בגרות בתנ''ך

חמודהה2

New member
בגרות בתנ''ך

היי , שאלה .. לכל מי שלמד נושא חתך :חוק וחברה במקרא .. הנושא של עבד ואמה עבריים ... האם בתקופת העבדות שלהם הם מקבלים שכר או שהאדון נותן להם רק מחסה . מזון וכ''ו ?

חמודהה2

New member
ועוד שאלה..

האם העבד נמכר רק לאדון שלו הוא חייב כסף? הרי אם הוא חייב לאדם אחר , איך הוא מחזיר את החוב על ידי עבדות לאדם אחר ???

Liraz 6q

New member
מממ רק לאדון שהוא חייב לו את הכסף..

ולגבי השאלה הראשונה.. הוא לא משלם לו.. הוא מספק לו מזון, מחסה והגנה.. מה ההיגיון בזה שהוא חייב לו כסף והוא ישלם לו על החזרת החוב?

חמודהה2

New member
כיוון

שבספר נחמיה העם מתלונן בפני העשירים שהם נאלצו למכור את ילדהם לעבדות ובכך יהיה להם דגן (אוכל) אז לא הבנתי ...

rasmus girl1

New member
רק מחסה ללא שכר,

כי הוא הרי עובד שם בשביל מה שהוא חייב לבית הדין/לנושה וכ'ו.. אז בשביל להשלים את החוב הוא עבד.

Liraz 6q

New member
הוא עובד אצלו

ובכך בעצם הוא מחזיר לו את הכסף.. לא?

גליזה

New member
כבר לא רלוונטי, אבל..../images/Emo3.gifכוח עבודה בחינם

רווח גדול למעביד

גליזה

New member
הי, אני בפורום שמיניסטים../images/Emo6.gif

הייתי בטוחה שאני במקום אחר!

נממ נראה לי הוא נותן להם הכל

אבל לא רק ישאלו על זה ישאלו נגיד מה ההבדל בין דין העבד בשמות לבין דברים בהצלחה מחר
לי ולכולנו

אור1988

New member
שבוע טוב..ושאלה...

שלום, מישהו יודע מתי יש מועד ב' בת"נך? נראה לי שזה בינואר אבל מה עושים אם יש צבא..?..אחרי הצבא? תודה מראש..

חמודהה2

New member
אוףף

יש לי כמה טעויות :( בשאלה 7 על הכרזת כורש .. סעיף ב' שאלה מספר 1: כיצד מכונה תקופה זובתולדות העם ... אני עשיתי תקופת בית שני (בית המקדש השני .) בתשובות של יואל גבע ואנקורי כתבו ''שיבת ציון'' נראה לכם שיקבלו את זה?

למעלה