בגרות במתמטיקה

בגרות במתמטיקה

שלום אני תלמידת שמינית ועשיתי בגרות בארבע יחידות במ"מ וקיבלתי מאה. רציתי לדעת האם כדאי לי לעלות לחמש יחידות במ"מ. התחלתי לימודי חמש יחידות השנה ואני מעט מתקשה בכך. ברצוני ללמוד לימודי רפואה ורציתי לדעת האם חמש יחידות זה הכרחי. לאיזה תחום הכרחי חמש יחידות במ"מ? תשובתכם דחופה לי כוון שעליי לקבל החלטה בזמן הקרוב תודה

לגבי קבלה ללימודים גבוהים

נסי לשאול בפורום סטודנטים, או אפילו להתקשר לאוניברסיטאות השונות. אנייודעת שבטכניון ישנה (בעצם - היתה לפני כמה שנים, סביר שקימת גם היום) מערכת שיכולה לחשב את סיכויי קבלתך ללימודים ע"ס הציונים שלך (אילו היית נרשמת השנה), ייתכן שאפילו באתר האינטרנט שלהם.

פלגיה

New member
למיטב ידיעתי אין צורך בחומר של 5 יח

אבל לפעמים יש צורך בציון, כדי שציון הבגרות המשוקלל יהיה גבוה יותר. לפעמים ציון פסיכומטרי גבוה מחפה על ציון בגרות נמוך במקצת. מבחינת החומר הלימודי עצמו: לפי הבנתי המעבר העיקרי (ברמת החשיבה) הוא בין 3 ו- 4 יחידות, ובגרות ב- 4 יחידות חשובה מאוד. בגרות בחמש יחידות חשובה אולי ללימודי מתמטיקה, פיזיקה ומדעי המחשב, ולא לשאר תחומי הלימוד

אור2221

New member
מה שאת צריכה לעשות

זה לבדוק את הציון המשוקלל שלך, יש אתרים שעושים את זה, ואז לבדוק איזה ציון פסיכומטרי את צריכה בשביל להתקבל, נניח לת"א רפואה לפי הסכם של שנה שעברה. בעיני, אלא אם יש לך מאות בכל המוגברים האחרים שלך (ובאנגלית שמקבלת בונוס מיוחד) אולי תיאלצי לעלות ל5 יחידות, לא בגלל שהמקצוע מחייב, אבל בגלל שזה הבדל בין 12.5 נקודות בונוס ל25. אבל את זה, שווה לך לעשות אחרי שתעשי פסיכומטרי, כי אם תקבלי 770, יכול להיות שלא תצטרכי לשפר שום דבר.

למעלה