בבקשה תעזרו לי!

• פותח הנושא aripi
  • פורסם בתאריך

aripi

New member
בבקשה תעזרו לי!

אני בן 19, הורי נשואים עשרים וחמש שנים. אני משרת בצבא ולא נמצא הרבה בבית. אחי יידע אותי שהמצב בבית קשה: הורי רבים כל הזמן. ממה שהוא שומע מדובר בכך שאבא שלי בגד באמא שלי עם המזכירה שלו. אמא שלי אמרה לאבא שהיא סולחת לו בתנאי שהוא יגמור איתה מיד. הוא הסכים. היא בשום אופן לא רוצה להגיד לנו-הילדים שלה. היא לא רוצה להתגרש כדי לא לפגוע בנו. היא לא רוצה שהילדים שלה יהיו בקטגוריה של בית הרוס או הורים גרושים. אחי גם אמר לי שהוא שמע את אמא מדברת על כך עם סבתא שלי-האמא שלה. אני מצידי הלכתי לסבתא שלי וישבתי איתה ותחקרתי אותה לדבי כל הנושא. היא הודתה בהכל ואמרה שהרומן הזה בין אבא שלי למזכירה שלו נמשך כבר איזה שנתיים. ולמרות שאבא שלי אמר שהוא גמר איתה, הוא לא מוכן לפטר את המזכירה הזאת שלו. תארו לכם מה אמא שלי מרגישה! בינתיים בבית ההורים שלי משחקים משחק טוב מאוד שהכל כרגיל, והם אוהבים מתמיד. אם לא הייתי יודע את כל מה שסיפרתי לכם אז בחיים לא הייתי יכול לעלות על זה. אני אוהב את ההורים שלי יותר מהכל, אבל אני לא יכול להסתכל לאבא שלי בעיניים עכשיו! אאני לא מבין איך אמא שלי סלחה לו ככה.. אני אובד עצות ולא יודע מה לעשות עכשיו! ללכת ולדבר עם ההורים שלי? לספר את האמת לאח שלי (שהוא בן חמש עשרה אגב)? מה אני עושה עכשיו?!?! אני לא יכול לחשוב בכלל על זה שההורים שלי יהיו גרושים! בבקשה שמישהו יעזור לי וייתן לי עצות!

אל תתערב

מה שביניהם, שישאר ביניהם. מה שגילית, שמור לעצמך. אל תספר לאחיך - אם הוא לא יודע, השאר זאת כך. ההורים שלך משחקים כלפיך את משחק "הכל בסדר" אבל ביניהם יש אולי דין ודברים שאתה לא מודע ולא אמור להיות מודע לו. לאן יתגלגל דין ודברים זה, יחליטו הם - אל תנסה להשפיע עליהם. בסופו של דבר, עוד שנה שנתיים אתה תמצא את עצמך עצמאי והם ישארו יחד, או לא ישארו יחד, רק על פי מה שהם יחליטו. אם מישהו מהם משתף אותך, היה אוזן קשבת. אל תנקוט עמדה נגד מי מהם. בסופו של דבר שניהם הוריך. אני מקווה שתמצא כוחות לצלוח את המשבר בשלום. זה המשבר שלהם, אתה נפגע מהריקושטים. בהצלחה.

TURMALINA

New member
עצה שלי...

אל תנסה לתקן את היחסים שלהם ואל תתערב במה שקורה ביניהם. ההורים שלך הם אנשים בוגרים, וגם אם הם יחליטו שלא טוב להם ביחד ושהם מעדיפים להתגרש- זו בחירה שלהם וזה לא סוף העולם. ההורים שלי גם התגרשו אחרי שאבא שלי בגד באמא שלי. אמא שלי רבה איתו כל הזמן, אז הוא עזב את הבית ושכר דירה. לאחר תקופה ארוכה היא החליטה לסלוח לו, אבל הוא חזר לתקופה קצרה, והוא שוב בגד בה והם שוב רבו. הגירושים היו בלתי נמנעים. אז לפי דעתי, תן להם לנהל את החיים שלהם כפי שהם מוצאים לנכון. לגבי אחיך, זו לא אחריותך לספר לו על מה שקורה, ואני בטוחה שההורים שלך יספרו לו על המצב או שהוא יגלה את זה בעצמו בשלב מסוים. ולגבי אבא שלך- אל תכעס עליו. הוא בן אדם מבוגר, ואולי הוא עובר שלב קשה כרגע בחיים וחסר לו משהו שהוא לא מקבל בבית. אל תשפוט אותו ואל תנסה לנתח את המעשים שלו. פשוט תמשיך להתייחס אליו כמו שהתייחסת אליו תמיד. אחרי הכול, הוא תמיד ישאר אבא שלך...

לארה1

New member
ואני דווקא הייתי ממליצה לך ../images/Emo20.gif

לבדוק אפשרות של שיחות עם מטפל ,דווקא בשבילך מפני שאתה מתאר את העניינים שם בצורה שגורמת להבין עד כמה קשה לך בעצם עם הדברים שקורים שם. אם אתה יכול להרשות לעצמך כמה שיחות באופן פרטי , זה מאוד יעזור לך לעבור את התקופה הזו. אני מניחה שאתה חייל אבל לא בטוחה בכך - עצם זה שתלך לשיחה עם פסיכולוג במסגרת הצבא לא יוריד לך פרופיל באופן אוטומאטי ........ גירושים של ההורים שלנו , לא משנה בני כמה אנו ,הם טראומה עבורנו! ולכן זו העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך . מעבר לכך , אני חושבת שאתה צריך לכבד את מה שקורה ביניהם ולא להתערב , כפי שהציעו לך קודמיי , אבל כן לבדוק בינך לבין עצמך ביחד עם מטפל - כיצד להתמודד עם המצב החדש שנוצר. מקווה שתרמתי לך משהו.

קבל ../images/Emo24.gif...

לא מזמן פנה בחור לפורום זה כמעט עם אותה בעייה הבן שלי התיישב מול המחשב ראה את הודעתו וכתב לו מקווה מאד שהודעתו תעזור לך מקווה בשבילכם שתעברו זאת בקלות ושתפגעו כמה שפחות

למעלה