גדול, רק שכל אחד מכם מתעניין בסוף רק במקרה פרטי אחד - הוא עצמו. ותחשבו על זה. זה מוזר להרגיש כזה פער, טוב, כנראה שהשנים עושות את שלהן.

אתה חושב שגם למי שגר...

10 דקות מהטכניון שווה ללכת ללמוד בבאר-שבע? אני בטוח (ממה ששמעתי...) שבאר שבע הרבה יותר איכותית מבחינה חברתית ...מבחינת התחשבות המערכת והכל. אבל השאלה שלי היא- האם זה עד כדי כך חשוב ומשמעותי שבשביל זה אני אוותר על - 5 דקות על יד הבית בשביל 500 ק"מ (הגזמה...) ליד הבית? אגב,מובן שאם הייתי הולך לבאר שבע הייתי שוכר שם דירה או גר במעונות. אני לא מתכנן ליסוע בין חיפה ובאר שבע כל יום... פייד!

סקרן02

New member
ברור שלשכור דירה

זה מטורף לנסוע כל יום....אבל כמו שאמרתי לפני כן אם אני הייתי חוזר לתחילת הלימודים הייתי הולך על ב"ש ללא ספק.

בסדר...את זה הבנתי...אבל

האם עדיף לי לדעתכם לא ללכת לטכניון אפילו שהוא 10 דקות מהבית שלי? פייד!

crunch

New member
ברור שעדיף לך ללכת לטכניון

גם אני הולך לטכניון ולא נגיד לאוניברסיטת ת"א מאותה סיבה. למרות שלהיות כל כך קרוב לבית זה לפעמים חסרון... ההורים שלי הלכו לבאר שבע כי הם רצו לברוח מהבית...

סקרן02

New member
הדילמה שאתה מתאר היא ה...

הדילמה הבסיסית שיש לכל אחד ששוקל אם ללכת ללמוד באוני´ שבה הוא יוכל להמשיך לגור בבית או ללכת לגור במעונות,רק שאצלך לוקח לך זמן קצר יותר לבגיע לאוני´ , אבל עדיין זאת הדילמה שכל אחד עומד בפניה..ולשאלתך- סה"כ זה מאוד אינדבדואלי,כפי שראית יש חבר´ה שמרוצים מחיי החברה בטכניון ואני בטוח שיש כאלה שחיי החברה בב"ש לא כ"כ ימצאו חן בעיניהם ואז חבל באמת סתם להתנתק מהבית.אבל אם אתה אוהב מסיבות ו"עניינים" קצת יותר פרועים אז תלך , בעצם תרוץ לב"ש.כמו שאמרתי - זה הדבר ביחידי שאני מצטער עליו כשאני רואה את החברים שלי בב"ש....

שמש27

New member
כל מילה - זהב

מסכים בכל פה. בעיקר לקטע הזה, שהחיים פשוט עושים את עצמם. החיים לא נבנים מעצה לעצה, או מהחלטה להחלטה. הם פשוט קורים. נכון שיש לנו שליטה, ונכון שאנחנו מתכננים - אבל החיים יותר חזקים. הפ לוקחים אותך למקומות שלא חשבת שתגיע. ולכן רבותיי : תעשו הכל ברצינות - אבל קחו הכל בקלות... נכנסתם לעתודה ? יופי. יצאתם ? יופי. בסופו של דבר, כשתביטו אחורה, תראו מסלול מפותל שרק אתם הלכתם בו - ושאתם יצרתם אותו בלי להתכוון בכלל... נכון שצריך לטייב את המסלול הזה, ולנחש מראש כל פנייה - אבל זה קשה... ואסיים במשפטו הנהדר של ג´ון לנון: " החיים זה מה שאנחנו עושים בזמן שאנחנו מתכננים מה לעשות... " כל טוב לכולם. שמש.

Hawk17

New member
אין חכם כבעל הנסיון..../images/Emo47.gif../images/Emo62.gif../images/Emo45.gif

סקרן02

New member
אתה צודק ,אבל יש פה הרבה ילדים ...

מתלהבים שלא מבינים הרבה.... את הצבא ובעצם את אף אחד לא מעניין באיזו אוני´ עשיתם את התואר הראשון...טכניונים - מצטער לבאס אותכם ,אבל אתם לא נחשבים יותר מאף אחד אחר...

פלטרון

New member
יש לי בעייה עם מה שכתבת ...

1) אנו אמנם מעוניינים רק במקרה פרטי אחד - אנחנו עצמנו . עם זאת , בשל חוסר נתונים נוספים, אנו נתלים על הממוצע ... והשונות אינה כה גבוהה ! חוץ מזה - אני לא חושב שמישהו מדבר כאן על "ממוצע" - יותר מדברים על האפשרויות שונות , ועל האפשרות שהן קיימות . בסופו של דבר , הכל תלוי ביחידה אליה אתה מגיע , אבל עד אז , כל האפשרויות קיימות !! ולכן חשוב שכל עתודאי ידע מה צופן לו העתיד ( את כל האפשרויות השונות ) . אחרת - מה הטעם בפורום (בכל נושא) . פרט ל "יום יבוא ותמות" , שום דבר כבר לא ודאי !! 2) אני נוטה להאמין שלמוסד בו למדת יש חשיבות . אבל אין לי ממש נתונים לגבות את זה . אולי אני טועה בזה - מי יודע . 3) אתה צודק ב-100% בדבר אחד ! כל מה שלא ניתן לנו העתודאים על נייר - חתום - כהבטחה , שווה משהו לבדיוק 5 או 10 שניות . לא יותר ! אז בטח לא להאמין ל"נאמר לי" , ו- "שמעתי ש-" .. זה הסוג הכי גרוע של הטעיות . 4)נו ... אז היית מרוצה מן העתודה ?? ויותר חשוב - לדעתך , כדאי להצטרף ?? ( וכן , אנחנו יודעים שזה מאוד תלוי בבן-אדם .. ובכל זאת , מה דעתך האישית ? ) נ.ב. אני כבר עמוק עמוק בבוץ העתודאי , אז עליי כנראה כבר לא תוכל להשפיע . שאלתי מתוך עניין .

amir_aikido

New member
תגובות

1) מקרה פרטי: הלוואי שזה היה תלוי ביחידה אליה אתה מגיע, או אפילו בענף. במציאות הדברים תלויים גם במדור ולפעמים גם בכיסא / תפקיד בתוך המדור. יותר מכך\ הדברים משתנים במהלך הזמן. אתה יכול להיות מאוד מרוצה חלק מהזמן ואז שיתחלף לך המפקד ותהיה מאוד לא מרוצה. אוסף האפשרויות השונות הוא עצום וכלל כל תרחיש שתוכל להעלות בדימיון, לטוב ולרע. אני לא חושב שאין טעם בפורום, ולו כדי שאנשים יספרו על חוויות אישיות, שהן דוגמאות לחלק מהאפשרויות - ושוב, לטוב ולרע. 2) אני חושב שמי אתה הרבה יותר חשוב מאיפה למדת, ולפעמים חשוב אפילו יותר מאיפוא היית בצבא או בחברה. (שמעתי גם סיפור על עתודאי ששירת כקצין חימוש טכני, בלי שום ניסיון מקצועי ולא בתפקיד מקצועי, שוחרר אחרי קבע קצר, הגיע לעבוד בחברה בתפקיד שולי כ"כ שהצוות שלו הופרש מאותה החברה, הם פתחו סטארט-אפ באותו הנושא והגיעו להצלחה - לפחות דאז. והחבר שסיפר לי את זה הוא שונא עתודה מובהק). אני יכול להגיד שאני לא חש שום בושה להגיד שלמדתי בת"א ושראיתי לא מעט טכניונים עם פחות ידע ממני בתחומי ההנדסה השונים. 3) זה נכון לכל החיים, אבל לצבא על אחת כמה וכמה. בצבא גם מה שכתוב בדרך כלל כתוב כך שלצבא בעצם יש תמיד אפשרות לצאת ממנו. זו אחת הסיבות שלא נשארתי שם. 4) היו לי תקופות בהן הייתי מאוד מרוצה, ודווקא בהן קרעתי את התחת: הייתי עובד מ-08:00 בבוקר ועד 22:00 ולעיתים גם יותר מאוחר, כשהעבודה המקצועית המעניינת בד"כ התחילה רק ב- 17:00 בערך. במקביל יצאתי ללוות תרגילים בשטח עם חיילים (סיוט אפילו כחוויה מהעבר, למרותשהיו גם קטעים משעשעים). והיו לי גם תקופות בהן שנאתי כל רגע, באתי רק אחרי 9:00 והלכתי ב17:30 לכל המאוחר. אצלי זה היה קשור בעיקר לאישיות של הרמ"ד ושל הרע"ן שלי, ליחס שהם נתנו לי ולמידת הדחיפה שהרגשתי שהם נותנים לפרוייקטים שאני עובד עליהם. כדאי להצטרף - לא יודע, לפני שנתיים שלוש ידעתי בוודאות שלא, אבל בינתיים התנאים בצבא השתנו, ואולי כרגע יותר טוב שם. רק שכל מי שמצטרף צריך לקחת בחשבון שהצבא תמיד יכול לפרש כל דבר בצורה אחרת לגמרי. בהצלחה אמיר

למעלה