בגלל בעיית ריכוז איבדתי את העבודה

eliela

New member
בגלל בעיית ריכוז איבדתי את העבודה

מה עושים?? כשבגיל קטן לא טופלתי בכלל בגלל בעיית קשב וריכות ובגיל מבוגר (42) מאבדת משרות על ימין ועל שמאל בגלל בעייה כזו?? אנא עזרו לי!!!!! היום איבדתי משרה רצינית שהיתה לי...

לאב

New member
לאליאלה

אני לא חושבת שיש "מאוחר מדי" לטיפול בבעית קשב וריכוז, את בהחלט יכולה לפנות לטיפול תרופתי גם כיום ולמצוא דרכים להיות יותר מרוכזת גם בלי הטיפול אם כי לא ב100% אני בערך בגילך, בתקופה בה הייתי ילדה לא קראו לזה הפרעת קשב אלא עצלות, חפיפיות וכ"ו,, רק כשבני אובחן כסובל מהפרעת קשב והתחלתי ללמוד את הנושא הבנתי שזה מתאר גם אותי וכי כל מיני דברים שלמדתי לעשות עם השנים היו דרכים להתגבר על זה למשל: ניהול יומן מסודר מאד - אצלי מה שלא ביומן לא קיים ולכן אני מקפידה לתעד הכל - כולל בעבודה מירקור - קריאת קטעים מסובכים בחומר עבודה או אחר ומירקור הקטעים החשובים - ברגע שעושים "עבודה" על הקטע הנקא זה מאד עוזר לזכור ריענון על החומר לפני שצריך לטפל בו - למשל אם יש לי פגישה עם לקוח על נושא מסויים אני תמיד אתרענן בחומר קודם - מה שאינו נדרש לעמיתי - אני נוטה לעשות זאת גם לפני שיחות טלפוניות עם לקוחות הגהות - בגלל הפרעת הקשב אני נוטה לפספס בהדפסה של מסמכים - לכן אני בד"כ משאירה כל מסמך בצד ועוברת עליו למחרת עם ראש נקי - ועולה על הרבה טעויות אני בטוחה שיש עוד הרבה "טיפים" נסי ללמוד אותם מפסיכולוגים העוסקים בנושא או ספרות מקצועית ואני בטוחה זה יעזור לך הפרעת הקשב תמיד שמה אותנו בפיגור מסויים אחרי מי שאין לו את זה אבל אפשר לנסות ולשפר כמה שאפשר בהצלחה

דרדרית

New member
תמיד אפשר לעזור

אליאלה היקרה קראתי את שכתבת ואת התגובה הנפלאה של לאב שהתמודדה בדרך נפלאה בבעיה ונראה לי שקטונתי מלהוסיף על תגובה זו ולו מילה אחת אך: שאלה לי אליך אליאלה היקרה.. האם בגלל שלא טופלת אז בילדותך את חושבת שאת מאבדת עבודות? ומה בעצם הטיפול שניתן היום? את יודעת? הטיפול שניתן הוא או טיפול תרופתי שעוזר לילד להתרכז על מנת שיוכל ללמוד בכתה ולנצל את יכולותיו או טיפול התנהגותי של עיצוב התנהגות שנועד בסופו של דבר לאפשר לילד לקחת אחריות על התנהגותו בצורה זו או אחרת. מה היה לנו בילדותנו?? היה ה"מופרע של הכתה" או הילדה שפיטפטה כל השעור והוצאה החוצה או שקראו להורים. מה היית מרויחה אז? אז- לא ידעו איך לטפל בבעיות קשב/ריכוז. וה"טיפול" שניתן אז היה הרחקה מהחינוך הרגיל לעבר החינוך המיוחד. אז אולי - טוב שלא טיפלו בך אז !!! גם אני מסוג הילדים שהיום בדיעבד אני יודעת שיש לי קשיי קשב/ריכוז (לא אובחנתי אבל אני עובדת עם ילדים אלה ורואה את הדימיון לקשיים שהיו לי בילדותי). ומה שיש לי לומר- "אז מה???" אז קשה לי יותר מלאחרים , אז אני צריכה להתאמץ יותר, אבל מאידך לקחתי אחריות על חיי ו- ההמשך ברור. אולי לא כאן המקום המתאים אליאה היקרה ואולי לא זה הפורום שיתן לך את המענה והפיתרון "שיציל" אותך, אך לשנות גישה אף פעם לא מאוחר. כי לעניות דעתי, (ושוב לא מהמקום של ביקורת) אם נהייה שקועים במה שקרה או לא קרה לפני 30 שנה בערך, לא נשיג הרבה , אך אם נבין שהאחריות היא שלנו לעצמנו בלבד- נוכל תמיד לשנות- גם בגיל "המופלג" של 42 ואגב אני יותר "זקנה" ממך :) אליה היקרה, אולי גם העבודה אינה מתאימה כי ישנן עבודות שפשוט לא מתאימות לנו.. ואולי עם עבודה יצירתית או משהו בתחום אחר לחלוטין את כן יכולה להצליח?? מקווה שתצליחי דרדרית

m_katzmann

New member
מודעות עצמית

לאליאלה שלום את העבר איננו יכולים לשנות, אבל את העתיד כן.למרות כל הקשיים שהיו לך אני בטוחה שיש הרבה דברים בעברך עליהם את יכולה להתגאות. התחילי לחשוב חיובי. אם יש משהו שקשה לך לעשות אמרי לעצמך: אני אעשה את זה עכשיו בקלי קלות, בכיף. אמרי לך זאת פעם ועוד פעם ועוד פעם, בשירה, תוך כדי ריקוד, בקלילות. חיזרי על זה הרבה פעמים במשך היום ותופתעי לראות איך כח הרצון שלנו עושה נפלאות. בנוסף לכך יש כל מיני תרגילי מוח שיכולים לעזור לך: עשי בידך את סימן האינסוף (שמונה שוכב) כשאת עוברת את כל גופך, אם תוסיפי לזה את המשפט החיובי שלך זה יהיה אפילו טוב יותר. תרגיל נוסף: הסתכלי על חפץ סויים כשתי דקות, אחר כך עיצמי את עינייך ונסי לראות את החפץ כשעינייך עצומות. פקחי את עינייך ןחפשי אותו על התקרה ועל הריצפה. התמידי לעשות תרגיל זה לפחות פעם ביום ועוצמת הריכוז שלך תעלה. תרגילי הצלבות מכל סוג. הצליבי יד ימין עם רגל שמאל ויד שמאל עם רגל ימין לחילופין בעיניים פקוחות ואחר כך בעיניים עצומות. אם יש באפשרותך לכי לאיזו סדנה שתשחרר אותך ממתחים שליליים: סדנת חלומות, דמיון מודרך, יוגה, סדנת צלילים, סדנת צבע, מקהלה ... וכו. מאיה

מאור2001

New member
אף פעם לא מאוחר

אפשר ללכת לאיבחון ביחידה להפרעות קשב בבתי החולים השונים (אם את רוצה פרטים מדוייקים, פני אלי דרך האי-מייל) אפשר גם בגיל מבוגר לקבל הן טיפול תרופתי והן טיפול אלטרנטיבי שעוזר מאד.

מתוקה1

New member
קשב וריכוז

לפי מידע ששמעתי ישנו כיום טיפול ברפואה משלימה בתחום זה שווה לברר אפילו דרך קופת חולים. כמו כן ישנה בדיקה שנקראת בדיקת טובה ונועדה לבחון האם ישנם קשיים בקשב וריכוז. ביי ובהצלחה מתוקה

למעלה