בגידה באינטרנט

בגידה באינטרנט

רציתי לשתף אתכם במשהו שעבר עלי- גיליתי שחבר שלי התכתב עם בחורה שלא הכיר דרך אתר שבו ניתן לראות ולדבר עם אנשים שונים. מצאתי את כל המיילים שהוא כתב לה בתיבת הדואר היוצא שלו שהוא לא מחק זו בחורה נשואה עם ילדים שגרה בארץ אחרת הם לא נפגשו לעולם והתכתבו במשך שבוע והוא השתמש כלפיה במילות אהבה חמות כשסיפרתי לו על הגילוי הוא הצטער, אמר שזו היתה סתם הסחפות והוא בחיים יותר לא יעשה את זה בנוסף הוא הציע לי נישואים האם לדעתכם רומן וירטואלי זהה לבגידה ממשית והאם לדעתכם כדאי לתת לו סיכוי נוסף?

שיר יקרה

נתחיל בכך שאין השוואה בין בגידה וירטואלית לבין בגידה ממשית. אך יש לי הרושם שבן זוגך סובל ממחסור מסויים הקשור לחיי האהבה שלכם. יתכן שאתם פשוט צריכים לשבת ולדבר על מערכת היחסים ביניכם בצורה קצת יותר יסודית. אם באמת ובתמים חשובה לך הזוגיות שלכם בקשי אותו לספר לך מהיכן הגיע הצורך שלו במישהי נוספת. וירטואלית ככל שתהיה. ראי, אם ההיתם נשואים ההיתי אומרת לך לעבור לסדר היום. כי רובם של חיי הנישואין נמצאים במן שיגרה שרומן וירטואלי קליל דווקא יכול לעשות נפלאות. אבל את מספרת שאת בתחילתו של קשר? כלומר עדין לא נשואה. אולי יש מקום לשאול כמה שאלות. וזו רק דעתי המובעת על סמך קריאה של מספר שורות. יתכן ואני טועה. רק את יודעת את התשובה לשאלה האם לתת לו סיכוי נוסף. שלך מיכאלה

אנחנו ביחד כבר 4 שנים

וגם גרים ביחד למעשה אנחנו ממש כמו נשואים כבר יכול להיות שזה באמת השגרה או ההסחפות של לעשות משהו שאסור או ההרגשה של להיות ביחד ולבד באמת קשה לי לשים אצבע על מה זה יש לנו קשר מצויין ואנחנו כמעט ולא רבים בכלל אולי גם זאת אחת מהסיבות אמרתי לו שאם זה קרה אז משהו כנראה לא בסדר והוא לא הסכים איתי הוא אמר שהוא היה ילד ונסחף לזה ועשה טעות הוא לא רוצה לדבר על זה יותר אחרי שדשנו בזה כבר בכל אופן הוא הבטיח שבחיים יותר הוא לא עושה את זה וביקש הזדמנות להוכיח. זה גם לא מסתדר לי איתו כי הוא בחור ביתי וקצת ביישן זה היה לי מוזר לגמרי שראיתי את מה שראיתי קשה לי להבין את זה?!

אהבה5

New member
תראי...

הבגידה היא באמון שלך ולכן זה לא משנה אם וירטואלית או לא דברי איתו בצורה חברית ותביני ממה זה נבע כי אם לא יש סיכוי שהוא יעשה זאת שוב תפתרי את זה לפני שאת נכנסת הלאה למצב נישואין ורק אם תהיי שלמה עם זה

המעילה באימון

המעילה באימון היא היא הבגידה, והאמון הוא פנימי, הוא זה אשר על מרכיביו, וגבולותיו יודע רק זה שבגופו הוא שוכן, קרי רק את יודעת את תחושותיך, וללמוד מהן על "מעילה באימון" או לא. הבטחתו להימנע מכך בעתיד לעולם לא "תחזיק מים" , שהרי אדם הוא ככל האדם, כך גם את, והמעשה שעשה הוא רק משום שהוא בן אנוש המחפש ריגושים. עליך להפנים אלמנט חשוב- לעולם לא תוכלי לספק לבן זוגך, יהא אשר יהא, את כל אשר הוא מייחל לעצמו. האדם הוא דינמי, רצונותיו משתנים, ריגושיו משתנים. עליות ומורדות באינטארקציה הם עניין של שגרה. החיפוש אחר ריגושים הוא מטבע האדם. ברצף הזמן, לא תמיד תהיי עבורו כמו שהוא לא עבורך, המירב שבאדם. עליך להפנים זאת או-אז תוכלי לחיות בשלום עם בן זוגך גם ברגעי המורד. אסכם זאת כך- בעתיד, קרוב או רחוק אין זה משנה, הוא יחזור לכך, רק שהוא ישכלל את מערכת ההסתרה ממך. המשיכי לחיות לצידו, היי לו אישה, ידידה, ההיתעסקות במעשים שיש בהם "פוטנציאל" של בגידה ולא "מוחשיות" הרסנית עד מאוד. בהצלחה

זאת היתה בגידה

שאלתי אותו איך הוא היה מגיב אם אני הייתי עושה לו כזה דבר והוא אמר שהוא היה רוצה למות. אני מאמינה שמגיע לכל אחד סיכוי אם באמת הוא מצטער ומתכוון להוכיח את עצמו. כל אחד עושה טעויות אבל מי שעושה את אותה הטעות פעמיים זה כבר משהו אחר ולכן החלטתי לתת לו עוד סיכוי ואם זה או משהו דומה יקרה שוב אני יעזוב אותו בלי לחשוב פעמיים גם אם נהיה נשואים ועם ילדים. כל אחד מחפש ריגושים- נכון אין בעיה אבל לא ריגושים שהורסים את הצד השני אלא ריגושים מועילים ובונים ולשקר אין רגלים בסוף הכל מתגלה. אני חושבת ומקווה שהוא הבין את זה ואם לא בסוף הוא יצטרך לאכול את הדייסה שהוא יבשל.

seeyou

New member
אני יעזוב אותו בלי לחשוב פעמיים ??

....... גם אם נהיה נשואים ועם ילדים. אם כך את חושב-את ממש לוחמת אמיתית... אני צופה לך הרבה קרבות בעתיד... החיים מלאים מכשולים-לא שוברים את הכלים כמו ילדים מסביב לארגז החול...

../images/Emo88.gifזאת היתה בגידה

שאלתי אותו איך הוא היה מגיב אם אני הייתי עושה לו כזה דבר והוא אמר שהוא היה רוצה למות. אני מאמינה שמגיע לכל אחד סיכוי אם באמת הוא מצטער ומתכוון להוכיח את עצמו. כל אחד עושה טעויות אבל מי שעושה את אותה הטעות פעמיים זה כבר משהו אחר ולכן החלטתי לתת לו עוד סיכוי ואם זה או משהו דומה יקרה שוב אני יעזוב אותו בלי לחשוב פעמיים גם אם נהיה נשואים ועם ילדים. כל אחד מחפש ריגושים- נכון אין בעיה אבל לא ריגושים שהורסים את הצד השני אלא ריגושים מועילים ובונים ולשקר אין רגלים בסוף הכל מתגלה. אני חושבת ומקווה שהוא הבין את זה ואם לא בסוף הוא יצטרך לאכול את הדייסה שהוא יבשל.

seeyou

New member
להתכתב זה לא בגידה-"רומן" כן!

כולנו צריכים להוציא דברים שבבטן או בראש ולא תמיד הבן-בת זוג יכול לספק את הצורך הזה באותו זמן... לפני האינטרנט -האנשים היו מנהלים יומן אישי כאשר היו מדברים עם עצמם ייתכן שתחילת ההיתכתבות שלו היה תמימה וגם ייתכן שלא הוא הציע לך נישואים? מזל טוב השאלה שלי מה את מרגישה כלפיו-האם את אוהבת אותו? ולא מה שהציבור-פורום-אחרים... חושבים אין בעולם אדם מושלם ... Love is not finding a perfect person, it is seeing an imperfect person perfectly. A life with love will have some thorns, but a life without love will have no roses.

קרן210

New member
זאת שאלת השאלות

אם בגידה וירטואלית היא בגידה. לפי דעתי אם זה כואב בלב כמו בגידה אמיתית אז זה בגידה. זה לא נראה לי כמו לכתוב יומן לעצמך כי כאן אתה מחלק את האהבה שלך עם עוד מישהו שמרגיש שבשבילו אתה מספר 1 ובזה אתה למעשה מבטל את בן הזוג שלך ומתנהג אליו בחוסר כבוד.

דוגמה יפה...

הביא SEE YOU, אילו לחברך היה יומן והיה כותב בו פנטזיות מיניות, פנטזיות שלדעתי לכל אחד יש, והיית קוראת, האם היית נפגעת באותה צורה? לדעתי כל עוד השיחות נשארות וירטואליות הם פנטזיות... ולא בגידה !!!

adam33

New member
אממממ

התשובה היא כן. היתי נותן עוד קצת זמן לבדיקה נוספת...

masterbld

New member
מנסיון אישי

היום מערכת היחסים שלי עם אשתי פגועה ביותר. הרבה פעמים נכנסתי לפורום כמעט שלא כמשתתף, יותר למצוא אחרים בהתמודדות זהה ולנסות ללמוד מ"צרות" של אחרים. באחת הפעמים העליתי בצבוץ מבעיותיי על גבי הרשת. באחת התגובות הגיעה מישהי שכבר ידעה משהו יותר ממני על מצבים דומים. עברנו לשיחה אישית שנמשכת כבר תקופה. מצאנו שפה משותפת ופתיחות שאיני יכול למצוא אצל אהובתי. כן, זה עלול להראות קל להתאהב, כמעט, במישהי שמספקת לך את המענה לצרכים הכי חסרים שלך, עם מישהי שמרגיעה לך את הכאבים. אולם מעבר לזה, היא וירטואלית. אנו פונים האחד אל השנייה בשמנו הפרטי אבל לא יותר מזה. כל עוד זה וירטואלי ולא מתפתח מעבר לכך זה רק פן בן תקופתנו של "טיפול" זמין שבין היתר לא עולה הרבה כסף. אילו אשתי היתה מסוגלת לראות בקשר הזה את העדות לחוסר שקיים אצלי אולי הייתי מספר לה. אבל היא עדיין בשלה, בטוחה שלי יש התקפות שיגעון ותסביכים שהם לא קשורים אליה "ואין לה מושג מה אני רוצה ממנה". אני בינתיים מוצא מקום נפלא וקשוב, מרגיע משהו, מפצה. מי שירצה ייתן הגדרות סוציולוגיות כמו " שסתום ביטחון ", העובדה היא, שפניתי לחפש את עצמי כאן וירטואלית ולא במעשה ב"שדות אחרים". הוירטואליות לא מחייבת, ברגע שיהיה צורך זה כרוך רק בהסרת שם משתמש, הרבה יותר קל מלסיים קשר פיזי שמחוץ למערכת היחסים עם בת/בן זוגך. מבחינתי חליפת מסרים כאלה ואחרים ברשת, מאפשרת לך להיות אתה עצמך ללא ויתור. זה רק יכול לעזור לך להתחזק על מנת לחזור חזרה אל הקן המציאותי. מותר גם קצת להסחף אחרי הכל המדיה כאן היא של "וונדר - לנד" תרתי משמע...

life is life

New member
והוא דווקא ביישן

אני די אמביוולנטית לגבי התשובה להודעותיך. מצד אחד, אני רוצה להסכים עם הכותבים שהוירטואלי אינו זהה לממשי, ומעידה שם אינה זכאית לתואר בוגד ולאיבוד האמון בבן-זוגך, מאחר וזהו ביטוי לרצון לחלוק מידע עם גורם אנונימי או אפילו לנגוס בפרי האסור(פלרטוט והחלפת מסרים אינטימיים) ללא כל סיכון, בעיקר אם זוהי בחורה בארץ אחרת. מצד שני, זה אכן יכול להצביע על חוסר מסויים במערכת הזוגית שלכם, אם כי גם זה לא בהכרח - תמיד אפשר להצביע על ניסיון השתובבות קטן מצידו, כאשר הוא מחוייב לך בפועל במאת האחוזים. מה שכן מדאיג, זה מה שציינת בהודעתך השניה לגבי הפתעתך מהנושא - מאחר וכינית אותו בייתי וביישן. מכאן, החשש שהוא בגד בתדמית שלו אצלך ועכשיו כל השקפת העולם בה הוא הציג עצמו בפניך מוטלת בספק. את לא מבינה כיצד זה מסתדר עם הדרך בה הוא הצטייר אצלך במשך 4 שנים ועוד עם מגורים משותפים (למעשה נשואים כבר, לפי דבריך שלך). וזוהי הבעיה - מאחר וזו נשמעת כמו תלונה של אשה שנבגדה בעולם האמיתי: "לא האמנתי עליו שהוא יעשה כזה דבר". החשש שלי היא לגבי ערעור הבטחון העצמי שלך לגבי עד כמה את באמת מכירה אותו, ואם הוא מסוגל לעשות זאת, אולי הוא גם מסוגל לבגוד בך באמת ואולי הוא אף עשה זאת. ועוד, אם לא הרגשת שזה קורה הפעם, אז איך תדעי אם הוא יבגוד בך באמת וגם ללא סיבה הנראית לעין - אתם מסתדרים טוב ואין בעיות "מצדיקות". החשש שלי הוא שתהיה לך בעיה לבטוח בו בעתיד וזה יפגום בהמשך הקשר ביניכם, גם אם כולם יאמרו לך שזה בסדר. מפחיד לחשוב שאת לא מכירה באמת את הגבר שישן איתך באותה מיטה כבר 4 שנים ושיש לך יחסים אינטימיים עמו. אני מציעה שתשתפי אותו בהרגשה הזו שלך ותעניקי לו הזדמנות להסביר את עצמו לגבי בעיית האמון שלך ולא לגבי הבגידה הוירטואלית עצמה. מספיק שהוא יבין מהי הבעיה האמיתית שלך ואולי הוא ידע איך להרגיע אותך ולהסביר לך שאת מכירה אותו באמת. לפחות, הוא יידע שכך את מרגישה ויבין מהו הנזק שנגרם ויפעל לתיקונו. הביטחון שלך בעצמך נפגע וקשה לך לסמוך על שיקול הדעת שלך. תקוותי היא שהישועה תבוא מבן-זוגך והוא ימצא דרך להחזיר לעצמך את האמון ביכולת שלך להעריך אותו נכון. בהצלחה.

משפט אחד מכל מה שכתבת...

קפץ לעיני משום מה... מפחיד לחשוב שאת לא מכירה באמת את הגבר שישן איתך באותה מיטה כבר 4 שנים ושיש לך יחסים אינטימיים עמו. יכולים לעבור גם 20 שנה ולא להכיר את האיש שישן איתך במיטה, הוא בהחלט יכול להפתיע... אנשים עוברים שינויים, מה שהוא היה לפני שנה ייתכן שלא יהיה אותו דבר בעוד חמש, עשר, עשרים...

צודקת מאוד ../images/Emo45.gif

קלעת בידיוק לבעיה ולהתלבתות שהיתי בה! לא רק אני אלא אף אחד שמכיר אותו לא היה מאמין למה שקרה. סיפרתי את זה למישהו שמכיר אותו טוב והוא פשוט לא האמין לי. הוא מצטייר בעיני כולם לטיפוס הנאמן ביותר שיכול להיות, נאמן ואמין. בגלל זה כשגיליתי את זה הייתי בשוק מוחלט. ועכשיו שאני חוזרת אחורה וחושבת על כל מיני מצבים שבדיעבד נראו לי תמימים לחלוטין כגון מפגשים עם עמיתות שלו במכללה לצורך לימודים אני לא יכולה שלא לחשוד שקרו שם כל מיני דברים שבדיעבד לא הייתי מאמינה שיקרו. אני לא יודעת אם כדאי לי להתחיל לשאול אותו על דברים אלו כי גם זה היה מזמן וגם סביר להניח שאם הוא בגד בי בפועל הוא לא יגלה במיוחד לפני שאנחנו מתחתנים. מצד שני בגלל שכולם תופסים אותו בתור אדם נאמן קשה לי להאמין שחוץ מהאינטרנט הוא יבגוד ויערער את התדמית שלו בעיני כולם. אבל אני כבר לא יודעת מה לחשוב! אני אכן מאמינה שהוא יותר לא יפרלטט במחשב גם מכיוון שהוא יודע שיש לי שיטות לעלות על זה אבל בגידה במציאות אולי זה יכול לקרות? אולי זה קרה? אני לא יודעת! בכל אופן ההתנצלות שלו נראתה לי מאוד כנה ונראה שהוא מאוד סובל ומצטער ומנסה לפצות אותי על מה שהיה נראה לי שהזמן באמת רק יכול להגיד.

למעלה