לא מסכים.
אני חושב שהבגרות צריכה לגעת בכול תחומי החיים, משרד החינוך עושה דבר חיובי בכך שהוא מאזן. אנחנו מחויבים ללמוד מקצועות מסוימים, מקצועות אלו לרוב נכפים על התלמידים, לפעמים הכפייה הזאת נכונה מכיוון שמשרד החינוך מנסה להקנות ערכים וידע בסיסי במקצועות חשובים. אך חוץ מהבגרויות החשובות הללו - מתמטיקה,היסטוריה,אזרחות,לשון,תנ"ך, וכו' יש עוד תחומי חיים, ואם לא היו האלטרנטיבות הללו בית ספר היה הופך להיות משעמם וחסר טעם ולבסוף היה גורם לנשירה רבה יותר. את, סשה, בוחרת ללמוד כימיה - מסיבותיך, את אוהבת את המקצוע,מתעניינת,זה מסקרן אותך, זה קל לך, או שזה הדבר היחיד שאת יכולה לבחור. מכיוון שאת בחרת ללמוד כימיה ואכן את משקיעה זמן רב בזה - את תקבלי סנקציות חיוביות רבות יותר. אם זה באוניברסיטה, אם זה בין חברים, אם זה בבגרות עצמה, אם זה לעצמך ובכול מוסד אחר. האדם שלומד פריסבי יזכה לסנקציות חיוביות ושליליות מהמוסדות השונים - זו בחירתו.להזכירך,זה שהוא עושה בגרות בפריסבי אינה מונעת ממנו לעשות 5 יח' מתמתטיקה(שגם החשיבות שלה מופרזת). אני מסכים איתך, יש מקצועות מסוימים שהם על סף הגיחוך, אולי פריסבי באמת נמצא על הקו, אבל לטעמי בגרות בתקליטנות אינה כול כך גרוע, תקליטנות זה דבר שימושי מאוד - ורווחי, יש המון אנשים שעוסקים בתקליטנות, ואם יש אנשים שמתעניינים בתקליטנות ורוצים להתמקצע בתקליטנות - שיהיה להם בכיף. מי את שתחליטי מה לגיטימי או לא לגיטימי? איש איש באמונתנו יחייה, כך גם במקצעו ובלימודיו. אולי צריך לבחון שינוי במתכונת הבגרות, ואני בטוח ששוקלים זאת כול הזמן. אבל צמצום המקצועות אינה מוצדקת ותגרום נזק אדיר! גם ככה יש כול כך הרבה דברים מיותרים במקצועות החובה הנלמדים. בלשון לומדים כול כך הרבה דברים מיותרים שבמילא תשכח או שלא תשמש בהם. במתמטיקה מלמדים לעבוד כמו מחשב ולא לחשוב - למיטב הבנתי, היה ניסיון לעשות שינוי בצורה זו, וכאשר אני הייתי בכיתה ח' הוציאו חוברות מיוחדות שמלמדות "חשיבה כמותית" או משהו כזה, לפי מיטב הבנתי זו הייתה תחילתה של צורת לימוד חדישה, תוכנית זו הופסקה מכיוון שגילו שהחוברות פגומות ואינם מעבירות את המקצוע בצורה מספקת. לטעמי לא שמים דגש נכון על מקצועות מסוימים במתמטיקה, ולא מלמדים בצורה שתקדם היגיון. אני נתקלתי בזה מספר פעמים. לאחר שהתחלתי ללמוד עם מורה פרטי, הוא לימד אותי בחלק מהמקרים לחשוב בהגיון, ולא להשתמש בטבלאות או בשיטות שנועדו לקצר את הדרך ולמנוע תהליך חשיבה נכונה. פתאום הבנתי מה אני עושה! פתאום לא עבדתי ע"פ טבלה שמר' בני גורן הנכבד כתב. יש עוד הרבה דוגמאות - ולי יש מידע מועט מדיי בשביל לציין את כול הבעיות. אבל אני חוזר לדיון הראשוני - אני שואל אותכם סשה ויוראי, מה הבעיה שלכם שאנשים ילמדו מקצועות שהם אוהבים? למה לא למנוע השנאה של הלימודים על התלמידים.