בבקשה תעזרו לי..

• פותח הנושא l41
  • פורסם בתאריך

l41

New member
בבקשה תעזרו לי..

נתקלתי בש"ב שלי בשאלה שאני לא מבין אותה, חיפשתי את התשובה הרבה ולא מצאתי, אודה לכם אם תענו לי.. השאלה היא: הלוי כלל אינו נזכר בספר שמות. מדוע, לדעתך, מוטלת חובה על כל אדם לצרף את הלוי אל קהל החוגגים אותו?(שים לב מיהם שאר המשתתפעם). יש לי תשובה אבל אני חושב ש99% היא לא נכונה, אבל אם בכל זאת תמצאו שהיא נכונה אז תכתבו. והנה התשובה. בעקבות ריכוז הפולחן נוצר מצב חדש בכמה תחומים: מעמדם של הלוויים ירד והם הפכו להיות חלק מן השכבות החלשות. לפני ריכוז הפולחן העם היה נזקק ללוויים למטרות פולחן ועניני דת. היו מקומות עבודה רבים פזורים ברחבי הארץ ולכל הלוויים והכוהנים הייתה מובטחת עבודה. שבט לוי נבחר לשרת את העם והוא שדואג לו לכל צרכיו. וכעת, כשיש את ריכוז הפולחן, לא צריכים את כל הלוויים ולא כולם צריכים לשרת בביהמ"ק, וכתוצאה מכך, פסוקים 12,18,19 בפרק י"ב בספר דברים מזכירים לעם לא לשכוח את הלוויים ובכל זבח לשתף אותו. כל כהן חייב להיות משבט לוי אך לא כל אדם משבט לוי הוא כהן. כוהנים הם קבוצה קטנה יותר התופסים עמדות בכירות בתפקידים הדתיים הפולחניים, ואילו הלוויים משרתים בכל עבודות הקודש. תודה מראש לעונים. ושבוע טוב לכולם.

א77

New member
נראה יותר פתרון חידה מאשר ש"ב

'הלוי' מוזכר בשמות חמשה פעמים. יש את הלוים עוד. לו היינו יודעים באיזה הקשר, אוןלי היינו מנסים לעזור 'לפתור את החידה'. Sory שבוע טוב

א77

New member
על ההתחלה השאלה נקשרה לי

דווקא לפסוקים שבספר דברים פרק יב ובעיקר בפסוק יט. לא תוכל לאכל בשעריך מעשר דגנך ותירשך ויצהרך ובכרת בקרך וצאנך וכל נדריך אשר תדר ונדבתיך ותרומת ידך כי אם לפני יהוה אלהיך תאכלנו במקום אשר יבחר יהוה אלהיך בו אתה ובנך ובתך ועבדך ואמתך והלוי אשר בשעריך ושמחת לפני יהוה אלהיך בכל משלח ידך השמר לך פן תעזב את הלוי כל ימיך על אדמתך. מפרטי השאלה לא הצלחתי לקשר.

למעלה