בבקשה, תקראו..

סלינוש

New member
בבקשה, תקראו.. ../images/Emo7.gif

המון זמן לא כתבתי. זה לא שאני לא חושבת עליכם, אני כן. אני פשוט לא יודעת לתמוך או להיתמך כשאני מרגישה חרא, תסלחו לי על השפה. בתקופה האחרונה, וכן ציינתי את זה על גבי דפי הפורום יותר מפעם אחת, אני מרגישה שאני נדרסת ע"י משאית, יום אחרי יום, שוב ושוב. ותאמרו כל שתאמרו - בודאי אתם צודקים. זה לא שאני ממש עוזרת לעצמי להחלים. אני לא מוצאת את הכוח. או להפך. לא מוצאת את היכולת להיות לגמרי בחוסר אונים, כנראה. אני כן מרגישה חסרת אונים, אני מרגישה אומללה, אבל כנראה האגו המסריח שלי עובד שעות נוספות. במשך תקופה של מספר חודשים זייפתי בהימנעות, ובאופן לא מפתיע, לא עובדת את 12 הצעדים. עכשיו כבר מעל חודשיים שאני לא הולכת לפגישות. (אין לי איך להגיע לפגישות, אני לא ניידת, אבא מאז הניתוח, ואף על פי שהוא בסדר וחזר לתפקד, נסיעה כזו והמתנה כשאני משתתפת בקבוצה עדיין קשה לו). לא זייפתי בהימנעות. זו לא המילה הנכונה. לא הייתי בטיפת הימנעות. לא הייתה הימנעות. נכון, לא אכלתי חומרים, חוץ משתי נפילות של סוכר במשך של שנה וחצי. אבל הכמויות? של אכלנית כפייתית לחלוטין. כל עוד לא הרגשתי את זה על המשקל - הצלחתי לסבול את זה. אבל לא עוד. לפני שבועיים נשקלתי ולמרבה הצער, עליתי בקילו. אין מילים לתאר את הכאב. הפחד. לעלות שוב את כל הקילוגרמים שירדתי. זו אימה ממש. זה פחד מטורף. מאז חזרתי להימנעות. אבל אני, קיצונית - שזו הימנעות עד כדי הרעבה. יש ימים שאני אוכלת בסדר גמור, יש ימים שאני לא אוכלת כמעט. יש ימים שאני אוכלת בסדר, ומקיאה. מה שכן תודה לאל - אני לא אוכלת מעל לכמויות שאני צריכה לאכול. קיבלתי חום כשראיתי שעליתי במשקל, אני רוצה לרדת עכשיו במשקל. לרדת. זה מה שמול העיניים שלי. לא משנה איך. לרדת. נוצר מתח בבית, ההורים כועסים עליי כי אני "לא אוכלת מספיק", הם גם כועסים כי אני "דרמטית, ולוקחת את הכל בקיצוניות, ומגזימה", ובעיקר: "אין לי גבולות, ואין לי סדרי עדיפויות". כן, זה המשפט החביב על אבא שלי. הא יודע איפה להכאיב לי. כשהוא אומר לי את זה, אני כולי מתקפלת בדמעות. לא עונה לו בכלל. הולכת לחדר, כאילו אני לא מקשיבה לו, ובוכה שם שעות. כי הוא לא רואה שכואב לי כל כך. כי הוא לא רואה כמה אני מנסה ללמוד את הגבולות, כי הוא לא יודע שאני מודעת לקשיים שלי עם גבולות, כי אני רוצה לרצות אותו, וכואב לי שהוא מאוכזב ממני. וכשהוא תוקף אותי, בטונים האלה שלו, והמילים האלה שננעצות לי ישר בלב, אני מרגישה שאין לי אויר, שאני נחנקת. אני לא יכולה להוציא מילה מהפה. אני בכלל לא מנסה, כי במקום מילים יוצא בכי. והוא לא מפסיק. לא מפסיק. הוא לא הפסיק יומיים. הרגשתי כל כך בודדה. כל כך כואבת אחרי התקרית הזו. אבל יש אלוהים. פתאום היה לי טלפון. מי יכול להתקשר אליי בעשר בלילה? הרי אין לי כל כך חברים, מי זה יכול להיות..? מישהי יקרה מהקבוצה, או.איי. התיזמון שלה היה אלוהי. המשפט הראשון שלי היה "התקשרת ממש בזמן". ואז התפרצתי בבכי. שבמשך דקות ארוכות לא הצלחתי לעצור. אבל היא הייתה שם בקו, והקשיבה, ושמעה, ודיברה, ואני אסירת תודה לה. כי הבדידות הזו מעייפת, ומדכאת. ואכפת לה. וזה המון בשבילי בזמן כזה. אני מוצאת את עצמי באינסוף רגעים שאני כל כך לבד, מרגישה את הלב שלי מאיץ,שאני נחנקת, ואני כל כך צריכה לדבר.. ואין לי עם מי, היא אוצר בשבילי ברגעים כאלה. אני יודעת שאתם פה. ואתם יקרים לי. אבל המסך הזה הוא קר. אני כל כך בודדה. בחיים שלי לא הרגשתי ככה. מעבר לכל מה שכתבתי, אני עצבנית מאוד על הרופא שלי. הוא לא מבין על המ אני מדברת איתו. הוא גורם לי להרגיש רע עם זה שאני מרגישה רע. יש בזה הגיון? הוא גורם לי להרגיש אשמה עם זה שרע לי. "נו באמת, את הרי יודעת שאת נראית טוב, שאת בסדר". הלוואי והייתי יודעת את זה. הלוואי. חוצמיזה אין טיפול, ולא יהיה בזמן הקרוב. אין יכולת כלכלית. אז באופן כללי אני שבורה
אבל יש רגעים טובים יותר בתוך כל הטירוף הזה.

סלינוש - קראתי

וגם ניכנסתי קצת לבלוג שלך רוצה להתייחס יותר ברצינות כי מאוד מרגישה שאת זקוקה ליותר ממילים האמת, צריכה לשבת ולרשום את חשבון הנפש שלי קודם לעשות את עבודת הצעדים שלי ואז אכנס שוב ואקרא ואגיב בבלוג... אוהבת אותך את יודעת - נכון שהמסך קר... אבל מאחוריו יש אנשים שמאוד מאוד מבינים אותך אנשים מלאים אהבה אנחנו כאן בשבילך אני כאן בשבילך אהבה

גם אני קראתי.

העזרה באו איי לא עולה כסף. תשאלי אם יש טרמפ לקבוצה. תחפשי מאמנת. יללה, קדימה, מגיע לך להיות בהחלמה. לאהוב את עצמנו זו לא זכות זו חובה!

OA ענת

New member
סלינוש היקרה!

ראשית הרשי לי להזכיר לך את המשפט: "כפי שאביט אני על העולם - העולם יראה לי"... נסי להביט על העולם שלך דרך משקפים אחרות, נסי לראות את חצי הכוס המלאה - אני בטוחה שיש בחייך נקודות של אור, התמקדי בהן. המשיכי לעשות את הדברים שעושים לך טוב ולוקחים אותך לעבר החלמה... האמת שאין הרבה מה לעשות - חוץ מלהמשיך לעשות ולעבוד ולהמשיך לנסות... כי להיות בצד השני - זה הרבה יותר גרוע!!! ענת

../images/Emo23.gif יקרה, כל כך יקרה שלי,

דברי יהיו אחרים ושונים. דומני, סלינוש נפלאה, כי את ניצבת אל מול רשימת משימות עוצה וגדולה אפילו ממדיי יכולתך את. איני רוצה לחזור אל כל אשר כתבת, - קראתי ובחנתי כל מילה. יש בחיינו תקופות, לא קלות, בן המשימות המוטלות עלינו, אם אישיות (עבור עצמנו) ואם עבור היקרים לנו, המדירות שינה מעיננו, המטרידות את המנוחה לה אנו כל כך זקוקים כדי להמשיך, פשוט להמשיך הלאה, מבלי להתמוטט תחת הביקורת מבחוץ, שלא לדבר על הביקורת העצמית היושבת על כתף אחת ומנקרת לתוך התודעה: "נוּ נוּ נוּ... לא עשית, הבטחת.. את לא בסדר..." כאילו איננו יודעים מה היינו צריכים - אך גם אם היו 100 שעות ביום ..לא היינו יכולים. יש שכל שאנו רוצים הוא להשתיק במחי מחשבה אחת את כל ה"רעשים" הללו שאינם נותנים לנו מנוח, ולשמוע רק שקט. שקט. הביקורות הללו, הבאות מכל הכיוונים, לא זו בלבד שהן חלק ממצבנו היום (אני קוראה לזה Guilt Trip ויש לי מליון כאלה לחלוקה...), אלא מקרקעות את היכולות שלנו והמשיך הלאה ומשביתות את הרצון: "ממילא לא מאמינים לי... ממילא הדיעה עלי מעוצבת..אז למה לי...?" בימים אלה, ידידת נפש שלי, בימים כאלה אני אומרת: "פוּססס" ... עוצרת. בכלל בלי היסוס. יושבת עם נייר גדול ועפרון קטן (או להפך) ורושמת: "מה צריך לקרות היות כדי שיהיה לי, רק לי !!! יותר טוב !!! כל היתר (אחים אחיות, חברים חברות, הורים, בוסים, כלבים חתולים ואפילו התוכי שיושב לי על הכתף ומברבר) - יחכו לזמן אחר. " ואני לא מגזימה, רק דבר או שניים. זה יכול להיות הכל... ומצידו השני של הדף או אולי בדף אחר אני רושמת: מה עוד יכול לקרות שאני אאבד שליטה לגמרי???? ומאוד משתדלת להיות מלאה אמת ואהבה לעצמי. רק לעצמי!!! ואז ... ואז בימים כאלה, יקירה שלי, מפסיקים הכל: מפסיקים להתאמץ להצליח. מפסיקים להקשיב למבקרים. מפסיקים לנסות להשתלט על הבלתי נשלט. מפסיקים להריץ את תוכנות המוח. לוחצים על כפתור ה OFF... וממשיכים משם לדברים הכי בסיסים בלבד. בלי כל מחוייבות. אם אפשר, אני לוקחת את הים אל עיני או את רגלי אל הים. יש המעדיפים חול, הרים, יערות, או חדר חשוך עם מוזיקה, כל אחד ורגעי הקסם שלו. ורגשי קסם כאלה - נוצרים לעתים בכוח. אז, עצרי חברתי היקרה כל כך. עצרי הכל. כלום לא יקרה אם לא תטישי עצמך עד כלות בשבוע הקרוב. רק בסיסי, רק הכרחי. רק לעצמך...היתר?? יחכו. את זקוקה למנוחה ולשקט, לרוגע ולמילוי מצברים...אולי לפינה בה תוכלי להניח ראש על ברכיים ולבכות... אולי ??? והאמיני לי, אחרי המנוחה, אחרי המרגוע, הפזל וחלקיו - יחליקו למקומם בקלות רבה יותר. העליה תיצור מדרגות... והאהבה שלך אלייך תתעצם. אני אוהבת אותך סלינוש, גם אל מול הדף הכל כך קר הזה... אהבתי עוטפת אותך, כתמיד. ומהיכן שאני - אני שומרת עליך תקני את השברים באהבה. תני לי יד - אני אחזיק בה, עד שיהיה לך כוח להחזיק חזרה.

seaגל

New member
מתוקה

"אבל יש רגעים טובים יותר בתוך כל הטירוף הזה." ברגעים האלה תאחזי חזק חזק עד שהסערה תחלוף עד שהגלים ירגעו. תעצמי עיניים ודמייני לך אותנו אנשים כמוך שנאבקים בחיי היום יום מחייכים אלייך מחבקים אותך ואומרים לך מתוקה את לא לבד תני לנו לאחוז אותך תני לנו להיות איתך... אוהבת גל

seaגל

New member
../images/Emo124.gifסלינוש

השמיעי קול ספרי מה קורה... מה שלומך היום?

סלינוש

New member
אוהבת אתכם../images/Emo23.gif

אני יושבת פה עם דמעות בעיניים, אחרי שקראתי את התגובות שלכן, ומזה זמן רב אולי לא מרגישה לבד. תודה. בניגוד לכל הציפיות, אבא שאל אותי היום אם אני רוצה לסוע לפגישה (של או.איי), שאלתי אותו אם הוא בטוח שהוא כבר יכול, והוא ענה שכן. וכן. הייתי היום בפגישה. ואני אוהבת את התוכנית הזו, ואני אוהבת את האנשים שם. והתגעגעתי, לא תיארתי לעצמי שזה היה לי חסר כל כך. שיתפתי, דיברתי על הבדידות, דיברתי על השימוש... התוכנית לא חלק מהחיים שלי. כמעט ולא. אני לא מוותרת על האגו שלי, אני לא לוקחת את התוכנית ועושה אותה. למרות שאני יודעת שזו הדרך. לנוח? לקחת פסק זמן? החיים ממשיכים לרוץ, אנשים והצפיות שלהם לא מחכים לי. ואני גם ככה כל כך איטית. ישנה שעות על גבי שעות, בקושי יוצאת מהבית, בעיקר לעבודה וזהו. חוזרת הביתה מותשת, מעוד יום מלא בטירוף, והולכת לישון עד הלילה. בלילה ערה עם המחשבות, עד שנרדמת שוב. או לחילופים, מגיעה הביתה, והולכת לישון בצהריים - ומצליחה בדרך נס לסחוב את השינה עד הבוקר שלמחרת. אני ישנה לפעמים 12, 15 שעות ביממה. ומה עם שיעורי הנהיגה הארורים? ומה עם המטלות? ומה עם לעזור בבית? ומה עם זה וזה וזה?... אני חושבת שקצת ירדתי במשקל. אני רוצה לקוות. אני לא בטוחה. אני מרגישה מנופחת, אבל זה לא מדד. אני כל הזמן מרגישה מנופחת. גם אם אני צמה. אני חייבת לרדת. חייבת. ומזה - אני לא ירד. זו המשימה עכשיו, בכל מחיר. גם זה אומר לא לאכול, גם אם זה אומר להקיא. אבל אני חושבת שאני אוכלת נכון בזמן האחרון. או לפחות הרבה יותר נכון ממה שהיה עד לפני שבועיים. אני עייפה, פיסית אני מרגישה גמורה. כל הזמן יש לי סחרחורות ואני מרגישה חלשה נורא. אני מניחה שהנפש משפיעה. זה בדרך כלל ככה. אני שומעת עכשיו שיר של אביב גפן,(בזמן האחרון אני שומעת אותו כל הזמן, אני יותר מידי מזדהה לתכנים שלו) ומתחברת לכל מילה בו. אני כותבת לכם את המילים: "השתיקה שלי זו הצרחה הכי גדולה שבי השתיקה שלי זה הכאב הכי כואב אצלי וכשהשקט ייפול כמו חול קולי לאיש לא יגיע אני יכולתי לבכות אבל פחדתי שזה יפריע" תודה שאכפת לכם. אני אוהבת אתכם. ובאמת זקוקה לאכפתיות הזו.

שוב כאן איתך

השיר פילח את ליבי כמו דמעות אוהבת אותך תמשיכי ללכת לפגישות לאט לאט הכוחות לעבוד את התוכנית יגיעו שולחת לך אהבה

seaגל

New member
../images/Emo168.gif

מקדישה לך שיר באהבה גדולה שמרי על האמונה שמרי על הכוחות שבך ויש בך הרבה!

למעלה