בבקשה!...תעזרו לי!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שירה111

New member
בבקשה!...תעזרו לי!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אני צריכה ד-ח-ו-ף! לעשות בJAVA פונקציה שתדע להדגיש לי לדוגמא font (אני לא עובדת עם אפלט...) לכן חשבתי להשתמש בhtml היות ואני צריכה להדגיש רק חלק ממשפט(לדוגמא"בוקר טוב לכולם" וארצה להדגיש את המילה טוב בלבד!!)....אז השתמשתי בjeditorpane! וזה לא כ"כ הולך..... מישהו יכול לעזור לי ולשלוח לי קוד קטן לזה או עיצה מעשית???? .....זה יציל אותי!!!!!

אז ככה....אותה שאלה נשאלה כאן לפני

כמה ימים ועזרנו כפי יכולתנו....חפשי בדפים אחורה וראי לפי שם משתמשת KHM או משו דומה....יש שם דוגמא...

שירה111

New member
זה לא זה...

זה בדיוק הבעיה שזה לא עזר לבעיה שלי!!! לא התיחסו שם להדגשת חלק ממילה ושימוש בHTML מה הפיתרון???

משו שיכול לעזור לך, לי זה עזר בזמנו

נברתי לי בספריות המחשב ומצאתי לי "ממיר" מקוד JAVA לקוד HTML משו שנכתב מזמן...אם תרצי אוכל לשלוח לך.... בהצלחה

שירה111

New member
הולך בין הטיפות ....

מה זאת אומרת ממיר? אני צריכה להדגיש בhtml אבל חוץ מזה כל הקוד אמור להיות בJAVA! אני בכלל לא בטוחה שחובה להשתמש בhtml פשוט ניסיתי כל דרך אפשרית ולא הלך לי.... כל מה שהצלחתי לעשות זה רק להדגיש את כל הטקסט ולא חלק ממנו (השתמשתי בפקודה setfont) אבל אני צריכה להדגיש רק חלק וזה לא אפשרי עם הפקודה הזאת? אתה יודע איך אפשר לעשות זאת??????

אכן כן...הנה הסבר קצרצר

אני מקווה שאת עובדת ב AWT אם כן אזי כי ישנה פונקציה (METHOD) הנקראת getSelectedText() הנמצאת במחלקת TextArea הפונקציה בעצם יורשת ממחלקת TextComponent. על מנת שתוכלי לדעת מה הוא החלק הנבחר מתוך סט תווים אזי כי צריך להשתמש בפונקצית getSelectionStart() שהיא מחזירה לך את האינדקס של תחילת הסימון שלך. אותו רעיון לגבי SWING....

שירה111

New member
ניסיתי אבל...

חשבתי גם אני להשתמש בפונקציות שהצעת... אבל זה לא כ"כ הסתדר כי כשמשתמשים בhtml אז באורך הוא סופר גם את התגיות,דבר שמקשה עלי לדעת איפה מתחיל ונגמר הטקסט. כי אני צריכה לחשב איפה מתחיל הטקסט עד המילה המודגשת...וגם מה הטקסט שנשאר מהמילה המודגשת עד הסוף! ובזה שהוא סופר גם את התגיות הסתבכתי לגמרי... יש פה את הקוד שניסיתי לעשות... תודה רבה רבה!

את האמת....בלי לפגוע אבל ממש לא

הבנתי מה את עושה שם! את עושה קצת סלט...רק לא שכוח לתבל אותו...
את רושמת קוד JAVA ביחד עם HTML ואת מצפה שהדפדפן יבין אותו??? זה ממש לא עובד כך! הקוד היחיד שקשור ל JAVA שדפדפן מסוגל להבין זהו קוד JAVA SCRIPT וזאת מפאת מבנה ה DOM של הדפדפן. וזו גם הסיבה מדוע מבצעים קוד JSP אינטראקטיבי. מצורף לך בזאת ממיר קוד מ JAVA ל HTML על מנת שתוכלי לבצע מה שאת רוצה לבצע....מסתבר שאי אפשר.... תני לי מייל אשלח לך את הממיר הזה זה יכול לעזור לך לפתרון. בהצלחה

shadowrunner

New member
פתרון לבעיה שלך

אז ככה אם את מתכוונת להדגיש קטעי טקסט וכבר התחלת לעבוד עם JEDITORPANE אז יש לך תמיכה מלאה בהדגשת טקסט. אם את רוצה להדגיש חלק מהמילים בצבע את משתמשת ב קלאס Highlighter שמאפשר לך לצבוע קטעי משפטים בצבע (אני בטוח שתוכלי לקרוא על זה ב API) אם את רוצה לכתוב חלקים של טכסא ב FONTS שונים תוכלי לקרוא על זה בספר המצויין על SWING שמצוי ב http://www.javafaq.nu/java/free-swing-book/index.shtml

למעלה