בבקשה תעזרו לי

המבשלת

New member
בבקשה תעזרו לי

בוקר טוב! בעבודה אצלי הכניסה בכלל לא מסודרת השטח קטן מטר וחצי על 2.5 מטר לערך צמוד לקיר של בניין. רוב היום שמש, והבעיה העיקרית היא שאחרי שחופרים 20 ס"מ נתקעים ברצפת בטון. אני רוצה מאוד לשתול משהוא יש הרבה עציצים של ורדים . שאלות: האם אפשר להעביר את הורדים לאדמה האם מספיק להם העומק הנ"ל. אם לא איזה פרחים אפשר לשתול בלי הרבה התעסקות ושיתנו הרבה צבעים. וגם הסכום ההוצאה שלא יהיה גדול. כשלב ראשון מחר אני מוסיפה עוד אדמה מדושנת קניתי 2 שקים של 50 ק"ג ואני יוסיף ויערבב עם האדמה הקיימת מה אתם ממליצים לעשות. תודה אלה

רוּפֵן

New member
עומק של 20 ס"מ הוא מאוד בעייתי..

צמחים משתרעים כמו 'נציץ' יוכלו לתת 'כיסוי שטח' יפה. צמחים עונתיים ופקעות (אנו בסוף העונה כעת..) יצליחו גם להסתדר באדמה בעומק של 20-30 ס"מ... אך עדיף להגביה את השטח.. איך ? אבנים טבעייות, אבני מרצפת, קורות עץ.. או כל אמצעי שיוכל לתחום את האזור כדי שתוכלי להוסיף אדמה לגובה. אפשרות אחרת היא להתחיל להעמיס עציצים באזור - ב'שכבות'. למטה עציצים רחבים, ועליהם, לגובה, עציצים קטנים יותר... לשתול צמחים שמשתפלים, וכך תתקבל ערוגה צבעונית ויפה, בלי שיראו העציצים עצמם.

המבשלת

New member
תודה על התשובה המהירה

אני יודעת שהפתרון הוא להגביהה את האדמה אבל כמו שאומרים אין תקציב. אז הגלל זה אני מוסיפה את האדמה לפחות כדי ל"חדש" לדשן אותה ולהוסיף אני חשבתי את העציצים של הורדים להניח כרוב לקיר רחוק. ויש לי עציף גדול רחב חשבתי לשתול בו צמח חזק שישרוד וישפך ויתן צבע. ובשורה הראשונה אחרי האבן לשתול סלסלי הכסף או משהוא דומה נמוך עם צבע עדין , ובשורה יותר גבוהה שורה של צמח עונתי גם עם צבעים ופריחה ארוכה.. איזה פרחים אתה ממליץ לשתול שיעמדו בקור ברוח ויחזיקו הרבה זמן מעמד. ושאלה בקשר לורדים ( גם בעבודה וגם בבית במרפסת) האם קר להם עכשיו כי הם פשוט הפסיקו לצמוח, גזמתי אותם לפני חודשיים יש ניצנים חדשים אבל בקושי צומחים האם זה אופייני . תודה מראש אלה

רוּפֵן

New member
מיד יגיעו ה'גננים המקצועיים' להוסיף

מידע רב יותר, לגבי פרחים וכו' עוד כשבועיים שלושה, תראי את הורדים מתפרצים. אנחנו עדיין בחורף וקררררר

המבשלת

New member
רציתי לשאול גם על צסטרום לילי

קניתי אותו לפניי חודשיים שלוש והוא פשוט הפסיק לצמוח והעלים הצהיבו התיבשו ונשרו ויש כרגע ניצנים של עלים חדשים. האם זה מתאים לעכשיו בגלל הקור. קניתי באותו יום אחד לשכנה והוא אצלה יפה וגדול פי 3 ממה שאצלי( כיוון שונה של מרפסת, אצלה יותר רוח, פחות שמש) תודה.

רוּפֵן

New member
כעת, אין הרבה מה לעשות...

תוכלי לפנק אותו בערימת קומפוסט מסביבו, שייספג עם הגשם. אולי האדמה אצלך מעט שונה.. אולי היו באדמה "שארייות של מתנות" שהשאיר הקבלן שכיסה הכל ב'חמרה'... הרבה סיבות אפשרייות.. האביב כבר בפתח עוד קצת סבלנות...

צסטרום לילי וורדים

לגבי הורדים הגיזום צריך להיות כאשר העיניים מתנפחות(בד"כ בחודש ינואר,פבר.)צטרום לילי נראה פחות טוב בחורף כדאי להמתין לתקופה חמה יותר. לגבי הגינה ממליץ להגביה לפחות ב20 ס"מ נוספים. מצע גן הוא לא הפיתרון המתאים השכבה העליונה מתייבשת מהר מאוד עדיף מהקרקע הקיימת ולערבב עם קומפוסט ודישון איטי תמס

למעלה