בגידה ?

Phantomina

New member
ממ...

|אייקון שעומד באמצע המסדרון ומתחיל לצרוח| אני באמת לא מסוגלת להסביר לך...
מצטערת.

אני אגיד לך למה

כי מוסכם ביניהם לא לעשות את זה. זוגות מתחתנים בהסכמה הדדית מראש, שחיי המין והרגש נשארים אך ורק בתוך מערכת היחסים שלהם. לא משתפים בזה עוד גורם חיצוני. ברגע שמישהו עושה משהו ללא הסכמתו של בנזוג, ברגע שמישהו לא נשאר נאמן לבן הזוג כפי שהיה אמור להיות, ברגע שמישהו מפר את אחד החוקים האלו; זוהי בגידה. ההבדל בין לאכול צהריים לבין יחסי מין הוא ענק! אין מה להשוות בכלל.

לא אמרתי שלגבר מותר לבגוד

אמרתי שכשגבר מקיים יחסים עם אחרת הוא אינו בוגד. הסבר החילוק הוא פשוט, אצל גבר זה תאווה כמו שיש תאווה לאכול ויש תאווה לעשן יש לו תאווה לסקס, משא"כ אצל אשה כל הקטע של הסקס זה אהבה. את מבינה שאדם שאוכל פיתה הוא לא מאוהב בפיתה אלא יש לו תאווה לאכול? יפה, אותו דבר גם סקס, הוא פשוט אוהב את הסקס ולכן הוא עושה את זה עם אחרת. מה שאין כן אצל אשה, היא מבצעת סקס עם מי שהיא אוהבת, עם מי שיש לה קשר נפשי. ההוכחה היא פשוטה, במדינתנו לא מעטים עם האנסים ותסכימי איתי שאם החוק היה מתיר לאנוס וכך היה מקובל חברתית וכל אז מספר המקרים היה גודל בלי שיעור וכמעט כל אדם היה נכנס לקטגוריה זו, נכון? האם כל האנסים אכן אוהבים את אלו שהם אונסים? ודאי שלא, יש להם תאווה לענין כמו כל תאוה אחרת, אמנם יותר חזקה אולם זה תאווה. משא"כ נדיר מאוד לשמוע על נשים שאונסות, על כמה פדופיליות שמעת? המספר הוא אפסי, מדוע? כי נשים אוהבות גבר וכל הקע של הסקס מונע מכח האהבה. מכאן, החילוק ברור: בוגדנות פירושה שאדם קשר אימונים - אהבה - עם מישהו אחר והוא לא נאמן לו - הוא מיפר את האהבה - הוא אוהב מישהו אחר, זה בגידה. אבל כשבן אדם הולך ונהנה זה לא בגידה, כשם שאדם אוכל משהו טעים הוא לא בוגד כך אם הוא מקיים יחסים עם אחרת הוא אינו בוגד. אולם אשה, אם היא מקיימת יחסים עם מישהו אחר זה מראה שהיא אוהבת אותו במקום את בעלה (לא ניתן לטעון שהיא אוהבת גם את בעלה וגם את מישהו אחר שכידוע אהבה אחת היא תמיד על חשבון השניה) ומכן מגיע המסקנא שהיא בוגדת. למסקנה, הבאתי נקודות הגיוניות ומוסברות שראיות לצידם, יתכן והם אינם מקובלות, אולם אם מאן דהוא סובר אחרת, אין די בכך שכך גישת ההמונים, עליו לנמק את דבריו. מי שרוצה להמשיך לנהות כעדר אחר ההמונים זה זכותו. בשולי הדברים, 1. יש לזכור שתמיד יש לשים לב שגבר שבוגד עם אשה נשואה גורם לה בעצם לבגוד בבעלה, כך שבהחלט במצב זה מעשהו חמור כמסייע לבוגדנות, ודינו קרוב להיות כדינה, מ"מ אשמתו היא בהכשלתה ולא במעשהו עצמו. 2. מאמר זה התייחס לאשה נשואה, קיום יחסים של אשה שאיננה נשואה עם גבר אסור מסיבות אחרות אולם לא זה נדון ויכוחנו, על כן לא אכנס אליו. בברכה נחום אדלר

ניקולי

New member
מצטערת

לא מקבלת את ההסבר שלך איזה מין דבר זה גבר שמקיים יחסים עם אחרת אינו נחשב כבגידה?? אם זאת לא בגידה אז מה זה תאווה???? אני לא יודעת מאיזה זן אתה אבל בכל מובן המילה זאת בגידה!!

זה פשוט

בגידה פירושו שאתה יוצר קשר נפשי עם מישהו אחר. תאווה פירושו שאתה הולך להנות. וכשם שאינך בוגד אם הנך אוכל פיתה פלאפל כך אינך בוגד אם הנך יוצא עם אשה אחרת. אני מדבר בלוגיקה לא בסיסמאות, אם הנך מעונינת להתווכח תעני לי לוגית ולא שכך מקובל.

ליאור 30

New member
המצב איך הוא?

שלום לך חמודה אני מבין לליבך ואגיד לך משהו כזה נכון שזה מדובר בהורים שלך השאלה היא האם את יודעת בדיוק מה קורה ביניהם?ובאיזה יחסים הם נמצאים ?(וכוונתי לא רק בחוץ שאולי הכל נראה ורוד) יכול להיות שהורייך אולי לא חיים ביחד הכי טוב ורק בגלל כל מיני דברים (כמו ילדים, משפחה,וכדו') לא מעוניינים לפרק את החבילה ואז מה שקורה אויל שאבא שלך חי חיים כפולים ואמך אפילו יודעת מה מעדיפה להתנהג כאילו שהכל בסדר ביניהם, ודבר שני מי יודע אולי אצל אביך מצאת או שמעת משהו ואז כאילו עלית עליו אבל מי אומר לך שלאמא שלך אין דברים כאילו בימינו באמת כבר אי אפשר לדעת כלום אז מה שאני מציע לך חמודה ואני הבנתי שאת כבר ילדה גדולה בת 17 תתפסי את אביך בצד וברוגע ודברי איתו ותספרי לו מה שמעת וראית בלי כוונה ואז תבקשי ממנו תשובות ותנסי להבין מה קורה בינו לבין אימך כי אולי באמת יש דברים בגו וההורים שלך לא חיים טוב ואת פשוט לא יודעת או מרגישה את זה , ואז תקבלי את כל התשובות ותדעי איך לשפוט אותו ,כי אחרת את סתם עושה עוול לעצמך ולאביך

אוסה

New member
אוי איזו דילמה .....

מצד אחד את יודעת משהו שקצת קשה להסתיר...... חשבת לדבר עם אבא על זה? בשקט , ולא בכעס? מה טיב יחסיהם של הורייך? אני אישית לא הייתי מערבת את אמא עד שלא תדעי בוודאות את כל הנתונים.

venouese1

New member
לא עניינך

לא עניינך מה שקורה בחיים הפרטיים שלו!!!! (אני הייתי בסיטואציה דומה... ובהתחלה זה הציק ואח"כ זה חיזק אפילו בנינו את הקשר כי הוא הבין שאני לא סיפרתי) ואמא שלי...רמזתי לה אבל לא מעבר והיום אני מצטערת על כך כי זה סתם הכאיב לה והיא לא עשתה עם זה כלום.

למעלה