בגלל ש...

לשעברתי

New member
בגלל ש...

א. ההודעה הזאת ירדה לעמוד השני. ב. לא הספקתי להגיב. ג. אף אחד כמעט לא השתתף בדיון. ד. בעמוד הזה אין אף נושא רציני. ה. וכו' וכו' וכו'..... אז... אני חוזר למה שכתבתי בשבוע שעבר ושואל אתכם, מה אנחנו כציבור דתי יכולים לעשות אם חלק מהרבנים הגדולים שלנו מתנגדים נחרצות לעליה להר הבית, בעוד בציבור היהודי בארץ ובעולם מתרווחת יותר ויותר התובנה המוטעית - שהכותל המערבי הוא המקום הקדוש ביותר ליהודים... אז הנה השרשור הקודם. אתם מוזמנים להגיב פה...

לשעברתי

New member
ובתגובה לשדה חרוש

כן! אני בעד עליה בקדושה ובטהרה להר הבית! עליה המונית ורחבה ככל הניתן, כמו שעשו רבנים חשובים מהציבור שלנו לפני כחודש. חלק מהרבנים האוסרים עושים זאת בגלל חשש מתמיד מקדושה, כמו שהם חוששים מקדושת פירות שביעית. עדיף לא להכנס לבעיות, הם אומרים. אך אני אומר - ראו מה השיטה הזאת עושה, היא רק גורמת ליהודים להעריך את הכותל הרבה יותר מאת מה שהקיר הזה מחזיק (בלי לזלזל ח"ו בקדושה של הכותל!).

דעתי בעניין היא...

שכל עוד עם ישראל לא מוכן לבית מקדש לא צריך לעלות להר הבית גם בקדושה ובטהרה. אני לא הולך לפי פסיקה של רב מסוים, וחלילה לי מלהגיד מה בסדר ומה לא, דעתי בעניין היא שאך ורק כשיהיה קונצנזוס בעם בעניין בית המקדש והר הבית, או אז ניתן יהיה לעלות להר הבית בקדושה ובטהרה.

למעלה