בגרות בע"פ - אנגלית

painlies

New member
בגרות בע"פ - אנגלית

שלום לכולם, היום עשיתי את הבגרות בע"פ, רבע שעה בערך. דווקא בוחנת נחמדה. והקטע המצחיק, ואני מצטט - אמרה שיש לי אנגלית טובה מאוד ושוטפת באופן אבסורדי טיפה. נתקעתי פה ושם, אבל לא משהו רציני (וכמובן, לא בגלל האנגלית שלי, בגלל דברים אחרים שכולנו מכירים) לא כזה סיפור. יצאתי משם עם 100! לא פחות ולא יותר סתם... לכל אלו שמפחדים מזה - לא סיפור בכלללל שיהיה לכולם שבוע טוב

כל הכבוד!

לי יש מחרתיים את הבגרות, ציון ההגשה שלי הוא 80. וזה ממש מבאס, כי בסדר, לא 100, אבל אם לא הגמגום, הייתי בטוח ניגש על 90 לפחות. מהבגרות אין לי יותר מדי ציפיות, העיקר לעבור אותה, לקבל ציון דו ספרתי ולהגיד "שלום" לחרא הזה..

painlies

New member
אם זה ככה

אני הייתי הולך למורה שלך, ואומר לה שאין שום סיבה שהיא תוריד לך ציון בגלל הגמגום. היא צריכה להתחשב בזה!

וואי וואי

אני זוכרת שעשיתי את הבגרות שלי בע"פ באנגלית לפני שנתיים וחצי ובאה לבחון בחורה ממשרד החינוך ואמרתי למורה שלי שהיא לא תבין שאני מגמגמת ואני לא יכולה לעשות את זה ואני מפחדת והוא הבין אותי ורצה להיכנס איתי למבחן , אבל בסוף נכנסתי לבד כמו גדולה וקיבלתי 95 , זאת היתה הרגשה נפלאה , ויצאתי רק מחוזקת עכשיו סליחה שאני נדחפת בשאלה אחרת אבל יצא לכם להיתקל בתופעה שבאנגלית אתם מגמגמים יותר ? כי לי זה תמיד ככה וזה מעצבן.

stkachov

New member
זה ברור

באנגלית אוצר המילים שלנו קטן בהרבה ולכן יותר נתקעים. קשה יותר להחליף מילה שנתקעים בה כי לא מוצאים במה להחליף. דבר נוסך הוא שידוע שכשחושבים על מילה מסויימת אז יש יותר סיכוי לגמגם בה, ובאנגלית יותר מחפשים את המילה שרוצים לומר וזה לא בא טבעי.

a9981

New member
תגובה

דווקא תמיד חשבתי והרגשתי שבדיבור בשפה זרה הדיבור הרבה יותר זורם. (לא ממש לדעת את השפה פרפקט, אלא כמו שרובנו יודעים אנגלית למשל) לדעתי זה קשור לעובדה שאתה "כאילו" מישהו אחר כשאתה מדבר בשפה זרה. האם רק אני חושב כך..?

למעלה