בגדים לטיול..

בגדים לטיול..

אהלן , אני נוסעת בסוף השבוע לדרום אמריקה לתקופה של חצי שנה פחות או יותר , מתחילה באקוודור ששם יחסית חמים ומשם יורדת לפרו , בוליביה וכן הלאה.. איזה ביגוד כדאי לי לקחת? גם מבחינת כמות? כדאי לי בכלל לקחת חולצות ארוכות או שזה רק יתפוס מקום? אני לא ממש מתכוונת לקנות שם בגדים אני רוצה להביא כמה שיותר מהבית. אשמח אם תגיבו לי בהקדם כי יש לי אמא לחוצה בבית.. תודה.

shaishoo

New member
ננסה לעזור

אז ככה דבר ראשון בקשר לביגוד, לקחת הכי חשוב דברים\בגדים נוחים, אפילו אם קנית ביגוד מיוחד לא יודע גופיה טרמית או משהו כזה תלכי איתה איזה יום-יומיים בדיוק כמו נעלים להתרגל ולוודא שזה בסדר אני לא יכול להרכיב לך רשימה מדוייקת כי אני לא מכיר אותך אישית ואת ההרגלים שלך אבל אני יכול לנסות להמליץ א. גרביים תחתונים (ובמקרה שלך גם חזיות) לשבוע, כלומר העיקרון שתוכלי לצאת לטראק ולקחת מספיק ביגוד וגם שלא תצטרכי כביסה כל יומיים, למה דווקא שבוע כי יותר מזה זה כבר תופס מקום ומשקל, אומנם זה נראה זניח אבל כל גרם נספר כשמטיילים לתקופה ממושכת. אל תדאגי הסיכוי שתחזרי עם כל הלבנים שלקחת קלוש רוב הסיכויים שתהרסי תאבדי חלק ותקני חדשים תאמיני לי שם זה יותר זול אז אין מה לדאוג רק המלצה שמועה שרצה בזמני שהמכבסות הורסות את החזיות ורוב הבנות כיבסו את החזיות לבד...קל מראוד לברר עם כל בחורה שתפגשי שם... ב. מכנסיים, אני לקחתי מכנסי טראק, 2 זוגות מכנסיים קצרים (ניתן לקחת מכנסים עם ריץ רץ במקום למשל...) כאשר אחד מהמכנסיים הקצרים היה בגד ים.. עדיף לא לקחת הרבה מכנסים כי קונים שם שארוולחים ממש נוחים שגם לא תופסים מקום ומשקל וגם עוזרים להרגשה של הטיול של ביגוד מיוחד וכד.. חוץ מזה בטח תרצי לקנות שם בגדים אז לשמור מקום..תמיד אפשר לקנות מה שחסר.. ג'ינס אני אישית לא לקחתי כי הוא מאוד כבד יחסית..בבוליביה דרך אגב יש שוק גינסים נהדר אז אם תרגישי צורך תמיד תוכלי לקנות... ג. חולצות כמו מכנסיים...חולצות קצרות כדאי לקנות שם הם גם זולות וגם מזכרת מהטיול חולצה מהגלאפגוס, מאצו פיצו וכד.. גם חלק מהמקומות שהולכים מקבלים חולצה כמו ראפטינג או גונגלים וכד.. לגבי חולצות ארוכות טריקו שרוול ארוך לקחת איזה 1-2 וגם איזה סווטשרט נוחה..הם לא מאמינים גדולים בכותנה שם הרוב מפליז שזה טוב שקר אבל כאשר קצת קריר טריקו ארוך זה נהדר ופליז זה חם.. לגבי מעיל פליז אם כבר קנית סבבה אם לא אז הם מוכרים שם בגרושים והם מספיק טובים !!! ד. כל מיני : כפפות צעיפים תקני שם אין כמו צעיף מצמר אלפקה לחמם וגם מזכרת..כנל כפפות , כובע גם כובע צמר או פליז יש שם בגרושים ומאוד יפים... מקווה שעזרתי

jeshu

New member
לא להשתגע עם ציוד מיוחד מלמטייל או כל חנות אחרת - יספיק ביגוד שבו מספיק חם לך בחורף הישראלי.ואני כן מתכוון לקחת כמה שכבות טובות שיחממו,אבל לא יותר.את קניית הפליס את יכולה לדחות ללה- פז שם הם עולים איזה 5$ לאחד. את גם תשמעי סיפורים מכאן ועד הודאה חדשה מישראלים על כמה קר באיזה מקום - זה לאו דווקא נכון.ואני כן אומר להתכונן לקור. אני כן ממליץ על השקעה בזוג גרביים או שניים יקרים וטובים באחת מחנויות הטיולים. חוץ מזה את כל השאר - חולצות קצרות,שארוול וכו' את יכולה לקנות שם.

אולי עולה 5$ אבל מאוד מסורבל...

תופס המון מקום... והייתי מעדיף להשקיע עוד ולקבל משהו טוב...

esttg

New member
אל תביאי את כל הבית

אל תסחבי עם הרבה מנסיון .מחזירים הרבה בחבילה הביתה. קחי פליז ,חולצה ארוכה , 2 גופיות , 5 תחתונים 5 גרבים 1 מכנס קצר ו 2 מכנסיים ארוכות עדיף מהסוג המתקצר. מגבת זהו תכלס זאת חבילת הבסיס ועדיף כמה שפחות תהני

maz

New member
יש רק שני פריטי לבוש שהיו חסרים לי

וקניתי אותם בשווקים שם: גטקס - היה לי אחד, קניתי את השני. לא משהו תרמי מתחכם מידי. בד כותנה סרוקה פשוט שהתגלה כמציל חיים בשבילי בלילות קרים. חולצה ארוכה דקה ששימשה בתור גופיה. גם כאן נסעתי עם אחת וקניתי שם אחת נוספת. זאת שהבאתי מהארץ היתה גופייה תרמית שקיבלתי מתנה. אני לא יכולה לומר שראיתי הבדל מהותי בינה לבין כותנה. מצטרפת להמלצה על 1-2 זוגות של גרביים טובות לטיולים, בעיקר אם את מתכננת טרקים. הן צריכות להיות עבות ומחזיקות טוב על הרגל. אני מאד אוהבת את הגרביים האלה עם הריפוד באזור העקב ובאצבעות. חשוב לבדוק שהנעלים נוחות עם הגרביים האלה בלי אפילו לחץ קטנטן אחד. בנוסף להן קחי גם גרביים רגילות, תחתונים וחזיות שיספיקו לשבוע. אין בעיה למצוא מכבסות ואני כיבסתי שם הכל ולא קרה להם דבר (ברור שלא מביאים חזיות תחרה עדינות...) חוץ מזה: 3-4 חולצות קצרות, 1-2 סוודרים דקים או סווטשירטים, 2 זוגות מכנסיים ארוכים וזוג אחד קצרים. צריך גם בגד ים, כובע, כפפות, כובע צמר או פליס ומעיל פליס. אני לא יודעת למה את חושבת שבאקוודור פחות קר. תלוי מה עושים שם ולאיפה מגיעים. בקוטופקסי מאד קר.

למעלה