עניין הכבישים
בעיית סימון כבישים היא בעיה שקיימת לא רק בבאר שבע אלא במדינת ישראל ובעולם כולו. סימון הכבישים נעשה ע"י צבע מיוחד המתאים לכבישים היוצר שכבה דקה מעל שכבת האספלט, אותה שכבת צבע עם הזמן, מפגעי חום ושמש, נסיעה מרובה של כלי רכב דוהים ונמחקים עם הזמן ככל שהכביש עמוס יותר הסימונים ייעלמו מהר יותר, לצערנו אין אפשרות לצבוע את הסימונים בכבישים סביב השעון ולכן הנושא הוא מאוד בעייתי, אם ניקח לדוגמא את צומת אלי כהן (הצומת שיושבת מתחת מגדל הקניון) זאת צומת שבגלל כמות התנועה העוברת בה, אם תסמני את הכביש היום כבר בשבוע הבא חצי מהסימונים ייעלמו ואני לא רואה אף עיריה ואף מועצה מקומית צובעת צומת בכל שבוע בגלל העלות הגבוהה של הסימון. על התופעה ניתן להתגבר ע"י נעיצת "עיניי חתול" אותם קוביות ברזל מחזירות אור שנעוצות בכביש שמהווים פתרון יעיל בכבישים ישרים למען שמירת הסדר בנתיבים אך בלתי אפשרית לסימון בתוך צומת, העלות אמנם יקרה יותר אך העמידות גבוהה יותר אם כי גם אלו עם הזמן נשברים או נעקרים מעומס התנועה הרב. לידיעתך, העיר באר שבע, בעיקר הכבישים המרכזיים מרומזרים בצורה יעילה מאוד שמאפשרת לתנועה לזרום בחופשיות לרוב למעט שעות העומס שהן מטבע הדברים בעייתיות בכל מקום, בתור אחד שעושה המון קילומטראז´ ביום בעיר באר שבע אני גאה לומר שניתן לחצות את העיר באר שבע לאורכה ולרוחבה גם בשעות העמוסות בכ10 דקות, זהו ציון לשבח שמגיע בעיקר לאחראיים בכיוון תזמון המופעים של הרמזורים. בקרוב תוכנס מערכת בקרת תנועה בצירים המרכזיים בעיר שתאפשר שליטה מרחוק במערכות הרמזורים בכדי לאפשר לתנועה לזרום הטב גם בשעות העומס. לגבי אותו רמזור בפניה מכיוון הקניון, זה שנהגים רבים לא רואים אותו לא אומר שיש לבטל אותו, מדובר בסיבוב שאפשר לקחת במהירות גבוהה ואני יכול להעיד שסיבוב נוח מזמין סיבוב מהיר וכאן יש בעיה, סיבוב מהיר לרוב נגמר או בהתהפכות או בתאונה עם רכב מהכביש אליו משתלב הסיבוב, לדעתי הרמזור שם נחוץ והכרחי מאוד רק כדאי אולי להוסיף תמרור המודיע שיש רמזור לפונים ימינה כ50 מטר לפני הסיבוב, זה ימנע את בעיית "תשומת הלב" של הנהגים