בבקשה תעזרו לי !!!

בבקשה תעזרו לי !!!

(אל תתיחסו לשם, אני מפורום אחר ולא הצלחתי להחליף אותו) לא ידעתי למי לפנות ואני מקווה שזה המקום המתאים. אני תלמידת תיכון ויש לי בעיה רצינית !!! אז ככה... יש לי טריכוטילומניה שמתאפיינת רק (!) בתלישת הגבות. בטח לאחדים זה נשמע מופרח לגמריי...אבל קיים דבר כזה ! (טריכוטילומניה זה כאשר אדם תולש לעצמו שערות מהגוף מסיבות שונות...) אני כבר לא יודעת מה לעשות, אני מיואשת לגמריי...כולם מעירים לי על זה...כי הם כבר חצי קרחות... זה פשוט מרגיע אותי ואני לא יודעת איך להיגמל מהמניה המכוערת הזו. אנא, אם יש פה בעל מקצוע שיכול לעזור לי !!!!!!!!!!! תודה.....

פתרון שלא פותר את הבעיה מהשורש,

אבל גם פיתרון... נסי לגלח לגמרי את הגבות (בלייזר או בצורה אפילצית כלשהי) וציירי לך גבות, על ידי קוסמטיקאית. ככה, לא יהיה לך מה לתלוש, והגבות שלך תהיינה יפות יותר.

נונינה

New member
יעל - בשבילך

יעל יקירתי לא ידעתי שיש לזה שם אבל גם לי יש טריכו....משהו. קודם כל, מכל הבעיות שיכולות להיות למישהו יש הרבה יותר גרועות. אז תחשבי על זה שבעיה כזו היא לא כל כך נוראית אם כי אני יודעת שזה מציק. בעל המקצוע שיכול לעזור לך הוא פסיכולות או מטפל ריגשי אחר (מטפל באומנות מוזיקה וכדו´). משום שהתלישה נובעת מחוסר שקט שאינו בא לידי ביטוח באופן מודע. עיצה מוזרה יש לי אליך אבל אולי היא יכולה לעזור כדרך ביננים. תנסי לעבור לשערות ראש - שם קשה להתקרח לפחות ! תפתרי בעיה אחת. בגדול אני מאד מאד ממליצה על פסיכולוג עוד משהו - מי שלא תולש זה לא אומר שאין לו בעיות אולי הוא עושה דברים הרבה יותר "נוראים" רק שלא את הכל רואים............

גרא.

New member
טריכוטילומניה,היא הפרעה אובססיבית

טורדנית (OCD ).הטיפול הוא בעיקרו התנהגותי,למרות שגם טיפול תרופתי יכול לשפר את המצב.הטיפול התרופתי,מבוסס על תרופות נוגדות חרדה כמו תרופות ממשפחת SSRI´S ,כמו פרוזאק.הבעייה בטיפול תרופתי היא,שהוא אינו מרפא את ההפרעה,ולא מבטל את הסימפטומים שלה,כמו תלישת השערות מהראש.אבל הוא עוזר לשלוט בסימפטום,וכאמור גם עשוי להפחית את החרדה שבעטייה נגרמת ההפרעה.יעל,אי אפשר כמובן לעזור לך דרך הפורום,ואת זקוקה לאבחון וטיפול במרפאות המתמחות בכך.כיון שאיני יודע היכן את מתגוררת,אני מצרף מספר כתובות של מרפאות באזורים מרכזיים בארץ: צפון: מרפאת ילדים ונוער..המטפלת גם ב-OCD ,ביה"ח רמב"ם חיפה. מרכז: מכון פסגות שדרות חן ת"א. 5288171 03 ,523646 052 יחידה להפרעות חרדה וטיפול קוגנטיבי התנהגותי. ביה"ח גהה פתח תקוה. 9258370/2 03 ירושלים : קופ"ח מאוחדת בן סירא 3 י"ם 56783232/3/4 02 יש כמובן עוד כתובות.בכל מקרה,את חייבת מיידית לפנות לקבלת טיפול,בכדי למנוע החרפה במצבך.. רפואה שלמה.

למעלה