בגלל יום השואה ,

רותי ב.

New member
בגלל יום השואה ,

רציתי להביא 2 תזכורות לאותו שיר ודיון שהתקיימו פה, ואולי אפשר יהיה להמשיך דיון, או לשמוע עוד סיפורי חיים, או סתם להזכר.. השיר ארבולס יוראן פור לוביאס שרשם בואן פפינו והדיון הקצר שאחריו, אותו השיר שהביאה אנג'ליקה, ודיון נוסף

ואני למזלי התוודעתי לשואה מגוף III

משפחתה של אימי (מגרוזיה) וחיה בארץ מזה דורות, ואבי ז"ל עלה ארצה בסוף שנות השלושים. נחשפתי לזוועות השואה מכתה ב' באמצעות חברתי "חיה" בת להורים ניצולי שואה שחיו בצילה עד יומם האחרון. הסיפורים שחיה סיפרה לי בסודי סודות, כאילו התביישה היו לגבי מציאות בלתי נתפסת, זמן רב חשדתי שהיא מפנטזת. בשנות העשרה שלי התחלתי להבין את גודל השבר מקריאה בספרים, ובמיוחד ספרין של ק. צטניק "סלמנדרה, "בית הבובות" "קראו לו פיפל" ו"השעון"... קראתי את הספרים בקדחתנות שוב ושוב עם דמעות ועם המון כעס על אכזריות אדם לאדם... 6 מיליון... הוכחדו... אך לא עוד!!!!!! יהי זיכרם ברוך...

אסטרלו

New member
../images/Emo16.gif רותי, השרשור שוב מצמרר

קראתי ונזכרתי בדיון ההוא. הדבר שהכי מקומם זה לקרוא היום בחדשות שכמות המהגרים היהודים לגרמניה גדול מהמגיעים לישראל! גרמניה מעניקה "סלי קליטה" גדולים מאוד ליהודים וזה משכנע אותם להתיישב בה. השאלה - למה? למה גרמניה צריכה לעודד יהודים לשבת בה? למה יהודים רוצים לשבת שם? כנראה שאף פעם לא נלמד ומצמרר לחשוב שאולי ההסטוריה תחזור על עצמה בעוד איקס שנים, למרות שכל הזמן אנו אומרים:"לא עוד". היושבים שם הם הדור שלא ידע את יוסף. חבל.

tsiporganeden

New member
אסטרלו, מי שנכנס לגוב הארי, בידיעה

מוחלטת שמסוכן שם, אפילו אם מליוני יורואים (המטבע באירופה) מסתובבים על הרצפה, זבש"ו, באמת, אם הם לא יודעים להגן על עצמם מסכנה, יש להם בעיה. מדליקה נרות לזכר 6 מיליון היהודים, יהי זכרם ברוך
נר|

יום עצוב מאוד תרתי משמע

חזרתי מלוויה של בן דודתי גבר נאה בן 51 בלבד שהמחלה הארורה עשתה בו שמות במשך שנתיים אתמול מסר את נשמתו לבורא. הסתכלתי מהצד על דודתי שכל עולמה חרב עליה ,יחד עם העצב והכאב עלה בזווית פי חיוך כאשר ראיתי את הקולוניה המפורסמת עוברת מיד ליד. ועכשיו הגעתי הביתה ואני רואה את הזוועה שהטלביזיה משדרת. יום קשה, כואב, עצוב, מדכא, נורא

may55

New member
טקס יוםהשואה../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif|נר

ערכנו עם התלמידים בערב באולם גדול שילבתי בטקס קטע הסבר על יהדות סלוניקי והקראת השיר ארוולאס יוראן פור לוביה- בעברית וחבר שר את השיר בלאדינו זה היה מרגש מאוד

מטיקה

New member
../images/Emo16.gif ליום השואה.

אנילא מגיעה משפחהסבלה הרבה. אבי נולד בארץ אולם רבים ממשפחת הוריו נכחדו שם בפולין. מאידך אמי שהתה בבולגריה בזמן המלחמה. את סבא שלי לקחו לעבודות כפיה ולא היה לסבתי ואימי ממה לחיות. כל שבוע חיכה להן ארגז ליד בדלת עם מוצרי מזון שאספו האיכרים בסביבה שהיו בקישרי עבודה עם סבי. צריך שיהיה אור בקצה המנהרה כי יש גם אנשים טובים אם כי מעטים.

למעלה