בגרות בפריסבי???

Sashka7

New member
בגרות בפריסבי???

זה כל כך מטומטם!!! למה יש אנשים שצריכים ללמוד 9 שעות בשבוע כימיה ואחרים יכולים להיבחן בפריסבי???? אני נגד הדבר הזה!!! מה דעתכם? מי רוצה לעשות בגרות בפריסבי או בעוד כמה מקצועות מטומטמים כמו טקליטנות או רכיבה על סוסים?

מסכים לחלוטין ../images/Emo45.gif

סשה, אני מסכים עם דבריך. אני חושב שהגענו למצב מגוחך בו תלמידים יכולים לגשת לבחינות בגרות ברכיבה על סוסים, להיות דיי גי' וגם בזריקת פריזבי... אני חושב שצמצום מקצועות הבגרות יביא לשיפור באיכות הלימודים וכן לשיפור בציוני המקצועות הבסיסיים כמו מתמטיקה, היסטוריה וכו'.

עדיף כבר לעשות בגרות בייחסי מין

יש לזה לפחות יותר ערך מוסף

הערה קטנה

אכן ישנם כמה מקצועות דביליים בהחלט בהם מאפשרים לתלמידים להבחן, במקום שילמדו איזשהו מקצוע קצת יותר מרחיב אופקים. אבל יוראי, האם אתה באמת חושב שצמצום מספר המקצועות אותם ילמדו התלמידים יביא לשיפור כה ניכר בהישגים? אני ממש לא חושבת כך. כבר עכשיו במערכת החינוך יש בחירה דיי גדולה בין המקצועות. יש כמה מקצועות חובה כמו היסטוריה, מתמטיקה ואנגלית...אבל כל תלמיד שלא רוצה להבחן בכימיה לדוגמא, פיזיקה, ערבית, ביולוגיה...רשאי לא להבחן במקצועות אלו, והם ניראים לי מספיק חשובים. צמצום המקצועות לא יביא לכלום. בלאו הכי תלמידים משקיעים במקצועות שהם אוהבים, וגם אם יהיו פחות מקצועות, הם עדיין ישקיעו במה שהם אוהבים, ולא במקצועות החובה. אם אני לא אוהבת מתמט', אני לא חושבת שזה שאני לא אלמד משהו אחר יגרום לי להשקיע בה. צמצום החומר שבתוכנית הלימודים או המקצועות יביא רק לבערות בתחומים נוספים, ולא שעכשיו אנחנו כאלה משכילים...

asafz8

New member
לאו דווקא

אני נגד צמצום מקצועות הבגרות. לי לא מפריע שאדם נעשה משכיל ובעל עבודה מרכביה על סוסים או תקליטנות. מתמטיקה והסטוריה אכן חשובים ולכן אני מאמין שאת מקצועות הבגרות הבסיסיים כל אחד חיב לעשות ושיהיו לו כמה מקצועות בחירה.

wizibusy

New member
לא מסכים.

אני חושב שהבגרות צריכה לגעת בכול תחומי החיים, משרד החינוך עושה דבר חיובי בכך שהוא מאזן. אנחנו מחויבים ללמוד מקצועות מסוימים, מקצועות אלו לרוב נכפים על התלמידים, לפעמים הכפייה הזאת נכונה מכיוון שמשרד החינוך מנסה להקנות ערכים וידע בסיסי במקצועות חשובים. אך חוץ מהבגרויות החשובות הללו - מתמטיקה,היסטוריה,אזרחות,לשון,תנ"ך, וכו' יש עוד תחומי חיים, ואם לא היו האלטרנטיבות הללו בית ספר היה הופך להיות משעמם וחסר טעם ולבסוף היה גורם לנשירה רבה יותר. את, סשה, בוחרת ללמוד כימיה - מסיבותיך, את אוהבת את המקצוע,מתעניינת,זה מסקרן אותך, זה קל לך, או שזה הדבר היחיד שאת יכולה לבחור. מכיוון שאת בחרת ללמוד כימיה ואכן את משקיעה זמן רב בזה - את תקבלי סנקציות חיוביות רבות יותר. אם זה באוניברסיטה, אם זה בין חברים, אם זה בבגרות עצמה, אם זה לעצמך ובכול מוסד אחר. האדם שלומד פריסבי יזכה לסנקציות חיוביות ושליליות מהמוסדות השונים - זו בחירתו.להזכירך,זה שהוא עושה בגרות בפריסבי אינה מונעת ממנו לעשות 5 יח' מתמתטיקה(שגם החשיבות שלה מופרזת). אני מסכים איתך, יש מקצועות מסוימים שהם על סף הגיחוך, אולי פריסבי באמת נמצא על הקו, אבל לטעמי בגרות בתקליטנות אינה כול כך גרוע, תקליטנות זה דבר שימושי מאוד - ורווחי, יש המון אנשים שעוסקים בתקליטנות, ואם יש אנשים שמתעניינים בתקליטנות ורוצים להתמקצע בתקליטנות - שיהיה להם בכיף. מי את שתחליטי מה לגיטימי או לא לגיטימי? איש איש באמונתנו יחייה, כך גם במקצעו ובלימודיו. אולי צריך לבחון שינוי במתכונת הבגרות, ואני בטוח ששוקלים זאת כול הזמן. אבל צמצום המקצועות אינה מוצדקת ותגרום נזק אדיר! גם ככה יש כול כך הרבה דברים מיותרים במקצועות החובה הנלמדים. בלשון לומדים כול כך הרבה דברים מיותרים שבמילא תשכח או שלא תשמש בהם. במתמטיקה מלמדים לעבוד כמו מחשב ולא לחשוב - למיטב הבנתי, היה ניסיון לעשות שינוי בצורה זו, וכאשר אני הייתי בכיתה ח' הוציאו חוברות מיוחדות שמלמדות "חשיבה כמותית" או משהו כזה, לפי מיטב הבנתי זו הייתה תחילתה של צורת לימוד חדישה, תוכנית זו הופסקה מכיוון שגילו שהחוברות פגומות ואינם מעבירות את המקצוע בצורה מספקת. לטעמי לא שמים דגש נכון על מקצועות מסוימים במתמטיקה, ולא מלמדים בצורה שתקדם היגיון. אני נתקלתי בזה מספר פעמים. לאחר שהתחלתי ללמוד עם מורה פרטי, הוא לימד אותי בחלק מהמקרים לחשוב בהגיון, ולא להשתמש בטבלאות או בשיטות שנועדו לקצר את הדרך ולמנוע תהליך חשיבה נכונה. פתאום הבנתי מה אני עושה! פתאום לא עבדתי ע"פ טבלה שמר' בני גורן הנכבד כתב. יש עוד הרבה דוגמאות - ולי יש מידע מועט מדיי בשביל לציין את כול הבעיות. אבל אני חוזר לדיון הראשוני - אני שואל אותכם סשה ויוראי, מה הבעיה שלכם שאנשים ילמדו מקצועות שהם אוהבים? למה לא למנוע השנאה של הלימודים על התלמידים.

Sashka7

New member
הערה קטנה

יש לנו מבחר מקצועות מאוד רחב וכל אחד יכול לבחור לעצמו מרצוע שבו הוא ישקיע ןלבסוף יצליח!!! לא נראה לי שמי שעושה 5 יחידות בפריסבי צריך לקבל על זה עוד בונוס ולהתקבל לאוניברסיטה! אני בטוחה שיש מקצוע אחר שבו הוא יכול להצליח!!!

לשכת התעסוקה או משרד החינוך ../images/Emo35.gif

שלום לכולם, כפי שכתבתי בהודעתי הראשונה, אני בעד צמצום מקצועות הלימוד שניתן ללמוד היום ולאפשר לתלמידים לבחור מבין מבחר יותר מצומצם של מקצועות. אני מאמין שלמקצועות היסוד כגון מתמטיקה, היסטוריה וכו' לא מוקצות מספיק שעות, וכתוצאה מכך אין אפשרות להעמיק בחומר הנלמד ולהעלות את איכות הלימודים. כתוצאה מהגבלת מקצועות הלימוד, יתאפשר להרחיב את החומר הנלמד ולא לצמצמו. חשוב להדגיש כי בכותבי זאת איני מתכוון בהגבלת מקצועות כגון פיזיקה, כימיה, ביולוגיה או שפות זרות - מדובר במקצועות כגון התמחות בפריזבי ולהיות די גיי'. רובכם הזכרתם את "חופש העיסוק" כטיעון מדוע אסור לצמצם את מקצועות הלימוד. איני חושב שתפקידו העיקרי של מוסד חינוכי הוא להכין את תלמידיו למצוא עבודה בעתיד. אני לא סבור שמקצועות הלימוד אמורים להיקבע בהתאם למשלח היד העתידי של התלמיד. ההרחבה במקצוע, כפי שלרה ציינה עלולה לנבוע ממספר סיבות וביניהן עניין במקצוע. אני סבור שמשרד החינוך לא צריך להפוך ללשכת העבודה העתידית של המדינה, ולפיכך אני סבור כי מקצועות הלימוד אמורים להיקבע לפי מדדים אחרים. יוראי.

wizibusy

New member
אז לימודים פורמלים ויבשים

כמו פיזיקה,מתמטיקה,כימיה,בילוגיה וכו' הם לא הכנה למקצוע עתידי? אני חושב שהם יותר מכול משקפים את הפיכת משרד החינוך ללשכת העבודה העתידית של המדינה. כמה פעמים שמעת שאם לא תעשה מינימום 4 יחידות מתמטיקה אז לא תתקבל לאוניברסיטה ולדברים אחרים וכתוצאה מכך תעבוד בעבודה שאין בה עתיד. כנ"ל בנוגע לפיזיקה - ועוד הרבה. החוסר בחירה והצמצום גורם לתלמידים להסגר ולשנוא את בית הספר - אמורים לחנך בבית ספר הרבה יותר דברים ממתמטיקה או פיזיקה. איני מצדיק בגרות בפריסבי, אבל תקליטנות אינה נשמעת לי כמשהו רע. אתה לוקח מקצועות מסוימים ומקדש אותם, ולעומת זאת מקצועות שנראים לך פחותים אתה זורק. שנינו מסכימים שמשרד החינוך לא צריך לעבוד אך ורק ע"פ מקצועות עתידיים. אך הדרך שאתה מציע בעצם תשיג תוצאה הפוכה - וכן תחנך את הילדים אך ורק לדברים מסוימים, למקצועות מסוימים. אם תהיה פתיחות במקצועות אז יוכלו גם ללמוד דברים אחרים ולהרחיב אופקים - יש בעולם עוד דברים חוץ מפיזיקה ומתמטיקה. אני לומד במגמת "בית מדרש" ו"מדעי החברה" - אני חושב שאתה יודע שאיני הולך להיות רב (אפילו לא רפורמי) ובטח שבטח לא להיות סוציולוג או פסיכולוג מתוסבך. אבל המצקועות האלו אכן מעשירים אותי בהרבה דרכים ופותחים לי אופקים ודרכי מחשבה.

לא, ממש לא.

אני לא מזלזל בחשיבותם של המקצועות ה"הומנים", להיפך אני מאמין שחשוב אף לתגבר מקצועות אלו. בנוגע לעניין התקליטנות.... אני פשוט לא מוצא אף ערך חינוכי בללמוד להיות די גיי' במסגרת הלימודים התיכוניים. אני סבור שנושא זה הוא רק לשם מציאת עבודה עתידית.- כפי שהזכרת באחת מההודעות הקודמות שלך.... איני סבור שמערכת חינוך צריכה למצוא לאנשים מקומות עבודה, ולפיכך להיות די גיי' לטעמי לא מתאים כמקצוע לימוד בתיכון.

בגרויות שונות

אני נוטה להסכים לדברי לרה וים, האם באמת קיים הבדל בין בגרות בפריסבי ובגרות במתמטיקה. מי אנחנו שנשפוט, רק בגלל שלמישהו אחד קל לעשות בגרות במתמטיקה כי זה המקצוע שהוא טוב בו, אין זה אומר שמישהו אחר, שהמקצוע שבו הוא מתמחה כמו טקליטנות, רכיבה על סוסים או פריסבי, לא יוכל לעשות בגרות באותו המקצוע. לדעתי, לכל תלמיד/ה יש הזכות לעשות בגרות במקצוע שהוא טוב בו, כי בסופו של דבר, זה החיים שלו, העיסוק שלו, ורק בגלל שמישהו שטוב בכימיה או פיסיקה, חושב שבגרות בפריסבי היא דבר טיפשי, אין זה אומר שאותו אדם שעושה בגרות בפריסבי, לא יחשוב אותם דברים לגבי הבגרויות בפיסיקה וכימיה, זה המקצוע שהוא טוב בו, זה המקצוע שהוא רוצה להמשיך איתו בחיים, וזכותו לעשות בגרות במקצוע זה, בדיוק כמו שלכל אחד אחר, יש זכות לעשות בגרות במקצועות אחרים. לכן לסיכום, לדעתי הגבלת המקצועות שאפשר לעשות בבגרות היא טעות, לכל תלמיד מגיע את הזכות, שיהיה לו מבחר של אופציות מגוונות בנושאים שונים, כך שכל תלמיד ימצא את הבגרות שמתאימה לו במערכת, ושאיתה הוא ימשיך בחייו.

wizibusy

New member
פעם אחת לא התיחסו אליך ברצינות,

פעם שלישית גלידה? למה לחזור על אותו דבר פעמיים?אולי תמלא קצת תוכן, תשנה דברים, תתרענן!. וכן, אולי באמת צריך בגרות ביחסי מין, כנראה שהרבה לא יודעים איך עושים, אם מספר הנדבקים באיידס ובמחלות מין כול כך גדול, שלא לדבר על נערות שנכנסות להריון. אולי השם מאוד מצחיק, אבל תאמין לי שאפשר למלאות את המקצוע בכול כך הרבה תוכן תאורטי ולחקור דברים לעומק שזה עוד יכול להחשב למקצוע מדעי - לדוגמא , ילמדו את כול המחקרים על איידס ומחלות מין שונות, ילמדו על דרכים שונות להימנעות ולזהירות ועוד ועוד...הרבה דברים שיורחבו וילקחו ממקצוע הבילוגיה... זה לא כול כך רחוק מהמציאות.

למעלה