בבקשה..

usbman1

New member
בבקשה..

מישהו יכול להסביר לי בבקשה אין כנויה ממוסיקת Fאנק? מקצב, מבנה וכאלה? תודה מראש.. :]

SlyStone

New member
אממ.... What?

"...אין כנויה ממוסיקת Fאנק?" מה זה "אין כנויה"?

SlyStone

New member
אהה, הבנתי...

אז כלום לא ממש קבוע בפ'אנק, חוץ מהגרוב שחייב להיות. אבל בכל זאת יש כמה "סטנדרטים": - התופים במשקל של 1\16. - הרבה כלי נשיפה. - הגיטרה בד"כ נותנת רק rhythm. אבל יש אחד שהוא כן די קבוע- היא בנויה הרבה על המרווחים בקצב. וזהו, אבל כלום לא קבוע...

gushi

New member
אני חולק עליך

רק שתדע בתור מתופף התופים לא במשקל ששעשריות תמיד חוץ מזה שזה לא משקל, פאנק בנוי על 4 רבעים בד"כ מכיוון שיותר קל "לזוז" עם קצב כזה. לגבי הששעשריות זה נפוץ אבל המון המון משתמשים רגיל בשמיניות על ההייהט אבל עם גרוב, שתי מכות על מקומות שונים בהייהט שנותנות נפח וסאונד מעניין יותר.

SlyStone

New member
ואני מסכים איתך...

קודם כל, אמרתי שכלום לא קבוע, הכל משתנה! אבל! ה"מקורות" של הפ'אנק זה ששעשריות... מסכים?

usbman1

New member
אז לפי זה..

אם רוצים לכתוב מוסיקת fאנק.. פשוט כותבים לפי זה? לא כ"כ נראה לי.. מה נותן לזה את האופי הפאנקי?

gushi

New member
האופי

זה הלכלוך בנגינה.. הליין של בס ובכלל הרית'ם סקשן חייב לשבת טייט. הבס חייב לתת ליין שיגניב תקהל (לפחות שאנחנו מדברים על פ'אנקי סטייל ג'מירוקוואי..) ולסליי ההששעשריות זה פשוט אופציה.

SlyStone

New member
בעקרון, כותבים לפי-

רגש... כמובן שהכל צריך לשבת כמו שצריך ביחד לשם המקצועיות... אבל כל עוד יש לך גרוב, 80% שגם יהיה אפשר לקרוא לזה פ'אנק. אם אתה רוצה יותר מגרוב ואתה רוצה ממש פ'אנק קלאסי, אתה חייב להתחיל לשמוע הרבה והרבה פ'אנק... פשוט לשמוע המון, לשים לב מה התפקיד של כל כלי, לקבל השראה ולכתוב.

Raptor Bass

New member
אתה לא כלכך מבין מה זה גרוב...

ומפספס את המשמעות של המילה. תראה, גרוב זה משהו שקיים בכל סגנון מוסיקלי, רוק, קלאסי, פלמנקו, ג'אז או כל דבר אחר. לכל סגנון הגרוב הייחודי לו. ומאוד קשה להסביר מה זה גרוב, זה פשוט משהו שאתה מבין עם הזמן, אבל לצורך הדיון אני אשאל הסבר מהאדם שהסביר לי- "גרוב זאת אותה תחושת גלגל במוסיקה" או במילים אחרות, התחושה שהמוסיקה זורמת, מתגלגלת. העניין הוא, שבמוסיקת Fאנק יש דגש נמוך על המלודיה, השיר לא בנוי קווים מלודיים, אלא על מחלקת הקצב, ומכאן שמוסיקת ה-Fאנק מבוססת בעיקר על הבאס והתופים (ולרב גם על גיטרת רית'ם\קלידים).

SlyStone

New member
וואי, זה ממש מעליב...

זה ממש מעליב שאתה מנסה ללמד אותי מה זה גרוב...אז קודם, ככה בכללי- אני יודע טוב מאד מה זה גרוב! ועכשיו... לקראת סוף הקטע שרשמת כמעט נגעת בנקודה שאליה אני התכוונתי, אז אני אשנה את הסיום שלך- "העניין הוא, שבמוסיקת Fאנק יש דגש נמוך על המלודיה, השיר לא בנוי קווים מלודיים, אלא על מחלקת הקצב..." שלה, בפ'אנק, יש גרוב מאד ייחודי. עכשיו אתה מבין מה ניסיתי להגיד? השיר לא חייב להיות בנוי על שום דבר, זה רק הגרוב הפ'אנקי של מחלקת הקצב קובע את ה"Funk"... כשרוצים לעשות את הפ'אנק יותר מורכב, משתמשים לא רק במלחקת הקצב בשביל הגרוב הזה... משתמשים גם המקורות אחרים כדי להגיע לאותו גרוב, וככה זה עושה את הקטע יותר מורכב ויותר מעניין...

Raptor Bass

New member
ושוב...

אתה משתמש במונח גרוב מחוץ להקשר הגיוני שהוא אמור להיות קיים בו. עוד לא החלטתי סופית אם הבעייה כאן היא התנסחות\הבנה. בכל מקרה, לא ברור לי מה הנקודה שאתה מנסה להעביר פה, למה אתה מתייחס, ולמה אתה מגיב (גם בהקשר להודעות של גושי). ואין לי כל כוונה לפגוע בך, ראיתי מספר טעויות בדבריך והגבתי לשם הדיון בלבד. "אבל כל עוד יש לך גרוב, 80% שגם יהיה אפשר לקרוא לזה פ'אנק." - משפט שגוי, כפי שהברתי קודם. בלי ספק מעיד על אי הבנה באשר למונח גרוב. (גרוב זה לא מילה אחרת לFאנק, אלא מאפיין שלו). באשר ל-"פאנק קלאסי" (שלפי הודעתך אני מבין שהוא אמור להיות מסובך יותר), האר את עייני: נניח למשל The Big Payback של ג'יימס בראון, האם לא היית מחשיב אותו לFאנק קלאסי, למרות שמבחינה מוסיקלית הוא בנוי על גרוב פשוט, וכמעט לא מעורבים בו אלמנטים מוסיקליים נוספים? התופים במשקל 1\16: ראשית, אתה לא מדבר על משקל, אתה מדבר על מקצב (התנסחות). ושנית, כפי שגושי אמר, זה לא מחייב לחלוטין, ואני אוסיף- זה אפילו לא מהווה רב. זה גם לא המקורות של הFאנק. אסיים בכך, שהנימוקים שלך נובעים מכל מיני אקסיומות שלא ברור לי מאיפה אתה מביא אותן. אם תנסח קצת יותר בבהירות, ותביא יותר נימוקים ודוגמאות לדברים שאתה מעוניין לומר, יהיה קל יותר להבין אותך. יום טוב.

SlyStone

New member
אתה לא מבין את המשפטים שלי...

וזו לא בעיה שלי... 1. אני רשמתי: "אבל כל עוד יש לך גרוב, 80 שגם יהיה אפשר לקרוא לזה פ'אנק.". ברור שאני מדבר על הגרוב הפ'אנקי ולא גרוב של כל סגנון אחר... אני רשמתי רק "גרוב" כי חשבתי שזה ברור שאני לא מדבר על גרוב של ג'אז או רוק או כל דבר אחר. 2. אתה רשמת: "גרוב זה לא מילה אחרת לFאנק, אלא מאפיין שלו". אני בחיים לא אמרתי כזה דבר... מה שכן אמרתי זה שאם יש גרוב פ'אנקי אז 80% (לא- 100%!!!) שיהיה אפשר גם לקרוא לזה פ'אנק. 3. בנושא ה"פ'אנק הקלאסי"- אתה ערבבת בין 2 הודעות שונות לגמרי שלי! הבחור שאל איך עושים פ'אנק, אז עניתי שהכל בגרוב... ואח"כ הוספתי שאם הוא רוצה פ'אנק קלאסי, ולא אף שילוב אחר של פ'אנק, אז הוא צריך להקשיב להרבה מאד פ'אנק. בהודעה אחרת התייחסתי לפ'אנק היותר מורכב, אבל לא קראתי לו קלאסי... והנה דוגמה- כשהתכוונתי לפ'אנק היותר מורכב, התכוונתי לפ'אנק של ג'מירוקוואי... שאני לא צריך להוסיף- אבל זה ממש לא פ'אנק קלאסי. 4. בנוגע ל-1\16- צודק, זה מקצב ולא משקל... אני באמת התלבטתי איך לקרוא לזה. ושוב, אתה כאילו מתקן משהו שלא רשמתי... אני לא רשמתי שזה חובה, יותר מזה, אני רשמתי שכלום לא חובה! אבל זו אופציה שהיא קצת יותר מ"לא מהווה רוב"... במיוחד שמדובר בסלאפ. אם אתה לא מבין על מה אני מדבר, אז המצב שלך בתור בסיסט פ'אנק לא טוב! (אתה בסיסט, אני לא מתבלבל, נכון?) ואם עכשיו תעיר לי בקשר לזה שאני מדבר על בס, אז המצב שלך בתור מוסיקאי לא טוב... כי זה ידוע שכשהבס מנגן סלאפ 1\16, התופים יחד איתו. (בצורה הקלאסית) ואני נתתי את הדוגמה של הבס בגלל שאתה בסיסט, אז הנחתי שאתה תבין את זה טוב. אני חושב שזה הכל לבינתיים... יום טוב.

Raptor Bass

New member
יודע מה?

אני מוכן לקבל את זה שבשלושת הסעיפים הראשונים לא הבנתי עד הסוף את דבריך, קבל את התנצלותי המלאה, אבל דע שזה נובע מכך שאתה משתמש במונחים לא נכון (וכותב לא ברור). אבל אם נגיע לסעיף הרביעי, אני מצטער- אבל אתה כותב שטויות ברמה. במקום לכתוב האשמות חסרות כל בסיס, תביא נימוקים שייתמכו בדברים שאתה אומר. השימוש בששעשריות בפאנק הוא נפוץ, משום שזה עוזר ליצור סינקופציה, שאופיינית בסגנון. אבל ההקשר שעשית בין ששעשריות בתופים, ולסלאפינג, הוא מאולץ מאוד.

SlyStone

New member
איזה נימוקים אתה רוצה?

אתה רוצה דוגמאות? אם כן, אז יקח לי קצת זמן לאסוף, אבל אני אסוף ואני אראה לך.

Raptor Bass

New member
תשמע...

אני באמת לא יודע אילו נימוקים יכולים לתמוך בכזאת ערימה של טעויות, אבל אני אשמח אם במקום לכתוב שמצבי כמוסיקאי לא טוב, תבסס את דבריך בלי לזרוק משפטים ריקים לאוויר. ותפסיק לכתוב 1\16, תכתוב ששעשרית כמו בן אדם. ודוגמאות זה נחמד, אני אחכה...

SlyStone

New member
יש לי מקור תמיכה די חזק...

אני לא יודע אם כבר אמרתי לך, אבל גם אני בסיסט... אני לא יודע אם יש לך הערכה למקור הזה, אבל אני מקווה שכן. צריכה להיות לך לפחות קצת בתור בסיסט פ'אנק שחי בישראל. אני לומד אצל יאיא כהן אהרונוב (הבסיסט של הדג נחש). אתמול היה לי שיעור והוא במקרה הזכיר את עניין הששעשריות. והוא, כמוני, אמר שבפ'אנק-בס גם אם ההיי-האט לא מנגן ששעשריות, תמיד יש את ההרגשה של הששעשריות! אני מבין בדיוק למה הוא מתכוון והוא אפילו השמיע לי עם הבס למה הוא מתכוון. הבעיה היא שאי אפשר להסביר את זה דרך האינטרנט, צריך לשמוע את ה"הסבר" הזה... ככה שכל מה שנשאר לי עכשיו זה שתסמוך על יאיא, כי הוא יודע טוב-מאד על מה הוא מדבר!!!

למעלה