בגידה או לא בגידה

natali170

New member
בגידה או לא בגידה

יש לי שאלה ומעניין אותי לשמוע דעתכם בנושא:
את מושג הבגידה מסתבר כל אחד רואה אחרת.
יש כאלו שלא מתייחסים לבגידה אם לא היה אקט מיני ויש כאלו שעל הרבה פחות מסתכלים כבגידה
ושאלתי היא
אישה נשואה יוצאת עם גבר שאינו בעלה לארוחת בוקר, ומסתירה לחלוטין עובדה זו מבעלה.
אין בפגישה אקט מיני אז בגידה או לא?

כל יום

New member
חשוב מה חושבים הקשורים באותה פעולה

דעתנו לא ממש חשובה.

אני יותר ליברלי, יש כאלה שפחות.

ארוחת בוקר מוסתרת היא פגיעה בקשר בין שני אנשים. באמון ביניהם, בכך לפחות אין ספק.

מה זה חשוב אם נקרא לזה בגידה או לא?

כמו הרוב

את מדלגת על השאלה הבאמת חשובה - מדוע היא מסתירה מבעלה?

שאלת הבגידה כן או לא לא רלוונטית בעליל וענית עליה במשפט השני שלך. האישיו האמיתי הוא שחצי עולם מסתיר את עצמו מהחצי השני של העולם. חצי עולם פוחד פחד מוות מהחצי השני של העולם. חצי עולם לא מעיז לספר לחצי השני של העולם מה הוא רוצה ומה מתחש לו (אבל כן מעיז לספר למישהו אחר בארוחת בוקר ושניהם מסתירים ופוחדים פחד מוות שמא תתגלה). זה מה שמטריד בכל הסיפור...

מריוס זכריה

Member
מנהל
כאמור זה מאוד סובייקטיבי. אבל:

זה תלוי בכל מיני דברים שיכולים להבהיר את התמונה.

כמו למשל: למה היא מסתירה? האם זה (א) כי בעלה קנאי חולני והפגישה היא בעצם פגישה עסקית תמימה או שזה (ב) כי הפגישה היא בעצם צעד של חיזור בדרך העתידית למיטה.

ברור שיש הבדל גדול בים השניים, נכון?

וכמובן שיש קשת של גוונים באמצע.

אני הייתי מציע להחליף את המילה בשתי מלים:
א. שקר והסתרה - זה בוודאי מתקיים
ב. הפרת חוזה זוגי - זה כאמור תלוי בחוזה בין בני הזוג ובכוונות הגברת (וכוונות האדון המהווה צד ג' לסיפור).

seelinewoman

New member

seeyou

New member
כול בגידה עם אקט מיני מתחיל במפגש "תמים"|זורו

אילו לא היו לך כוונות "זדוניות"
לא היית מסתירה

יוסי

אני חושבת שאם היא אמרה לך על זה

ולא היה בינהם שום מגע מיני, ואתה לא מאמין/חושד/מןצא סימנים לכך, אז זו לא ממש בגידה יותר מעידה.
אם גילית על זה וזה משהו שהיא הסתירה ממך זה יכול להיחשב כסוג של...למרות שלדעתי האישית זה פחות חמור, אבל בעקרון יש בזה משהו - הרי למה היא בחרה להסתיר זאת?
כאמור זה עניין סוביקטיבי ואיך אתה מרגיש לגבי הענין, אבל זה יותר בר סליחה..

תסביר על רקע מה הארוחת בוקר והמטרה הסופית

של המפגשים ביניהם.
אם היא מסתירה מראש ועושה הכל כדי להסתיר, דרשני.
אבל אם היא לא מסתירה אבל גם לא אומרת ולפגישה מטרה שהיא למשל מקצועית בלבד- מה הסיפור?
השאלה עצמה קצת טריקית כי מצד אחר אם קיים רצון להסתיר- אין צורך בתשובות, לא?! זה די ברור.
לפעמים אנשים נפגשים מתוך מצב של בדידות, לאו דווקא ממקום יצרי.
לכן, הכל תלוי בסיטואציה וברקע שלה...

מגיע לי3

New member
בגידה רגשית

יש עוד צרכים חוץ מצרכים מיניים שבני זוג רוצים לספק. ויכולים לספק בתוך המסגרת הזוגית או מחוץ לה.
האם הזוגיות יכולה/צריכה לעמוד בזה?
תלוי בבני הזוג

כל דבר הוא בגידה

בגידה היא בגידה באמון.
לפיכך, אם האשה הנשואה לא יכולה / בוחרת שלא לספר לבעלה על המפגש הרי שהיא בוגדת באמונו.
ככה נהיית בגידה.
שהרי אם היתה אוכלת ארוחת בוקר עם חברה כנראה שלא היתה מסתירה.
הסתרה = בגידה באמון.
פשוט, לא?
נועז

provo active

New member
אתה מבין כי בניתוח פשוט, אין כל הגיון-

במה שכתבת, הלא כך?
אם הסתרה שווה לפגיעה באמון, משמע העובדה שאני מאונן ולא מספר לאשתי, זו בגידה באימון.
אבל נלך צעד אחד קדימה: העובדה שאני מפנטז על מישהי אחרת בעת הסקס ביני לבין אשתי (בין אם בשליטה ובין אם לאו) - זו בגידה באמון.
העובדה שאני מסתיר ממנה את מספר הבחורות שהייתי איתן לפני נישואינו, או מה הן הסכימו לעשות ומה לא (למרות שהיא שאלה והתעניינה, ואגב, גם אם לא!) - זו בגידה באמון לשיטתך.
לשיטתך, העובדה שהחברה הכי טובה שלה ניסתה לפתות אותי ואני סירבתי, כאשר בהחלטה קרה החלטתי שאני לא מספר לאשתי על כך, היא גם בגידה באמון.
שיטתך הלא כל כך מציאותית, שלא לומר מגוחכת, מתחדדת לאור הטענה, כי הסתרה גם בתחומים אחרים (שכן, הסתרה היא הסתרה היא הסתרה), כמו זה שאני סובל מפרמטרים לא תקינים בבדיקות דם שעשיתי, ואני לא מספר לאשתי - ממש מסתיר זאת ממנה - כדי שהיא לא תילחץ, בתקווה שהבדיקות בקרוב תצבענה שהכל תקין - גם זו בגידה.
אולי גם דברים שהבן שלי סיפר לי, והוא ביקש ממני שלא אספר לאף אחד - גם לא לאמא, זו הסתרה שדינה בגידה ?!
תפסיקו כבר עם הקטגורציה הזו. ההחלטות הקטגרויות האלו - כאילו כל התובנה נמצאת אצל אנשי המקצוע (אתה כזה, לא?), או כאלו שבטוחים שהם יודעים הכל.
תפסיקו כבר עם המילה המטומטמת הזו "בגידה", שהיא חזות הכל במערכת יחסים בין בני זוג, והיא חותכת דברים ונחתכת בעצמה בין שחור לבין לבן.
כולנו בוגדים. גם אתה. גם כולכם. אם נציב את הגבול במקום של עצם ההסתרה, כפי שהצעת - אין אחד שאינו בוגד, כמו שאין אחד שאינו משקר!
השאלה אם כן היא רק היכן מציבים את הגבול. בבגידות ובשקרים כאחד.
כי לכאורה, די במחשבת זימה על מישהי אחרת, פנטזיה שעולה לך במודע (או רק בחצי מודע), כדי להוות בגידה. הרי הסתרת משהו מאשתך.
או שאולי רק עצם המעשה, הוצאתו מן הכוח אל הפועל, מהווה בגידה? אני ממש לא בטוח.
כנראה, שתלוי את מי שואלים. לכל אחד נוח להציב את הגבול היכן שנוח לו - אולי כדי לשקר לעצמו...
לכן, אין טעם להתמודד עם השאלה. שכל אחד יעשה את החשבון שלו.
לי אגב, ישנה תובנה מדויקת בעניין.
אבל זה לא לשלב הזה.

seeyou

New member
אם אתה מאונן ולא מספר לאשתך ייתכן

שזאת לא בגידה -תלוי איך היא מפרשת את המעשה
אבל
אם אתה מאונן עם מחשבה לאישה אחרת ולא מספר לאשתך אז זה כן בגידה
הכוונה של הכותבת היתה לעשות מעשה "אסור" לכללי המשחק
בטוח שלא מה שהגישו לה בארוחה זה מה שהיה לה חשוב אלא בקינוח

יוסי

נ.ב

מאחר ובעית הסקס בנשואים קיימת ייתכן שהפתרון שלך יכול להציל נשואים

כול אחד מבני הזוג מאונן לעצמו אפילו בסלון מול הטלויזיה

אוקי, אז בוא נהיה פרקטים

יעמידו את כל האנושות מול כיתת יורים?

כאילו, מה בעצם התכלית של הדמגוגיה העוסקת במילה הזאת?

כאילו אם השכן שלי פוזל אלי במבט מלא חשק כל פעם שאני עוברת מול הבית שלו אבל לא מספר לאשתו גם הוא צריך לעמוד מול כיתת יורים, או שמא הוא יכול להמשיך את חייו בשקט ולהמשיך לפזול כאוות נפשו ולממש את חופש הבחירה שלו את מי להעלות בדמיונו כשהוא מזיין אותה?

פייר, אני לא מצליחה להבין מה יוצא לאנשים מלהתחרבש עם המילה הזאת בריטואל של כל שבועיים וחצי? הרי בינינו, זה ממש לא מה שחשוב, מה שחשוב (ובעיקר עצוב) זה שכולם חיים בפחד ובעתה. ברררר...

אה... חשוב לשמר את הקשקוש הזה כדי לספק תעסוקה ופרנסה לקבוצה גדולה של אדווקטים. זה העניין.

seeyou

New member
יעמידו את כל האנושות מול כיתת יורים?

ייתכן שכן

הרי יש צביעות של האנושות (לא רק בישראל
) ,בין מה שמגדירים בחוקים הכתובים לבין מה שמענישים

עם עו"ד טוב גם רוצח יוצא זכאי -ולרוב בנמציאות הקורבן הוא אשם

לידיעתך-יש יותר "עברינים" בחוץ מאשר בבתי הסוהר

לא מאמין שקיים אדם שלא מבצע עברה(מכול הסוגים) כמעט בכול יום

מה בעצם התכלית של הדמגוגיה העוסקת במילה הזאת?

המילה הזאת היא חלק מהדמגוגיה מסביב לכול המילים בחיים שלנו

אם נדבר על שיוויון-שלום-צדק ועוד זה לא אותה דמגוגיה?

ייתכן שהקשקוש הזה מספק תעסוקה ופרנסה לקבוצה גדולה של אדווקטים.

במצב הכלכלי העולמי צריך לשמור תעסוקה ולא חשוב במה

עוד מעט יתחילו בקיצוצים כלכלים ואז אחרים יכנסו למשחק הדמגוגיה -ברור לא בהקשר למילה הזו.

המשך ערב נעים

בכול זוגיות יש צד צודק והשני הבעל
לכן אם היא לא אשמה בטח שהבעל אשם

עכשיו את מרוצה?

יוסי יוסי

לא הבנתי מה עניין שמיטה להר סיני.

אתה יודע, יש לנו ברזומה הלאומי לא ראש ממשלה אחד שבלבל לכל העולם ואשתו את המוח בדיבורים וליהוגים בלתי פוסקים ובעצם לא אמר משהו אחד משמעותי באף יום מימי כהונתו. אתה לא באמת שואף לשם גם...

ותודה, ממש לא התכוונתי שתהפוך אותי למרוצה, אני דואגת לגמרי לעצמי בכל מה שקשור לסיפוקים שלי.

שיהיה חג שמח
:)

סטנגה Joe

New member
הגדרה של בגידה

בעיני בגידה היא מרגע שגבר או אישה מעניינים אותך יותר מאשר בן הזוג שלך.

nirity1

New member
את שאלת אותנו את זה כבר

רק החלפת את הגבר באישה.
את כתבת בעבר שלבעלך יש קשר עם אישה שלא ברור לך מה טבעו.
לגבי שאלתך היום
אם את מרגישה נבגדת , אז זוהי בגידה.

למעלה