בבקשה שאלות !!

בבקשה שאלות !!

בשבת קודש- מותר לגעת בתמונה שיש לי בחדר ?תמונה ממוסגרת? האם מותר לראות אלבום תמונות של צדיקים ? האם מותר לפתוח מגירה על מנת לקחת משהו ויש במגירה כסף? אבל לא נוגעים בכסף? האם מותר לגעת בלוח שנה על מנת לראות את זמני היום ותאריכים של צדיקים ? אם אני אוכלת כמות של 4 קרואסנים מה הברכה?מאיזה שיעור יש לברך המוציא וברכת המזון ?תודה רבה !!!!!!!!!!!!

עוד

כל כמה זמן מברכים ברכות על רעם וברק?אם ברכתי שבוע שעבר כמה זמן צריך לעבור עד שיהיה מותר לברך עוד ?עד הברק הבא?תודה על מי מברכים את הברכה שחלק מחכמתו ליראיו?תודה

asaf2000

New member
תשובה

בהלכה כתוב כשהסערה נגמרה והעננים התפזרו ואח"כ מגיעה סערה חדשה אז מברכים שוב אבל אמר לי רב שמכיוון שהיום אנחנו לא יודעים מה זה נקרא שנגמרה הסערה אז מברכים פעם אחת ביום ולעניין הזה הלילה הולך אחר היום זאת אומרת שמי שבירך בלילה יכול לברך בבוקר למחרת.

תשובות

1. מותר לגעת להזיז נראה לי שגם מותר כי תמונה אם זכור לי טוב היא לא מוקצה. 2.מותר לראות אלבום תמונות של צדיקים או משפחתי. 3.אם יש במגירה דברים של התר ודברים של איסור [מוקצה] אז השיקול הוא מה הדבר החשוב לך במגירה, אם זה למשל הרבה כסף או חפצים יקרים שהם מוקצה ואת צריכה דבר פשוט של התר של ממש יקר בעינייך אז לא תוכלי לפתוח. אבל אם להפך אז יהיה מותר לפתוח את המגירה ולקחת את החפץ שצריכים. 4.ככל הידוע לי לוחות כאלה גם תלויים בבתי כנסת ומותר לעיין בהם.

תודה רבה !!!!!!!!!!עוד-

האם מותר להזיז שעון מעורר?לקחת אותו מהרצפה ולשים על המדף ?תודה

אופירA

New member
מנהל
שעון מעורר

שעון מעורר שמותר להשתמש בו בשבת (לכוונו כפי המותר) מותר גם להזיזו ולשים אותו במקום אחר.

asaf2000

New member
1.

לי זכור שתמונה שתלויה על הקיר היא מוקצה. אבל לא עניתי כי אני לא בטוח במאה אחוז.

אופירA

New member
מנהל
תמונה ממוסגרת

יש כמה עניינים בתמונה. תמונה ממוסגרת שמונחת על מדף, כגון תצלום ממוסגר, שהדרך היא להראות אותה לאנשים, אינה מוקצה ומותר להזיזה ולהראותה. תמונה ממוסגרת שמונחת על הקיר בדרך כלל אין הדרך להורידה מהקיר ולהראותה לאנשים. וזה גם מקומה הקבוע, ואין נוהגים להזיז אותה ממקומה גם בימות החול. ומשום כך היא תהיה מוקצית בשבת. יש גם תמונות יקרות ערך, שהן מוקצות מחמת חסרון כיס, ואז וודאי וודאי שאסור יהיה להזיזן בשבת.

למעלה