בגדים

רונית י

New member
בגדים

הילד בן 4 בכל בוקר (או ערב קודם לא חשוב) עומד מול ארון הבגדים (2 המדפים שלו בגובה שלו) ומתחיל לבחור לעצמו בגדים לגן. אחרי חיפוש ארוך ומייגע קורים שני דברים: כל המדף שהיה מסודר ויפה הפך לערימת בגדים מבולגנת. וגרוע מכך איכשהו תמיד אין התאמה בין החולצה למכנסיים או שהוא מפרק חליפות או התאמת צבעים מזעזעת או גופיה עם מכנס לא מתאים (ועל זה עמל והתאמץ דקות ארוכות?
) לא עזור לתת לו לבחור בין שתי אופציות כי הוא רוצה לבחור לבד מהמדף. אחרי שבחר לפעמים אני מנסה לשכנע אותו להחליף נניח רק את החולצה, לפעמים הוא מסכים לפעמים לא. בכל אופן, בגלל שאני מעריכה את מאמציו לטפל בענייניו, אני לא רוצה למנוע ממנו את זה ולהכריח אותו ללבוש מה שאני קובעת ועם זאת, איך מצמצמים נזקים?

פלגיה

New member
לדעתי

בוחרים שני מדפים: אחד משאירים בגובה שלו, עם בגדים שמתאימים לגן, ואחד גבוה מהישג ידו עם בגדים חגיגיים מדי או סתם לא מתאימים. למניעת בלגן - אפשר מראש שיהיה פחות מסודר - רק סלסלה של מכנסיים, וסלסלה של חולצות, ושיבחר אחד מפה ואחד מפה. בהתאמת צבעים - אישית אני לא מתערבת. ממילא גננות כבר מורגלות בשילובים נוראיים של ילדים. הבת שלי הולכת בכתום פרחוני עם תכלת מפוספס והיא מאושרת מאוד.

רונית י

New member
תודה ../images/Emo140.gif

אולי באמת אני צריכה להוציא משם כמה בגדים שלא משתלבים כמעט עם שום בגד. יש שם גם מכנסיים 3/4 שבימים החמים האלה גם אני לא אוהבת שהוא לוקח.

פלגיה

New member
מה שלא ממש מתאים לעונה

בהחלט צריך ללכת משם. אפשר גם להסביר את הנימוקים, אבל ילדים בני ארבע רק מתחילים להבין התאמות עונתיות. אני חייבת לומר שזה משתפר והולך, והכי טוב זה להדגיש בפניו מה הוא עשה כשבמקרה הלבוש מתאים "הנה המכנסיים תכלת, וגם בחולצה יש ציור תכלת - זה מתאים" או "יופי שלבשת מכנסיים וחולצה של אותה חליפה" ולהצביע על המאפיינים שקושרים אותם יחד.

shani74

New member
הבת שלי בת 4 ורבע, ואנחנו בוחרים לה

אבל ביום שבו אבא שלה מלביש אותה, היא לבושה בדיוק כמו שאת מתארת... (שלא לדבר על הקטנה, שכשהוא מלביש אותה כולם שואלים אם היא בן, ואם הם היו פחות מנומסים הם היו מעירים גם על חוסר ההתאמה בבגדים שלה...).

שhira

New member
אצלי בנות 4 והתובנות שלי

בוחרות בגדים בערך מגיל 3 (קצת לפני) התחלנו עם בחירה מתוך 2 אופציות ועם הזמן אכן רצו לבחור לבד או ידעו בראש מה רוצות. - בוחרים בערב לפני שהולכים לישון על מנת למזער בלגן בבוקר. - יודעות שלא מוציאים הכל ואם רוצות לחפש בין כל הגופיות לדוגמא מבקשים ואני מוציאה הכל ושמה על המיטה. - בעיקרון יודעות גם לקפל, לא כמו שאני אוהבת ולא תמיד בא להן אבל אני מעודדת ומתלהבת מאוד מכך שקיפלו ואיך הצליחו על מנת שבעתיד יהיה הרגל שכזה. - אצלנו יש הרבה יותר משני מדפים (בכל זאת שמלות גופיות חולצות צאיות.. ויש לגן ויש חגיגי) אבל משתדלת שהבחיה היומיומית תהיה בערך בגובה העניים. הקושי שלי בכך הוא כמו אצלך שלפעמים ההתאמות הן "מרהיבות" ואין עם מי לדבר. שמתי לב שלרב אם אני אציע להחליף עוד יותר יתסצרו בעמדה ואיך שהבגד יצא מהכביסה יבחרו את אותו "סט תואם" שוב. מה שכן בכללי אני מדברת על התאמה, נותנת להן לבחור יחד איתי בגדים בשבילי ואז "משחילה" את החולצה עם הנקודות לא מתאימה למכנס עם הפסים. וכשהן כן בחרו משהו שיפה בעיני אני נוהגת לציין זאת. ויש פעמים ששואלות אותי אם זה מתאים/יפה ואני אומרת שבעיני לא והיא אומרת שלדעתה כן אז אני מאפשרת ומציינת שלכל אחד הטעם שלו והכי מפריע לי שיש פריטים שלא נלבשים.. למה? סתם ואם אני הייתי בוחרת את הבגדים הייתי בטוחה עושה יותר רוטציה אבל כאמור לעצמות מחיר משלה

למעלה