בבר מכוער...

• פותח הנושא sarah
  • פורסם בתאריך

sarah

New member
בבר מכוער...

הולה קידס! אני עדיין בירולשמיה,שיש לה יותר איטרנטנים קפאים ממה שתיארתי לעצמי...והינה אני,בבר מכוער מאוד,אוקי...לא מאוד מכוער,בכל מקרה,לא הכי יפה...והאינטרנט כאן הוא במהירות של המממפ,איך קוראים לו...כן,סדריק דיגורי אחרי ש...אתם יודעים. :) בכל מקרה מישהו מוכן לעדכן מה יהיה עם ג`י קי בביביסי? דוקי? *כולם להגיד שלום לדודה שלי!!!* :) בכל מקרה,הינה שאלה קטנה...יש לכם מד``בים שאתם ממליצים לי עליהם? כמעט סיימתי את הספר החמישי (והאחרון) למדריך לטרמפיסט,התחלתי את שר הטבעות אבל אחרי זה? אורה: אני מקווה שלא הבנתי את מה שכתבת...הממממפ,קינקי,או שלא ,בכל מקרה ``שרה צופה`` יום נעים,שרה *שרה:רוצה לכתוב שלום לפורום? קרל:מה? שרה:אקטיב ליסט... קרל:לא * :)

Hermione

New member
אמממממ

את רומח הדרקון לא אהבתי, אבל חולית זה ממש יפה. חוצמזה נראה לי שרומח הדרקון שה יותר בכיוון של פנטזיה. את יכולה לקרוא את הסיפור שאינו נגמר, אבל זה פנטזיה, ואם את מתעקשת על מד``ב אז את יכולה לקרוא את ``מדע בדיוני- הטוב שבטוב`` בעריכת איזיק אסימוב, שזה שני ספרונים עם מלא סיפורי מד``ב קצרים, וזה ממש נחמד. :cool: שלום דודה של שרה :cool:

פגעסוס

Well-known member
יש גם...

סדרת אמבר, גאות הכוכב, מלחמת הרימום, סדרת הרואים למרחוק, מפגש עם ראמה, סדרת הבלגריאד, סדרת המלוריאן, בלגראת הקוסם, פולגרה הקוסמת, סדרת היפריון, המשחק של אנדר וכל המשכיו, מחר כפול 9, קץ כל זמן, ילד האתמול, סדרת המוסד, סדרת הרובוטים, ויש עוד הרבה שלא עולים לי בראש כרגע...

turki

New member
סדרת בלגארד...

תודה שהזכרת לי תשפ פגעסוס... קראתי אותה אבל אני לא בטוח שסיימתי אותה... אני זוכר עד הקטע שהם הורגים את האל הרע (whats its name) ואז הילד הקטן ההוא הופך לא ויורש את כל המאמינים של האל הרע.... אני יודע שזה נשמע דפוק (התיאור) פשוט עבר הרבה זמן מאז שקארתי את הסדרה. בכל אופן,זאת השאלה שלי: יש המשך? אם כן אשמח אם תזכירו לי אותו כדי שאוכל להיזכר עד לאן הגעתי ואם יש לי עוד כרכים לקרוא. תודה!!!

פגעסוס

Well-known member
סדרת הבלגריאד (ספויילר בפנים)

סדרת הבלגריאד היא סדרה שמורכבת מחמישה ספרים. ``חייל הנבואה``, ``מלכת הכישוף``, ``קורבן הקוסם``, ``טירת הכישוף`` ו ``סוף משחק המכשפים``. הסדרה מספרת על גאריון ילד שגדל בחווה בסנדאריה. מגדלת אותו דודתו המכונה ``דודה פול`` שהיא הטבחית בחווה. מדי פעם מגיע לשם מספר סיפורים נודד שגאריון מכנה אותו ``מר זאב``. בשל מקרה שקרה רחוק משם נאלצים גאריון, דודתו, מר זאב, והנפח של החווה -דורניק לעזוב את החווה ולצאת למסע. גאריון (שדרך עיניו אנו קוראים את הסיפור) לא מבין מדוע הם נוסעים ומגלה תוך כדי המסע שיש לו תפקיד חשוב מאוד בעולם. כמו כן הוא מגלה שהאנשים שחשב שהכיר (דודה פול ומר זאב) הם אנשים שונים לגמרי ובעלי הרבה סודות. ``ז-ה-י-ר-ו-ת -- ס-פ-ו-י-י-ל-ר-י-ם`` מי שלא קרא את הסדרה, שלא ימשיך לקרוא מכאן והלאה!!!!! המקרה שקרה שבגללו הם נאלצו לעזוב היה שאבן בעלת עוצמה רבה נגנבה ע``י שליחיו של טוראק. בסוף הסדרה נאלץ גאריון להתמודד נגד האל הרשע טוראק. סדרת ההמשך לבלגריאד היא סדרת המלוריאן והספרים בה הם אלה: ``שומרי המערב``, ``מלך המורגו``, ``שר השדים של קרנדה``, ``המכשפה מדרשיווא`` ו ``החוזה מקל``. בסדרה זו מגלה גאריון שכבר מכהן כמלך המערב, שהעובדה שהרג את טוראק לא שמה קץ למלחמה בין הצורך הטוב לצורך הרע. הנבואה שעל פיה הם פעלו בסדרה הקודמת ממשיכה גם אחרי מותו של טוראק. שוב צריך לצאת גאריון למסע עם חברים ישנים וחדשים. בסוף המסע הוא יצטרך לבחור מי יהיה האל שיחליף את טוראק וישלוט בעצם על העולם כולו. ``ז-ה-י-ר-ו-ת -- ס-פ-ו-י-י-ל-ר-י-ם`` מי שלא קרא את הסדרה השניה שלא ימשיך לקרוא מכאן והלאה!!!!! במשך הסדרה מתברר שגורל העולם, והבחירה בין הטוב או הרע מתרכז בידיה של חוזה עיוורת מעם ה``דאלים`` שהוא עם ללא אל. ארנד, הילד השליח שהיה היחיד מלבד גאריון שהצליח לאחוז באבן מתגלה בסוף הספר כאל החדש. שני הספרים הבאים הם ``קורות בלגראת הקוסם`` ו ``פולגרה הקוסמת``. שני הספרים האלה באים להשלים את מה שקרה לפני שנולד גאריון. בלגראת הוא האיש הזקן ביותר בעולם והוא מספר את סיפור העולם מרגע שהוא נולד ועד ללידת גאריון. פולגרה היא ביתו וגם היא לא צעירה במיוחד (למרות שע``פ הספר היא לא נראית כך) והיא משלימה את הדברים שאביה ``חסר האחריות`` שכח להזכיר או שלא היה מודע להם. בשני הספרים אנחנו רואים כיצד שני אנשים עם כוחות קסומים מתמרנים את העולם על מנת ליתאים לצרכיהם. כמו כן אנו מבינים יותר על המלחמה בין שני הצרכים השונים וכיצד הם נוצרו...

turki

New member
טוב...

אז אני קראתי את שני הסדרות הראשונות.. הספרים האחרונים שווים משהוא? דרך הגב שמתם לב שיצאו הרבה מאוד סדרות בז`אנר הזה, כלומר סדרות שבהן הגיבור הוא ילד צעיר שיוצא למסע כדיי להציל את העולם ומגלה שהוא הקוסם החזק ביותר שחיי איי פעם? יש לי עוד שאלה... יש איזו סידרה על אלף שבורח מהעולם החשוך שלו מתחת לאדמה... ההוא עם זוג החרבות rings any bells? בכל אופן אם מישהוא שמע על הסדרה מוזמן לתת לי עוד פרטים עלייה.. אני קראתי רק שניי ספרים ממנה (כנראה בגלל שהאחרים לא היוא בספריה!!!)

פגעסוס

Well-known member
לדעתי הספרים האחרונים מצויינים...

אני למשל קראתי אותם קודם ורק אח``כ את שתי הסדרות. זאת מהסיבה שלא ידעתי שהם המשכים לסדרת ספרים. אם קראת את הבלגריאד והמלוריאן אתה חייב לקרוא גם את שני הספרים האחרונים ``קורות בלגראת הקוסם`` ו ``פולגרה הקוסמת``. בלי לקרוא אותם אתה לעולם לא תבין בדיוק את מה שהלך בספרים הראשונים. הספרים האלה הם פשוט השלמה לכל מה שלא היה ברור או שלא הוזכר בסדרות המקוריות. בנוגע לאלף עם שתי החרבות... זה לא מצלצל, מצטער...

המשחק של אנדר מאוד מומלץ

ספרי המדע הבידיוני הראשונים שקראתי [אם לא מחשיבים את הארי פוטר] אתה ממש לא שם לב ומעמוד 105 אתה פתאום ב280... למרות שהספרים פוליטיים עד כדי זוועה [שונאת פוליטיקה] הם עדיין ממש יפים. תמר דינור

Vilia©

New member
אני לא קוראת הרבה מדע בדיוני.....

רק כמה ספרים... אבל אני בהחלט ממליצה על רוצח הדרקון...ספר מצויין!!! אני ניהנית בקריאה בו...וזה פשוט מעניין מצחיק...והכל! וכמובן יש את עולם הידסק שלא קראתי הרבה ממנו..סדרה נחמדה... טלי

Panther

New member
אני גר בירושלים

איפה את נמצאת? שלחי לי אי מייל אם את יכולה.

למעלה