בגן השעשועים

anat30g

New member
בגן השעשועים

היינו אתמול אחר הצהרים לקראת ערב בגן - פגשנו שם את הגננת של הגן ואת אחת המטפלות... התאומים שלי השתוללו על הקרוסלה והגננת שראתה אותם נלחצה, המטפלת אמרה לי שגם בגן הגננת לחוצה ולא נותנת לילדים להשתולל... ולדעתה זה לא בריא שהילדים לא יכלו להתפרק בגן. אמרתי למטפלת שאני מבינה את הגננת ושהייתי נוהגת כמוה - שבגן שלה עליה לשמור על הילדים מכל פגע ואם ילד יפגע בתחומי הגן בגלל השתוללות זה ממש לא לעניין - אבל כאן - הילדים עם אמא שלהם ואם הם יפגעו זאת אחריותי. המטפלת לא הסכימה איתי ואמרה לי שגם בגן לילדים צריכה להיות אפשרות להשתולל ולהתפרק... זה העלה בי מחשבות שאולי היא צודקת - ואולי הגנת יתר בגן ולהזהיר כל הזמן את הילדים מפני פציעה ונפילה זה לא בריא להם... מה אתם חושבים??? גם ככה יש ימים שהילדים חוזרים חבולים כי הם השתוללו או נפלו... האם מתן יד חופשית להתפרקות בגן תביא בהכרח ליותר פציעות ונזקים?

לענת- זו שאלה של איזון

הגננת רוצה להזהר ובצדק כי היא אחראית על הילדים(ואני מקוה שזה נובע גם מאהבה ואיכפתיות ולא רק מפחד מפני תגובות ההורים)אבלגם המטפלת צודקת ואין טעם לצפות מילד/פעוט שיהיה ציתן וממושמע ולא לתת לו להתפרק כלשונך. אני רואה הבדל בין השתוללות כגון:אלימות כלפי ילדים וחפצים שאותה לא ארשה בשום אופן לבין התפרקות חיובית בעיקר על ידי פעילות בחצר ובאמת כימעט לא קורה אצלנו שילד נחבל מנפילה ממיתקן אלא יותר ממריבות שכיחות. שלך חנה גונן

נעה גל

New member
אני מסכימה עם חנה

בהחלט מדובר כאן על איזון. אני יודעת שבבית התינוקות של איתמר ישנם, בחצר, מתקנים שכבר מזמן "קטנים" על איתמר, וכשהם יוצאים לטיולים הרבה פעמים לא מאפשרים להם לעשות דברים שאנחנו בבית כן מאפשרים (לטפס לבד על סולמות ולהתגלש במגלשות, ללכת על גשר "רועד" וכיוב´). ואני מבינה מאוד את הצוות שלא מאפשר דברים כאלה - האחריות במקרה של בני שנה וחצי-שנתיים היא גדולה מדי (לעומת זאת, אם לא היו מאפשרים את אותם דברים לגילאי 4-5 בטח הייתי מרימה גבה או שתיים). מצד שני, גם ההגבלות צריכות להיות בתחום הנורמה ולא לנבוע ממצוקות ופחדים של הצוות.

אפרת_ח

New member
איזון - גם בין ההורים

מסכימה לדברי נעה ומוסיפה, שהצוות נמצא גם בלחצים סותרים בין ההורים, כי לכל הורה גישה משלו והצוות צריך להשביע את רצון כולם. יש כאלה כמוני, שחושבים שאם אין שפשופים בברכיים זה לא ילדה אלא בובת חרסינה, אבל יש גם את ההיפך.

למעלה