בבקשה תעזרו לי

עדי בת 20

New member
בבקשה תעזרו לי

גם אני מתלבטת לגבי איזה מקצוע ללמוד... מישהו יודע להסביר לי מה זה לימודי ההתנהגות ומדעי החברה? מה ההבדל בינהם ולאיזה מקצוע עוזר לי תואר בזה...למה תואר בתחום הזה יעזור לי בהמשך... חוץ מזה תמיד חשבתי ללמוד פסיכולוגיה, אבל הבנתי מהרבה שלא כדאי.. ועכשיו חשבתי על לימודים בסמינר הקיבוצים או בלוינסקי לגיל הרך..להיות גננת. מישהי מפה לומדת את זה? יכולה לספר אם כדאי? איפה עדיף ללמוד? בבקשה תעזרו לי!! תודה..

Kiru

New member
מדעי החברה

זה תואר כללי שמשלב תחומים שונים ממדעי החברה (איזו הפתעה, נכון?
). קצת פסיכולוגיה, קצת סוציולוגיה, קרימינולוגיה, ניהול וכו'. זה ממש לא מקצוע. תואר במדעי ההתנהגות משלב סוציולוגיה, פסיכולוגיה ולפעמים גם קורסים בניהול או משאבי אנוש. זה תואר שמתאים למי שרוצה לעסוק במשאבי אנוש, או להמשיך לתואר שני בתחומים כמו יעוץ אירגוני.

עדי בת 20

New member
מדעי החברה

אז למה בכל זאת אנשים לומדים מדעי החברה? זה לא עוזר להם בכלום להמשך? תודה...:)

Kiru

New member
יש משרות שדורשות תואר ראשון כלשהו

(לא משנה איזה). בנוסף, אפשר להתמקד יותר בתואר השני.

Kiru

New member
עוזר מנהלי, מנהל זוטר, איש כ"א,

עובדי מדינה שרוצים משכורת נורמלית, אנשי (ומנהלי) שרות לקוחות... בקיצור, רוב המקצועות שפעם דרשו רק בגרות.

עדי בת 20

New member
תואר שני

ואז אפשר ללמוד פסיכולוגיה, קרימינולוגיה וכ"ו לתואר שני? כלומר אפשר להיות פסיכולוגית כשתואר ראשון בזה ורק שני בפסיכולוגיה?

Kiru

New member
תיאורטית - כן

מעשית, הקבלה לתואר שני בפסיכולוגיה היא מאוד בררנית, אז הסיכוי להתקבל אחרי תואר שני במדעי ההתנהגות הוא קטן.

לימודים רב-תחומיים/כלליים

מסלול זה מתאים למעונין בהשכלה כללית או למי שמתקשה לבחור בחוג ספציפי. חסרון המסלול- הוא מקנה השכלה חלקית בתחומים רבים, אבל לא מאפשר המשך לתואר שני במרבית החוגים. בוגרי מסלול זה יכולים להשתלב במשרות הפתוחות לבעלי השכלה אקדמית לא ספציפית (בעיקר תפקידים מנהליים).

שוגץ

New member
גם אני שקלתי ללמוד את זה

בלימודים כאלו יש לך יום עבודה מעשית בגן ילדים ואת יכולה לשלב בלימודים גם הוראה לכיתות א', ב' וגם ניתן לשלב הוראה לגנים של חינוך מיוחד בנוסף לגן הרגיל. אצלי הבעיה היא שאני חוששת לעבוד עם כמות כלכך גדולה של ילדים קטנים. אף אחד לא יגיד לך אם כדאי או לא גם אני מצויה בבעיה קשה מאוד בבחירת קרירה ואני יכולה לאמר שזה מדיר שינה מעייני. אם יש לך סבלנות,יכולת מנהיגות,אהבה לילדים קטנים? אלו שאלות שאת צריכה לשאול את עצמך אני אישית מתלבטת בין מסלול הגיל הרך למסלול החינוך המיוחד. מבחינת הלימודים הם נמשכים 4 שנים. שנה רביעת שנת סטאג' שבה עליך למצא עבודה על מנת לקבל רשיון להוראה. ובסיום מקבלים תואר ראשון בחינוך + תעודת הוראה בהצלחה ואשמח לשמוע ממך

עדי בת 20

New member
גן ילדים

יש לי סבלנות ואהבה רבה לילדים קטנים.. לא הבנתי-- בשנה הרביעית אני חייבת למצוא עבודה? ואם אני לא מוצאת? חינוך מיוחד לי זה לא מתאים.. השאלה גם אם כדאי היום ללמוד את זה מהבחינה אם יש בזה עבודה ואם המשכורת טובה...

שוגץ

New member
בהוראה

אין משכורת גבוהה אלא אם את פותחת גן פרטי לגבי חינוך מיוחד הכוונה לא דווקא למפגרים או אוטיסטים אלא גם לליקוי למידה שהאנטלגנציה שלהם תקינה לפעמים גבוהה מהממוצע!!!!! לגבי מציאת עבודה בשנה הרביעית זה לא חובה את תקבלי את התואר וכאשר תמצאי עבודה תקבלי גם רשיון הוראה

מדעי החברה

מדעי ההתנהגות זהו שילוב של פסיכולוגיה, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה. מדעי החברה זוהי פקולטה ולא חוג ספציפי. הפקולטה למדעי החברה כוללת חוגים כמו מדע המדינה, כלכלה, מינהל עסקים, תקשורת, פסיכולוגיה, סוציולוגיה ועוד. הפקולטה מקיימת מסלול לימודים רבתחומי, היינו אינך בוחרת חוג ספציפי אלא לומדת קצת מתחומי מדעי החברה השונים.

פסיכולוגיה

בוגר המסלול הרבתחומי לא יוכל להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה. בחלק מהמוסדות הוא יוכל ללמוד בשנת השלמות ולהציג את מועמדותו אז לתואר שני.

NOGA HONEY

New member
פסיכולוגיה

בתור אחת שמתכוונת להרשם לפסיכולוגיה תואר ראשון היתי רוצה לדעת למה הבנת שלא כדאי???

עדי בת 20

New member
למה

כי עם תואר ראשון בפסיכולוגיה אי אפשר לעשות כלום, רק עם תואר שני אחרי 6 שנים... הלימודים הם מאד מאד קשים, תנאי קבלה קשים באוניברסיטה ולתואר שני גם מאד קשה.. אחרי 6 שנים של לימודים רק אז אתחיל לעבוד מכלום ורק אחרי הרבה שנים במקצוע אתחיל לעשות את הכסף...

למעלה