בבקשה תעזרו לי....

בבקשה תעזרו לי....

טוב אז ככה.... ידיד שלי רוצה למכור לי תוכי (קוקטל, שהנה אני יעלה תמונה שלו או יותר נכון שלה)... אז הוא אמר שהוא רוצה עליה 200 שקל, אמרו לי שתוכי כזה עולה בסביבות 400 שקל והוא מוכר לי אותה עם כלוב גדול ב-300 ויש בו מראה,אבך,נדנדה,ומקל היא יכולה לעמוד עליו וסולם. רציתי לדעת האם זה שווה 300 שקל??? ורציתי לדעת כמה בערך עולה האוכל של התוכים והאם לכל הסוגים יש את אותו סוג אוכל? וכל כמה זמן צריך להחליף את העיתונים בכלוב??? והוא אמר לי שכל כ-חודשיים צריך לגזוז לה את הכנפיים כדי שהיא לא תוכל לעוף, וממש אין לי מושג איך עושים את זה.... בבקשה תענו לי זה דחוף בתודה מלי

האפי לי

New member
אם את בקטע של לגזור כנפיים

אל תאמצי תוכי לא גוזרים לתוכים כנפיים! זו התעללות! אני בהלם איך אני הראשונה שמגיבה כשבפורום שכן שיחה כמעט 2 טיפות מים על הסרת ציפרניים לחתול גררה המון תגובות תוכי ללא כנפיים הוא כמו איש קטוע רגליים נכה ומתוסכל תוכי צריך לעוף, גם למען הכושר והבריאות שלו אני לא סגורה על כמה עולה תוכי קוקטל, אלו ציפורים יפייפיות ועדינות, הן זקוקת לכלוב מינימלי שיש בו לפחות 2 3 ענפים/ מקלות הליכה מוצלבים, תא הטלה אם מדובר בנקבה, יש בו מרחב לנפנף בכנפיים בצורה שלמה, יש בו מרחב לטייל ויש בו גם צעצועים וכלי אוכל לא ראיתי את הכלוב אבל הוא נשמע מהכלובים הקטנים האלו שבאירופה למשל, איפה שיש חקיקה לגודל כלוב מינימלי, לא יאשרו מכירה שלו. ד"א כשהייתי צעירה יותר היו לנו זוג קוקטלים מקסימים עם כנפיים שלמות, פשוט מקפידים על כך שכשלא נמצאים בבית או כשהכלוב פתוח כל החלונות והדלתות באזור סגורים חלק מהקוקטלים לא יודעת אם גם שלך, מאולפים עד כדי לבוא כשקוראים להם לא כזה קשה לתפוס אותם אם הם בורחים מהכלוב ועפים גבוה. משאירים משהו טעים בכלוב הפתוח ומחכים שיבואו לאכול, אם הם לא חוזרים לכלוב לבד, עושים אותו הדבר על הרצפה ולוכדים אותם בעדינות עם מגבת חיתוך הכנפיים מיותר ואכזרי

תודה שאתה מגיבה לשאלותי אבל...

נידמה לי שלא הבנת אותי נכון, קודם כל מה שאת אומרת על הכלוב זה לא נכון, ראיתי הרבה כלובים של תוכים וזה כלוב שנחשב לגדול דבר שני אני ממש לא מתכוונת לגזור לה את הכנפיים אלה שיש שיטה לגזור את נוצות התעופה של התוכי כך שהוא לא יוכל לעוף, כפי הידוע לי זה לא דבר מכאיב לתוכי והוא לא סובל מכך ממש לא התכוונתי לגזור לא את הכנפיים זה באמת אכזרי ובזה את צודקת...

faith2

New member
אדם קטוע רגליים לא סובל...?!

שטויות! ברור שנכה סובל כמו שתוכי סובל אם הוא לא יוכל לעוף! הרגליים שלנו הם הכנפיים של התוכי! באמת!!!!.... בשביל שלנוחות שלך התוכי לא יוכל לעוף זאת סיבה לקצוץ לו את הכנפיים?

faith2

New member
../images/Emo46.gif התעללות!!!! צודקת במאה אחוז../images/Emo45.gif

Benten

New member
סתם לידיעתך

גידלתי בעבר קוקטיילים הם ידועים בכך שכאשר גוזרים להם את הנוצות תעופה (לא כנפיים!!!) הם עדיין יכולים לעוף לגובה של 2 מטר. אני דאגתי לחיתוך הנוצות פעם בכמה חודשים (אצל וטרינר בלבד כמובן) והם עדיין התעופפו בחופשיות בחדר ולעסו בהתלהבות כל דבר שבא למקור כשלא הסתכלתי... אני לא מנסה בהודעה הזאת לתמוך בגידול ציפורים בשבי- אני רק מנסה להסביר שאי אפשר להשוות את המקרה לאדם קטוע גפיים- הכנפיים צומחות בחזרה והקוקטייל עדיין מסוגל לעוף-פשוט לא לגובה שעובר את התקרה, ובהנחה שהם סגורים בבית-מה זה משנה?

amichai58

New member
גזירת כנפיים לתוכי

הגזירה עצמה אינה כואבת. עכשיו שאלה מה עדיף לתוכי. להיות כל הזמן בכלוב קטן אבל עם כנפיים לא גזורות, זה התעללות גדולה יותר, למרות שהיא נחשבת מקובלת, גם למי שלא מכיר במיוחד תוכים. בכלוב גם הוא לא יכול לעוף (אולי טיפה, בקושי) כי כל מי שמתעסק בתוכים יודע שנהוג לגזור להם כנפיים, ואם זה עוזר להם בהפגת השיעמום בכך שמוצאים אותם, מטיילים איתם, מהווים להם חברה... סביר להניח שזה עדיף לתוכי מלהיות נידון כל חייו להיות כלוא וכן טוב יותר לבעלים שלו - גם כן שיקול. אם התוכי לא חבר של הבעלים, לפעמים שוכחים אותו ומזניחים אותו. בכל מקרה הכנפיים גדלות מחדש, אז מקסימום אפשר להחליט להפסיק את זה.

האפי לי

New member
אני מרגישה בשיחה עם אנלפבתים

הסברתי שיש לי נסיון בגידול תוכים כולל קוקטלים והוספתי שלא צריך לגזור נוצות תעופה ופעמיים גם רשמתימה עושים כשהתוכי מתחמק רחוק מידי מי שאין לו חוש אחריות לבע"ח לא צריך לגדל אותו בדיוק כמו שאמהות של ילדים קטנים לא משאירות את הילדים בחדר עם חלון נמוך וגדול פתוח, הן לא משאירות ילדים לבד בגן שעשועים והולכות הביתה וכו' בע"ח מבחינה שכלית לא עולה על ילד ולטפל בו דורש מחויבות ואחריות כשל הורים. מי שלא מסוגל לענות על הדרישות הללו לא צריך לגדל חיות מי שמתעקש על חיה אקזוטית כי חתול לא מיוחד מספיק או כלב משיר שערות לא צריך לגדל בכלל חיות לדעתי. תוכים עושים כפול לכלוך למשל, איגואנות דורשות כפול כסף והשקעה ואפילו לא מחזירות אהבה, צבי מים הופכים לסכנה בבגרות ואינם חוקיים. עכברים אוגרים וארנבים לא מסורסים מציפים את הבית בקצב התרבות של אלוהים יודע מה ואם נורא משעמם לכם בחיים ואתם מחפשים עניין תקנו ספר ולא בע"ח. צריך להבין שבע"ח הוא יצור חש, מבין ובעל רצונות וצררכים. מי שלא יכול לספק אותם בצורה אידאלית (וגזיזת נוצות והגבלת תעופה אינם אידאליים) צריך לחשוב 10 פעמים לפחות האם הוא יכול להשתנות ואם לא שיוותר על גידול חיה.

זיו25

New member
לגבי הכנפיים

למיטב ידיעתי, את נוצות הכנפיים גוזרים רק כשהתוכי צעיר, וזה נועד להרגיל אותו למי שמגדל אותו. לאחר מכן אין צורך לגזור לו שוב ושוב את נוצות הכנפיים - הוא כבר מכיר את הבעלים ואין סיבה לעשות לו את הסבל הזה. בברכה, זיו.

bilbolim

New member
טעות

תוכים נמשכים מרחבים וזו עובדה!! גם תוכי שחי 20 שנה בבית אם יראה חלון פתוח יצא מתוך אינסטינקט, רוב הפעמים הוא גם לא יחזור כי הוא לא מכיר את המקום, לחוץ ומבולבל. בחוץ הרבה פעמים הם מותשים ועייפים, נתפסים ע"י חתולים או תופסים מחלות והרבה מהתוכים לא מסתגלים למזג האויר בחוץ או שהם מתים מבדידות כי הם חיתו חברתיות. כבר ייצא לי לתפוס תוכון שברח, הוא היה תשוש כבר לא היה לו כוח לברוח, היא מיובש ורעב ולמרות כל מאמצי יום למחרת מת. שבשיל התוכי עצמו עדיף לגזור לו את כנפי התעופה. לי יש תוכית עם כנפי תעופה גזורות, היא מקפצת, מטפסת וחופשייה בחדר שלי כל הזמן. וההבדל בין הוצאת הציפורניים של החתול לגזירת כנפי התעופה שהוזכרת בהודעה קודם זה בכלל לא קשור זהזה. ציפור לא מפתחת בעיות התנהגות בגלל גזירת כנפי התעופה כמו חתול שמוציאים לו את הציפורניים. זה גם לא הטלת מום תמידי, הכנפיים צומחות שוב ואז מומלץ שוב לגזור אותן, כמובן רק עם ציפורים מוחתמות הדבר. כמובן לא לקצוץ בעצמך לבד ואל תסמוך על המורכים, תלך לוטרינר שילמד אותך איך עושים זאת. ממאמר של וטרינר רקע כללי קיצוץ כנפיים הוא מעשה שאנו "כופים" על בעלי הכנף שברשותנו משתי סיבות עיקריות: שמירה עליהם מתאונות כמו מעוף לתוך חלון, ראי וכדומה (תופעה ידועה בתוכי קוקטייל שלעיתים קרובות "נתקפים בפניקה" מסיבה לא ברורה ומתחילים להתעופף בבית: "PANIC FLIGHT"). תאונות אלו יכולות להתבטא בזעזוע מוח, שבירת רגל, כנף ו/או מקור ובמקרה הגרוע ביותר, גם למוות. כמו כן, נחיתה על משטחים מסוכנים כמו אסלה פתוחה או כיריים לוהטות שיכולים להביא לאותן תוצאות; מונעת מהם לצאת מהבית, שחוץ מאובדנו של בעל חיים היקר לנו, אנו גם שומרים עליו מגורל לא ידידותי כמו טריפה, מחלות, ועוד סיכונים רבים שקיימים בסביבה שאינה מוכרת לו. יש לזכור כי קיצוץ הכנפיים מותיר את הציפור חסרת אונים מול סיכונים שונים כמו בעלי חיים אחרים בבית (חתולים וחמוסים בעיקר) ולכן יש לדאוג להפרדה חכמה. אין לקצוץ: 1. כנפיים לציפור שחיה את כל חייה בתוך כלוב ואין לנו כל כוונה להוציאה למעוף בבית; 2. כנפיים לגוזלים שכנפיהם לא מנוצות בנוצות תעופה בוגרות; 3. נוצות בגדילה - נוצות דם (BLOOD FEATHERS); 4. כנפיים לציפור שעדיין לא למדה לעוף, לנסוק ולנחות. יש תמיד לאפשר לציפור לרכוש את מיומנויות התעופה, ולו רק כדי לכבד את הטבע האצילי שאצור בבעלי הכנף.

האפי לי

New member
ובגלל זה מרשתים חלונות

תוכי לא נמשך למרחבים סתם תוכי נמשך למרחבים כי הוא חיית בר שנועדה לחיות במרחבים אפילו שהתוכים המדוברים נולדו בשבי וסביר שגם הוחתמו (מילה יפה לעברו שטיפת מוח מניפולטיבית מ"ינקות") המבנה הפיזיולוגי שלהם והתפיסה שלהם מותאמים לחיי מרחבים זה שכל מיני חולירות נהנים שהתוכי מנפנף בכנפיים ולא הולך לשומקום לא אומר שזה בסדר שזה אתי שזה הומאני זה רק אומר שככה עושים כמו שברוב העולם חותכים לכלבים זנבות ואזניים סתם כי "זה יותר יפה", סתם כי ככה עושים מי שלא מסוגל להתמודד עם גידול חיה בתנאים מקסימליים ובלי פגיעה פיזית לא צריך לאמץ אותה! וכן, אמנם חיתוך נצות תעופה אינו פגיעה בלתי הפיכה אך הוא מותיר את התוכי ללא יכולת התנועה העיקרית, ולמען האמת גם "חצי מסורס" כי ללא יכולת תעופה אינו יכול להזדווג זו גרימת נכות והתעללות כמו שכתבתי כן התנסתי בעבר בגידול של כמה וכמה סוגי ציפרים (למען האמת עוד יש לי תוכים בבית) והפתרון ל"משיכה למרחבים" הוא רישות החלונות והקפדה על סגירת חלונות לא מרושתים התוכים שחיים בביתי חיים פה כבר 16 שנים ומעולם לא עפו במקום בו חלון היה פתוח מי שלא מסוגל לגלות כזו אחריות לא צריך לקחת אחריות כזו על עצמו בנוסף בהודעה שלי כתבתי מה עושים כאשר קוקטל בורח ועף למקום גבוה בחדר לא צריך להלחץ, לא צריך להיות הסטריים הם בד"כ חוזרים מרצונם לכלוב אחרי כמה שעות שעשוע ובמקרה הכי גרוע אם לא, שמים להם פתיון טעים על הרצפה או על שולחן נמוך וכשהם מתקרבים תופסים אותם עם מגבת אם מישהו כל כך סאדיסט שבכל זאת מתאים לו לגזור נוצות לתוכים אני רק יכולה לאחל לו להשרף בגהנום

האפי לי

New member
ועוד תוספת קטנה

יש הרבה תוכים, ראיתי את זה יותר בגדולים, אבל לא רק שבגלל כלוב קטן יחסית (מאלו ה"סטנדרטיים") או בגלל חיתוך נוצות תעופה מפתחים ועוד איך בעיות התנהגות ואצל בע"ח כל כך רגיש בעיית התנהגות כוללת מריטה עצמית מטורפת מחזה שאני לא מאחלת לאף אחד לראות

Neta558

New member
זה גורם לי לתהות...

למה אנשים כולאים בכלוב חיה כל כך צמאת חופש?

bilbolim

New member
אצלי

התוכית חופשייה כל היום, אומנם היא גזורת נוצות ותישאר כך בטעמי בטיחות שלה היא חופשייה בחדר שלי, כל היום משתובבת ומשחקת יש לה כלוב ענק עם סטאנד נפתח מלמעלה היא סגורה רק בלילה כי היא לא נרדמת עד שאני לא מכסה לה את הכלוב. לא משעמם לה והיא לא מפתחת בעיות התנהגות. תוכי מפתח בעיות התנהגות מחוסר תשומת לב וגירויים ולא מגזירת נוצות התעופה.

Benten

New member
בקשר לזה...

מה הגודל של הכלוב? הכלוב אצלי היה בגובה של 4 קוקטיילים-מהציצית ועד לזנב, רוחב ועומק של 3 קוקטליים. כמובן שגם שיחררתי אותו כל יום למשך כמה שעות בנוסף לכך. פשוט השארתי את הדלת של הכלוב פתוחה והם יצאו וחזרו כשהם רצו. מציעה לך שאם תחליטי לקנות את התוכי תקני עוד מקלות שיוכל לעמוד עליהם ובגבהים שונים והרבה צעצועים של תוכים-אפשר למצוא בחנויות הרבה פעמונים וחבלים שהם אוהבים לכרסם. קיצוץ נוצות תעופה-רק אצל וטרינר-כי אם תחתכי את הנוצות הלא נכונות הוא יכול לדמם למוות. זה לא אמור לעלות המון כסף. אוכל של קוקטיילים-לא יקר בין 10 ל- 20 שקל וקוקטיילים לא אוכלים כל כך הרבה. אפשר להוסיף טריטס של ציפורים-זה כמו ממתקים בשבילם. לא לשכוח אבן סידן-מאד חשוב!!! אם את שמה עיתונים בכלוב=פעם ביום. אני שמתי חול לחתולים סופג ריחות והחלפתי פעם בשבוע - עובד מצויין. קחי בחשבון-אם את מחליטה לגדל תוכי-זאת חיה שאוהבת חברה-אל תשאירי אותו לבד רוב הזמן-הוא ישתגע וימרוט נוצות. בהצלחה!

למעלה