בבקשה תעזרו לי

• פותח הנושא ura2
  • פורסם בתאריך

ura2

New member
בבקשה תעזרו לי

יש לי ילד בן 4 עם ADHA. בשנה שעברה היה בגן עירוני וזאת הייתה טעות חיי . הגננת לא אהבה את הבן שלנו מכייון שהיה "מפריע" לסדר היום שלה. היא שלחה אותנו לועדת הסמה, היא מספרת להורים אחרים שהילד שלי לא בסדר וצריך להיות בחינוך מיוחד ולא בחינוך רגיל. התלוננתי על כך לממונים עליה ולא קיבלתי שום תגובה. אבל ההתרדות מצד הממונים (אחראית על הגננת ממשרד החינוך והמועצה) לא מפסיקות לשלוח אותי לועדות הסמה, למרות שמדובר בילד שלא מתאים לחינוך מיוחד. הפסיכיאטר של הגן טוען שעשה תצפית על הילד אבל כאשר ביקשתי לראות דו"ח כתוב הוא טען שאין לו. אינני יודעת מה לעשות אותה גננת ממשיכה ללכלך על הבן שלי ואף אחד לא עוצר אותה. נאלצי לפנות לעו"ד על מנת לעצור את הנזק. אולי מישהוא יכול להגיד מה עליי לעשות.

ו י ט ל

New member
אני לא סמכות בנושא- רק דעה

אבל נדמה לי שועדת ההשמה לא יכולה להחליט דברים מבלי לקבל את אישורך כך שאם הם ממליצים על חינוך מיוחד- יופי אם את לא רוצה אז לא.

פרחיה2

New member
שלום לך!

שאלה ראשונה היא איפה את גרה? ולאיזו עיריה את שיכת? ודבר שני הוא , לצערי , שוה לך במצב בלתי אפשרי שכזה, להזמין תור אצל פסיכולוג ילדים מומחה להפרעות קשב וריכוז, להזמין ממנו חוות דעת, ולהביא אותה איתך לוועדת ההשמה. בשום אופן לא לתת לוועדה להתכנס ללא השתתפותך! עשי שעורי בית : איך הילד מתנהג בגן? {תחקרי את הגננת, בעדינות כדי להציג את המצב כאילו את מבררת פרטים בשביל אבחון}, איך הוא מתנהג בבית? שאלי את האחראית מה יהיה בועדת ההשמה ומה הן האפשרויות אותן מציעים עבור בנך. חשוב לדעת, גן מיוחד אינו בהכרח מתכון לבית ספר מיוחד- והרבה פעמים גן כזה הןא ברכה לילד שמגיע אחר כך לכיתה א', כשהוא מצויד בכלים הרבה יותר טובים מכל ילד אחר שנמצא בגן רגיל. ולבסוף- נסי לא ללכת עם עובדי החינוך במועצה ראש בראש! זה לא מביא תועלת. ורק לאחר מעשה, כשהכל מאחוריך, כתבי מכתב חריף למחלקת החינוך, על כך שהגננת שיתפה את ההורים האחרים ודיברה על בנך וסיפרה פרטים חסויים להורים אחרים, אם את בטוחה שכך עשתה, זו התנהגות לא חוקית ולא מוסרית.

להוציא את הילד מהגן בדחיפות.

הילד לא צריך לסבול את היחס שלה שבסופו של דבר יכול להפריע לו מאוד להשתלב במקומות שכן מתאימים לו. מה לעשות? הגננת היא תת אדם ונותנת דוגמא חינוכית רעה לכל הילדים. פשוט להושיב את הילד בבית או לקחת אותו לטיול כל יום עד שמוצאים לו סידור אחר גם אם זה אומר שאחד ההורים יפסיד חודשיים שלושה עבודה או יפסיק ללמוד (ולצערי יש לי נסיון בזה).

אפלטונה

New member
"מפריע לסדר היום"

אני לא יודעת איך ילד יכול להפריע לסדר היום - בטח הוא מפריע בשעת הריכוז. מה לעשות - הילד לא צריך חינוך מיוחד - אבל הילדים שמסוגלים לשבת בריכוז הם הרב - לכן מי שלא עומד בזה - הוא יוצא מן הכלל. הלוואי והיו גנים דמוקראטיים כאלה - בהם הילד מחליט מתי הוא לומד ואיך. אבל אין - לכן צריך לראות איך מתמרנים עם הקושי במערכת הקיימת. זה נפלא שאתם לא רוצים לשים אותו בחינוך מיוחד - כי זה אולי הפתרון הקל - אבל צריך להיות איזשהו פיתרון - כלומר הוא צריך להיות במעקב של איש מקצוע ובטיפול. בגן בגיל הזה, מתחילים להקנות הרגלי למידה, חוזרים עם חמרי לימוד, מקבלים את הבסיס ללמידה אח"כ. האם הוא יודע מה קורה בגן מבחינת תכנים? האם הוא כן יכול לשבת כמה דקות בריכוז? ואיך הוא מבחינה חברתית? יש לו חברים שהוא משחק איתם? אם לא איכפת לכם שהוא לא מצליח להיות בריכוז - ובזמן הזה הוא יכול להיות נאמר במחשב או בחצר - בלי שהוא מפריע לאחרים - אז אולי זה בסדר. מה שחשוב הוא לבנות תוכנית עבודה שתתאים גם לך וגם לגננת. אם היא חושבת שהוא צריך להיות בריכוז כי זה מה שמצופה ממנה, ומצד שני - הילד לא מסוגל בכלל לשבת בריכוז והוא שר תוך כדי לדוגמה - אז אולי צריך לשבת על תוכנית עבודה ולתאם ציפיות. כמו למשל שיטת אסימונים - או תוכנית התנהגותית כלשהי. אני חושבת שבכל מצב אפשר לעבוד יחד. אפשר לשבת עם הגננת ולהגיד לה שאתם מנסים לעשות הכל כדי שהוא יוכל להשתלב בגן רגיל למרות הקשיים שלו - ושיחד תחשבו על תוכנית משותפת ותעקבו אחריה יחד. בכל מקרה הייתי משלבת גם איש מקצוע כדי לתת כלים ולהיות מעורב בתהליך שקורה עם הילד. וכן נראה לי שברגע שהגננת תדע שאיש מקצוע מעורב בתהליך - היא תהייה יותר פתוחה להחלטות. המון בהצלחה, תעדכנו אפלטונה

ura2

New member
תודה על התגובה אבל

אני מודה לכולם על התגובות אבל חשוב לציין שהילד נמצא במעקב אצל פסיכיאטר, מקבל עזרה בריפוי ועיסוק ולא נמצא כרגע בגן מפני שהגננת לא רוצה "להתעסק" איתו. אני לא הולכת ראש בראש עם האחראים על הגננת אני ביקשתי שיעזרו ושאני מוכנה לשתף פעולה אבל במקום זה כל הזמן אומרים לי שאני לא יכולה להכניס ילד לגן ללא אישור של ועדת השמה ואם אני רוצה לקבל עזרה אז קודם כל צריך להגדיר את הילד שהוא מתאים לחינוך מיוחד. למרות שפסיכיאטר אשר עוקב אחריו אומר אחרת.על מיואשת מהמצב ולא מסוגלת יותר להמשיך להלחם במערכת. אני מרגישה שהדרך היחידה לעזור לילד להוציא אותו מהמצב הנ"ל זה לפנות לעיתונות.

papylove

New member
הדרך עוד ארוכה ואסור להתייאש

אם עכשיו תרימי ידים בסופו של דבר הילד יסבול. את צריכה ללכת עם חוות הדעת של הפסיכיטאר המטפל לועדה ולאמר להם הנה הכל בסדר אם לא נראה לכם הביאו פסיכיאטר משלכם. תיגשי לשירות הפסיכולוגי של העריה ובקשי עזרה הסבירי את המצב בקשי הערכה נוספת של הילד. אני מכירה סיפור דומה שקרה בגן שהילדה הייתה הולכת לשם. היה ילד אם הפרעות קשות של היפר אקטיביות וכיון שעדיין היה קטן אז בזמנו לא קיבל טיפול תרופתי. הגננת הייתה בוכה פעמים שלוש בשבוע למפקחת מעליה שהיא לא יכולה עם הילד (הגננת בכלל לא אהבה לעבוד קשה ועוד אם ילד כזה בכלל היתה לה בעיה רצינית) זימנה ועדת השמה, הרעילה את הילדים נגד הילד את ההורים ומה לא בסופו של דבר ההורים הוציאו את הילד מהגן לקראת פסח. לא ויתרו לא לגננת ולא לעריה ולא לאף אחד. הילד לא נכנס לחינוך מיוחד. בתחילת השנה הבאה אושרה לילד לעבור גן אחר אמנם גם שם היו הפרעות קשב אך הגננת הייתה מודעת לנושא ובתאום ההורים עבדו יחד. לא הציקה לילד והוא מצידו הרגיש שהוא לא מאויים ולכן גם ההתנהגות נעשתה מתונה יותר. כיום הילד לומד בכיתה ד' בחינוך הרגיל. מטופל תרופתית וריגשית. אמנם הוא לא בין המצטיינים של הכיתה אבל אכן לומד טוב ממוצע ציוניו נע בין 7 ל 8. תארי לך שהיו מרימים ידים בגן? מה היה קורה לילד היה ניכנס לחינוך המיוחד וגם שם לא מסתדר הרי המסגרת לא מתאימה לו. אני חלילה לא מזלזלת באף ילד שזקוק למסגרת החינוך המיוחד אך בגלל הפרעת קשב שקיימת אצל ילד וגננת חסרת לב לא אומר כי הוא אכן זקוק למסגרת זו פיני לפיקוח הרי מעל למפקחת של הגננת ישנה עוד מפקחת. פני למשרד החינוך באזור מגורייך בקשי עצה שם ואם צריך אז גם למשרד החינוך בסניף הראשי בירושלים. גם העיתונות לא תזיק כמה שיותר רעש יותר טוב ומהר. אך החשוב ביותר הוא לא להרים ידים חיזקי ואימצי

אפלטונה

New member
אני לא מבינה

אם הוא מטופל ו"שמור" למה זה הגיע למצב כזה? אולי העירייה יכולה לסדר חונכת שתעזור לגננת בהתמודדות שלה עם הקשיים? הרי כל הזמן גננות נתקלות בילדים עם adhd . איך השאר כן מתמודדות? לי נראה שאת צריכה לברר על גן פרטי שמוכן לקבל ילד עם קשיים. נכון שאז זה כאילו את מוותרת - אבל הילד יגיע לגן שמקבל אותו ואוהב אותו. מה קורה מסביב? מה אומרות על זה שאר האמהות בגן?

יש גנים פרטיים ויש גם גנים של

המערכת עם גננות שמבינות. אפשר גם להוציא אישור לחינוך ביתי ולשכור לילד את האנשים שאת בוחרת או ללמד אותו בקרב המשפחה. למשרד החינוך אין מונופול על כלום. אפילו לא על עצמו.

gaix

New member
לצערי הייתי בסרט דומה

בסרט הזה שגננת ממררת לילד את החיים הייתי כשבני היה בגן הגננת היתה שמה אותו באמצע הגן כאשר מסביבו הילדים והילדים היו מצביעים עליו אם יקבל מתנות שהביאו ליום הולדת משפטי השדה האלה שלא ידעתי אבל חשתי שמשהו לא בסדר שיגעו והרסו את התדמית של הילד כשהתחילה עוזרת הגננת לזמר לי על כך הבנתי שישנה כאן בעיה הגננת לא הצליחה להסתדר איתו עד כדי כך שאימה עלי שלא תוציא את הילד לטיול אם לא אגיע גם אני,ביקשתי יפה מהגננת שתיתן לי את זה בכתב היא הבינה את המוקש וביקשה סליחה שהיא פשוט לא מסתדרת איתו הגשתי בקשה להעביר את הילד לגן אחר תשובת העיריה היתה "זה יפגע פסיכולוגית בגננת" לא ויתרתי והילד עבר והתחיל לפרוח הגננת לאחר שנה עפה מהמערכת אני כותב לך את זה כאבא לבן 15 עם לקויות למידה ובעיות קשב וריכוז היום קיבלתי את האיבחון ללקויות למידה והמאבחנת הסבירה שהשנים שלשנים בגן והכיתות הראשונות לפעמים בתחומים מסוימים פוגעים בילד אז אני מציע לך הילד מפריע לגננת תסבירי לכל גורם שאת מבינה אותה אבל גם מבינה שאם היא אינה מסוגלת להתמודד עם ילד שהוא שובב או פעיל יותר מאחרים אז הבעיה היא שלה ולא של הילד חשוב מאוד לא להשאיר את הילד אצל אותה גננת הרי היא מתעללת בו ועוברת גם על החוק כשפיצה שהילד בעייתי כך היא פוגעת בפרטיות שלו ובנפש שלו כשמרחיקה ילדים אחרים ממנו תעבירי את הילד ותגידי לגננת החדשה שקיבלת המלצה עליה שה יעבוד כמו שעון והילד יהיה מלך ובמקום שהגננת תחפש את הרע היא תמצא את הטוב

tiamatt

New member
על מה אתם מדברים?!?!@

עם כל הכבוד, באמת ברור לי מה ההורים מרגישים. אבל כרגע עם חוק השילוב הגננות נמצאות במצב נוראי. מה לעשות שלא כל ילד מתאים למסגרת רגילה, ויש אמהות שלא נותנות לילדים שלהן, גם אם הם מאובחנים רטלין. אני יודעת, שאמא שלי, גננת, מאוד מאוד סובלת מילדים עם בעיות של קשב וריכוז. היא גם אומרת שברגע ששתי מטפלות צריכות להשגיח על עשרים ושמונה ילדים וילד אחד צריך להשגחה צמודה הדבר מאוד בעייתי. מאוד קל לכם להסתכל מהצד, אבל אתם לא הגננת ואתם לא מבינים את ההתמודדות הבעייתית.

gaix

New member
קודם כל אל תרגישי מותקפת חס וחלילה

את פשוט לא רוצה לקרוא נכון ולהבין נכון שלגננת קשה ואין ספק אבל זה עדיין לא אומר שמיעוט ואני חוזר מיעוט של הגננות כיוון שלא יודעות ולא מקבלות דעות והצעות מבחוץ גורמות לנזק אני מבין שלאמא שלך מאוד קשה אבל גם קשה לי להאמין שאמא שלך תשפיל ילד כזה וכאן הבעיה הגננת בגן השני כשבני עבר אמרה דבר שאולי לא מקובל לא יודע זה מובן לי לפי התגובה שלך היא אמרה בקגע שקיבלתי את הילדים לגן כולם ילדי ואין הבדל ביניהם וכמו שאמא בריאה לא תעשה הבדל בין ילדיה כך היא לקחה את זה על עצמה ושוב אני חוזר ליבי עם אמא שלך שמאוד קשה לה אבל יותר קשה לאבא שיודע שעושים לבן שלו משפט בגן ושמים את כל הילדים שיצביעו עליו מה לעשות יש כאב של הורה ויש כאב של מורה מאוד קשה שגננת מעבירה מסרים לא לשחק עם הילד למה לעשות את זה בגלל הקושי שלה בגן לפגוע בו גם מחוץ לגן? מה אמא שלך עושה לילדים משפטי ראווה? מה אמא שלך אומרת להורים אחרים שילדיהם לא ישחקו עם ילד מסויים? מה אמא שלך משפילה ילדים? והכל רק בגלל שקשה לה? אם כן זה מסוכן מאוד כי זה רומז למשהו אבל אני מאמין שאמא שלך לא עושה זאת קצת לקרוא ולהבין ואז יותר קל להגיב נקודתית שנה טובה לך ושנה קלה לאמא שלך בגן עם ילדים חיילים

למעלה