בגרות בארה"ב ?

starflyer

New member
בגרות בארה"ב ?

רציתי לדעת מה ה"תעודת בגרות" בארה"ב? כיאלו זה כמו בארץ? מה שונה? עושים את זה רק בכתה י"ב? זה מבחן אחד? לא הבנתי ואני לא יודע :) תסבירו לי איך זה שם...
תודה מראש

זה לא בדיוק אותו דבר...

יש S.A.T.'s שזה מבחנים שעושים בסוף התיכון ומחשיבים אותם לקולג'... ויש דיפלומה שמקבלים בסוף התיכון כאילו שסיימת... וזה מה שקובע את העניינים של הקבלה לקולג' וכל זה... אבל זה לא בדיוק כמו תעודת בגרות... אם את שואלת על קבלה לאוניברסיטות בארץ אחרי שמסיימים תיכון באמריקה, הרבה אומרים שצריך לעשות שנה אחת בקולג' אחרי שמסיימים ורק אז אפשר... אבל בת דודה שלי הצליחה בלי שנה בקולג'... אבל אני לא יודעת אם תמיד אפשר. (ואפשר גם לעשות בגרויות בקונסוליה... שזה הכי טוב אם מתכננים לחזור.) מקווה שעזרתי במשו...

אוי ו.....

עושים את האס איי טיז לרוב בי"א... לפעמים גם בי"ב... ולעיתים רחוקות מרשים לאנשים שממש רוצים לעשות בי' (אמריקאים משקיענים יענו) וממה שאני יודעת יש לזה חלקים, של נגיד מתמטיקה, אנגלית, פיזיקה.. וכאלה.. וממה שהבנתי זה כמה מבחנים... עושים את זה לדברים שונים בשלבים.. אבל אני לא מאה אחוז בטוחה. ואין ממש תעודת בגרות, בקולג' הם מסתכלים פשוט על הציונים בתיכון ועל האס איי טי סקורז... (ואז הם גם מראיינים ומלחיצים אותך אבל זה לא קשור). וסורי אם זה בן, סתם ניחשתי כשרשמתי את..

SupermanZW

Well-known member
SAT

בSAT יש שני חלקים בלבד והם אנגלית ומתימטיקה. מבחני הסיום של התיכון (עליהם מקבלים תעודת סיום) יכולים להיות במקצועות שונים.

למעלה