בגדנו בדרך!!!!

בגדנו בדרך!!!!

(אשמח לדעת פעילי השומר הצעיר בנושא זה) בשל מה באו עלינו, כל צרות הפערים הנפערים והשחיתות הגואה? בשל בגידתנו!! הציונות איננה ציונות של פרקמטיה, של בורסה ומסחר!! לשם-מה, לעזאזל, באו אבותינו עד לארץ ישראל?!? על-מנת שנסחר באופציות?!? על-מנת שנספסר במטבע זר, נחליף בינינו יהלומים, נתגורר בווילות וניסע במכוניות יקרות?!? מי שרוצה לחיות "כמו באמריקה", שיסע לו לאמריקה!! שיסע ואינשאללה לא יחזור עוד. כל אותם בורגנים שמנים, כל אותם שינויניקים, כל אותם קצינים-שהופכים-למנכ"לים, כל אותם בריוני-מרכזי-מפלגות (או פלאנגות), כל אותם בוסים-של-משרדי-טלמרקטינג - מה להם ולציונות?!? הציונות, הינה אך ורק: עבודת-האדמה. רק בכך, נבדלים אנו מאבותינו, מאספסוף הלוזרים העלוב והמצחין, יושבי גטו לודז', בתי-הכנסת בבגדד ותחום-המושב ברוסיה!! רק בזאת, שאנו יוצרים כאן זן אחר, של בנות ובני העם העברי: עובדי-אדמה!! זן של אנשים, המקושרים לאדמתם יהיה אשר יהיה ויקרה אשר יקרה, וזאת בלי שום קשר לשאלה, אם ערך הפאקציה למרכש הפונקציה של האופציה, ירד או יעלה!! אנשי המושבות הראשונות ומקימי הקיבוצים, בעשורים הראשונים של המאה העשרים, היטיבו להבין כל זאת. הם היטיבו להבין, כי עלינו להתנתק מן הלכלוך הגלותי, לטהר עצמנו מכל אותה טינופת אידישאית נחותה וארורה, אשר דבקה בעמנו וזיהמתו במשך מאות כה רבות בשנים!! והנה קם לו דור חדש, דור-הורינו, ילידי שנות הארבעים והחמישים - ובמחי תשוקת-הבצע הנתעבת, החריב את כל מפעלם!! וכעת, כאשר תשאל צעיר מבני-גילי, מדוע זה לא ירד מן הארץ - מה כבר ישיבך? מה יענך? באמת, מדוע לא? הלא, שם וכאן, הכל אותו דבר: בוא, תעבוד בטלמרקטינג קצת, או בשטיפת-כלים, תתקדם בעסק, תהיה מצליח, תקנה מכונית ווילה (בשעבוד משכנתאי לבנק), תתחתן עם מישהי בורגנית בדיוק כמוך, יחד תביאו שניים~שלושה בורגננים קטנים, תמכרו אותם לצריכה מטורפת, לעוד מכונית, לעוד עדיוידי ולעוד שעשועון "קקי נולד" בטמבלוויזיה, תרוץ כמו מטורף, על-מנת לצרוך (ולצרוח...) עוד ועוד מהנ"ל, עד שתהיה, זקן ומותש - ואז, או שחסכת מספיק, או שתושלך החוצה, אל הקרח... אז - פאק, אם זוהי ישראל - אז מהו, באמת, ההבדל הגדול, בינה לבין אירופה האנטישמית, טרא-אוסטראליס הגזענית, רוסיה האוליגרכית, או תועבת-התועבות: ארצות-הברית התאגידית?? אם אין לנו, קשר לאדמה - אין לנו כלום. לפיכך אני, דניאל-עודד קדם, מצהיר בזאת: מי לציונות האמיתית - אליי!! מי לאהבת-הטבע ולעבודת-האדמה - אליי!! די לבורגנות!! די לצריכה!! מוות לבגידה בערכי-האדמה!!

jast

New member
אני אמנם לא ציונית..

אבל אם זו הציונות בשבילך לא אומר שאנשים אחרים רואים אותה ככה... הרבה אנשים שאני מכירה הם ציוניים ואומרים שציונות בשבילהם זה כמובן כל הסמלים היהודים(שזה ניראה לי כמו מן תנאי בסיסי לציונות, אחרת אתה סתם פטריוט), אבל מכיוון שהם אוהבים ככ את האדמה הזאת(כמו שאתה אומר) הם יעשו הכל כדי להפוך אותה שתהיה טובה בשבילהם(שזה החלק של הפטריוטיות), לאהוב משהו לא אומר שאתה תאהב אותו בכל מקרה, אלא שאם משהו יפריע לך אתה תשנה אותו!! אני אמנם נגד כל הקפיטליזם וזה אבל להגיד "מי שרוצה- שיעבור לאמריקה" זה דפוק, כמו שלי כל הזמן אומרים "תעברי לקובה"(או לעזה, או לשטחים.. הם מגוונים לפעמים) ולקפיטליסטים אומרים ש"יעברו לאמריקה" ולערבים אומרים שיש להם 21 מדינות לעבור אליהם.. מה ישאר פה? אנשים שלא מעניין אותם כלום? זה מן חלק כזה מהדמוקרטיה שלאנשים יש דעות שונות, ולמרות זאת אף אחד לא מעיף אותם מהארץ. אני לא רוצה לעזוב את הארץ, כאן נולדתי("..כאן נולדו לי ילדי כאן בניתי את ביתי בשתי ידיים" סתם חח), אני אוהבת את הארץ הזאת אז למה שאני אעזוב, אני אולי לא ציונית אבל אני הכי פטריוטית בארץץץץץ. ואיך זה קשור? כי אתה יכול להגיד את זה גם עליהם, אמנם קאפיטליסטים מכוערים, אבל עצם זה שהם עושים משהו עם הדעה שלהם הופכת אותם למספיק פטריוטים בשבילי. אני נגדם ונגד מה שהם עושים, אבל מעריכה אותם כלכך על זה שהם עושים משהו.

jast

New member
אוי נו.. את תמיד אומרת את זה

כשאת מסכימה איתי, מה את משחקת אותה:]

אז השאלה היא: כיצד נגדיר ציונות?

ברור, שישנן הגדרות רבות... הגדרותיהם של איש "היישוב היהודי בחברון" (בררר...
), של "אלוף במיל' פעיל במפלגת העבודה (
קצת פחות...), של עולה חדש מבני הפלאש-מורה ושל תושב אום אל-פאחם צפויות (אם-כי לא בוודאות, כמובן) להיות שונות מאד, גם מזו משלי וגם זו מזו, מן הסתם... הנקודה שלי היא: אם לאדמה, אין שום משמעות בשבילנו וכל מה, שמעניין את חברתנו, הוא "לעשות הרבה דולארים" - אז....למה לעשות זאת כאן? באמת, בשביל מה לחיות כאן, בעמק-הבכא, עם כל השחיתויות והצרעת - למה לא להשקיע, במקום זאת, אנרגיה בלהשיג אשרת-הגירה, לארצות-הברית או לאוסטראליה (או לגרד דרכון פולני, מתעודת-לידה של איזה סבא) - ופשוט לעוף מפה, למדינה קצת יותר נורמאלית? הסיבה היחידה, שאני, לפחות, מסוגל לראות להישארותנו פה - היא הקשר לאדמה. סתם, להקים חברה אחרת - תפאדל, נעבור כולנו לאיזה מקום נידח בעולם, ריק באמת (לא כמו כאן, "עם ללא-ארץ לארץ עם עם"...
) - ושם נתחיל מחדש... איזשהו מקום בגרינלנד, או בערבות פטגוניה. אולי בפאתי בירוביג'אן. לא יודע, אולי זה הפתרון. אבל - אם ברצוננו להישאר כאן, בארץ הזאת - צריכה להיות לזה משמעות כלשהי. אני, הסיבה היחידה לכך, שאינני יורד - שאינני משקיע את כל מאמציי, בלהשיג לעצמי דרכון פולני או משהו - היא העובדה, שרק בקושי אני מסוגל לסבול ריחוק בן שעה נסיעה, ממולדתי היפהפייה בשפלה. שבועיים אינני ברחובות והלב שלי נקרע! אבל גם רחובות, איננה עוד כשהיתה - בגלל שאת פרדסיה, הקדושים והיפהפיים, איבדה. ומדוע? מה גרם לאנשים, שאבותיהם השקיעו את דמם, פשוטו כמשמעו, בעיבוד האדמה ובהפרחת-השממה (ובלי שום מליצות - כך היה!!), לזרוק הכל וללכת להמר, תחת זאת, על מניות בבורסה? לוותר, כך פשוט, על הפרדסנות, על עבודת-האדמה? תאוות-בצע!! וכנ"ל בקיבוצים - לא עוד קופות משותפות, לא עוד חדרי-אוכל, לא עוד ערבות הדדית - כי-אם איש-איש לנפשו ושכר דיפרנציאלי!! למה להעסיק ישראלים, אם אפשר להשיג תאילנדים ברבע המחיר? למה להעלות את שכר-המינימום (שאפילו הוא אינו נאכף) - הרי, העשירים יצטרכו עוד, חלילה, לשלם!! ניאלץ לבטל להם, את הקלות-המס!! ואז - פשוט יברחו לאמריקה!! אז בעד זה אני אומר - שיברחו!! בואו נחזור, סוף-כל-סוף, לימים, בהם ירידה מהארץ היתה חרפה וליורדים, קראו "נפולת של נמושות" - כי זה מה שהם!! אינני רוצה לחיות במדינה, שכל תושביה חיים כאן, כי עדיין לא מצאו לעצמם "סידור נעים ונחמד יותר"!! שחיים כאן ככל העמים!! אני רוצה לחיות במדינה, שכל תושביה, שותפים לתחושת-השליחות, לידיעה, שעלינו להיות אור לגויים - בשותפות, בערבות הדדית, בהומניזם - היוצאים, כולם כאחד, מן ההסתפקות הנאותה במועט. של ארץ ישראל הישנה, החקלאית והטובה. לו בידי הדבר, הייתי מעביר את כל המשאבים, מן המתנות למיליארדרים (בצורת הקלות-במס, בנות למעלה מ-50 מיליארד ש"ח לשנה!!) - גם לאוניברסיטאות, לקופות-החולים וכיו"ב, אך בראש ובראשונה, לסובסידיות לחקלאים, שמצידם יתחייבו, לקחת חלק פעיל, בהבראת החברה הישראלית - ולהעסיק אך ורק אזרחים ישראליים בשכר הוגן!! ובשונה מהרבה מאד "גרוייסע פטריוטים", אני אישית מתנגד, לחלוטין, לגזענות - לא אכפת לי, מהי אמונתו הדתית, או מהו מוצאו האתני, של הישראלי - כי כל מי, שיהיה מוכן לקחת חלק - אהלן וסהלן!! ומצדי, שיהיה יליד תאילנד, ניגריה, אוקראינה או ואדי ערה. אני מתנגד לתפיסה, הגורסת "בעלות" על האדמה - אנחנו כאן ונעבד את אדמת הארץ, אך איננו "בעליה", כי בני-האדם, אינם "בעליו" של הטבע - כי אם עובדיו ושומריו - שעל-כן נאמר, "לעבדה ולשמרה". אבל מי, שרק עסוק ב"רווחיו" הוא האישיים, שרק עולמו האישי מעניין אותו, שרק בקושי משתמש בעברית ושקשור יותר לניו-יורק, מאשר לטבע הארצישראלי... מה בכלל ציוני בו?? זה שבמקרה הוא, כרגע, פה?? ואיך שיהיה, תודה רבה על התגובה... התגובה העניינית הראשונה שקיבלתי (לאחר הרבה הטחות-רפש, בכל-מיני פורומים ימניים וכלליים).
דני.

jast

New member
תשובה:]

אני מסכימה איתך שזה לא צריך להיות ככה, זה חרא שהרסו את כל הפרדסים וכל הדברים היפים שהיו פה פעם.. אבל זה גם לא משנה אם הם עושים את כי "הם קשורים יותר לניו יורק", העיניין הוא שהם עושים את זה כי ככה הם חושבים שזה צריך להיות... אני גם חושבת שזה מבאס שהורסים לנו את המדינה ככה, אבל אני ממש מעריכה אנשים שעושים משהו ולא יושבים בבית ומעבירים ביקורת על כל העולם אבל בעצמם לא עושים כלום. אבל עובדה שהם לא יורדים מהארץ, ואולי זה אומר משו, אפילו ביבי שהוא הכי "פחחח"(
) אבל הוא בחר להיות שר בישראל, וזה אומר אולי שהמדינה הזאת חשובה לו, פשוט בדרך שלו. הוא מנסה לשנות אותה, לדעתי אמנם הוא הורס את המדינה, אבל הוא מאמין שהוא עושה את זה כי זה מה שטוב. ואנשים שבנו ביניינים עצומים במקום פרדסים מאמינים שזה בסדר, שככה זה אמור להיות. ונגיד שהם לא ציוניים, אז אולי המשמעות לזה שהם נשארים דווקא בארץ, היא שהם לפחות פטריוטים, שהם בוחרים כן להשאר בארץ, למרות שהם בקלות יכולים לעזוב. והנה הם כן לוקחים חלק... ב"לבנות" את הארץ הזאת.. אתה אולי רואה את הציונות בתור "ציונות - סוציאליסטית" כזאת, אבל הם בשבילם ציונות זה להלחם על הארץ, להתגייס לצבא "הגנה" לישראל, לפתח את הארץ. האנשים היחידים שאפשר לומר עליהם 'הלוואי שיעזבו את הארץ...' זה אנשים שפשוט לא אכפת להם מכלום. בקיצור חפרתי, אבל העיקר שהבנת את הנקודה. חוץ מזה, אני רוצה תסביר לי איך תושב אום אל פאחם יכול להיות ציוני? לפי מה שאמרת, אתה תקבל לפה כל מי שמוכן לקחת חלק בעבודת האדמה וכל זה, אז גם מישהו לא ציוני זה בסדר? זה לא קצת סותר את זה שאת "אלה שהורסים את המדינה" אתה לא רוצה כי הם לא ציוניים?? ומה עם כל הרעיונות הישנים של הקיבוץ? לפני ההפרטה, כשעוד היו קופות משותפות, חדרי אוכל וערבות הדדית... מה עם עבודה עיברית? לא זאת הציונות? אז איך אותו תושב אום אל פאחם לא ציוני "יעבוד את האדמה" הזאתי? איזה מן ציוני אתה? זה למה ציונות וסוציאליזם- לא הולך ביחד!! אפילו הקיבוצים נכשלו, ולא בגלל שסוציאליזם לא פועל, אלא בגלל שציונות זו גזענות(מצטערת על הסיסמא) ומי שגזען הוא לא סוציאליסט. אבל גלשתי כבר לנושא אחר, אז אתה לא חייב לענות.

jast

New member
ואני אמרתי "מה לא ברור?"

קראתי אותה שוב והיא ניראית לי מובנת ביותר

למעלה