בגדי טיולים

brevislux

New member
בגדי טיולים

שלום,
אני בשלב של איסוף ציוד לקראת קמינו דה סנטיאגו בסתיו, ואני פונה עכשיו למצוא בגדים מתאימים.
המטרה שלי היא לקחת כמה שפחות - שני זוגות מכנסיים, שתיים-שלוש חולצות ולכבס כל ערב - לכן אני מחפשת בגדים מבד שמתייבש מהר, עדיף גם מנדף וקל.
איפה כדאי לקנות בגדים לטיולים, ואיפה זה לא יעלה הון... אשמח גם לשמוע המלצות לחברות מסוימות ואפילו דגמים מסוימים, אם למישהו הייתה חוויה מוצלחת.
חוץ מזה, אם יש לכם רעיונות שקשורים בגרביים ובמניעת שלפוחיות, גם כן אשמח לשמוע

תודה רבה

zammy

New member
ביגוד לקמינו

שני מכנסי הליכה סינטתיים עם רוכסן רגל כמו NORTHFACE או קולומביה,
2 חולצות טישרט מנדפות זיעה, חולצה אחת שרוול ארוך . פליז קל לערב, מעיל גשם דק.
מכנסי גשם קלים.
לגבי גרביים- אני ממליץ על ברידג'דייל דגם TRACKING או HIKING תלוי במשקל הגוף מבחינת הריפוד.
היכן לקנות- לא קונים זול ולא בהזדמנות- קונים הכי טוב , בד גרוע, גרב גרועה זה לא להליכה 25 ק"מ ליום.
בחנויות המקצועיות למטייל, ריקושט.
לא חוסכים בכאלו פרטי ביגוד.
לגבי שלפוחיות- הכי טוב להתאמן בהליכה עם נעלי הליכה (דרך אגב- איזה סוג יש לך?) במידה גדולה מהרגיל במידה אחת לפחות, עם תרמיל על הגב ולצאת להליכות בשטח ולא בעיר. הליכה כזו תחשל את כף הרגל ותעבה את העור.
גרב מקצועית, נעל מעולה אלו שני תנאי הסף למניעת שלפוחיות.
תוך כדי הליכה- לשים לב לכל צריבה או עקצוץ, לעצור מייד (ולא לחכות לקצה העלייה או עוד ק"מ ) להוריד את הנעל ולראות מה קורה. אם יש חשש ולא רואים שלפוחית- לשים פלסטר רחב לכל אורך כף הרגל ובכך עוצרים את התפתחות השלפוחית.
בכל עצירה מאווררים את כף הרגל, חולצים נעל וגרב ומיבשים קצת. המדקדקים והחוששים אף מחליפים גרב באמצע היום.
ניתן לקנות רולון כזה למריחת חומר סיכה על כף הרגל בבוקר, תוצרת COMPEED ויש בארץ בסופרפרם.
לגבי הקמינו- אם את צריכה מפות, רשימת אכסניות הכי חשוב דרכון שביל שבלעדיו לא תוכלי ללון באכסניות ציבוריות- שלחי לי מסר אישי.
&nbsp

brevislux

New member
תודה רבה

מבחינת הביגוד שציינת - זה מה שאני מתכננת לקחת בדיוק. אבל בדיוק...

&nbsp
יש לי כבר נעליים, טיילתי איתן ועד עכשיו לא היו בעיות. של חברת מירל, דגם מואב. מאוד מרוצה מהן וכנראה שהן ישמשו אותי היטב.
המבנה שלי צר ואני רזה, מקווה לסחוב עלי כמה שפחות, הכי מעט שאפשר, כי אחרת אסבול. המליצו לי על גרביים מקולמקס. אני לא קונה צמר.
&nbsp
לגבי קנייה ומחירים, אני מחפשת דגמים איכותיים, אבל היקר ביותר הוא לאו דווקא האיכותי ביותר. ההבדל בין המחיר של אותו הדגם יכול להיות גדול מאוד בין חנות וחנות. לכן אני מקפידה על סקר שוק.

למעלה