בבקשה עזרה........

lioriverson

New member
בבקשה עזרה........

שלום יש לי דלקת פרקים מסוג still והתחלתי טיפול באנברל(את יכולה להסתכל בשאלה קודמת שלי ב-10.12.06) ואחרי כמה הזרקות היתה החמרה בדלקת כגון קשיון וחום - תופעות שהיו לי רק בתחילת המחלה והגעתי למצב של אשפוז. כמובן יכול להיות שזה רק צירוף מקרים וזה לא בגלל האנברל אבל הבעיה היא שעליתי למינון של 40 מ"ג פרדניזון אחרי שלאורך כל תקופת המחלה 30 מ"ג היה הכי הרבה וגם רק לכמה ימים. עכשיו אני כבר מעל חודש במינון הזה בשילוב של מתוטרקסט 15 מ"ג אני פשוט חושש מכל התופעות לוואי שעלולות לקרות. את האנברל הפסקנו ואני עומד להתחיל טיפול בhumira שבדיוק נכנס לסל הבריאות. רציתי לשאול מה דעתך על כל הענין? ואחרי כמה זמן של לקיחת 40 מ"ג יכולות להתחיל תופעות לוואי קשות(והכוונה לא לתופעות הרגילות כמו רעב מוגבר,השמנה ופצעים כי את זה כבר יש לי ממינונים יותר נמוכים).

מחלת סטיל

התגובה לאנברל במקרים של סטיל אכן לא קבועה - חלק מן החולים אינם מגיבים- ההחלטה ללכת על יומירה בהחלט נבונה - לגבי תופעות לוואי של פרדניזון, מינון קבוע של 40 מג למשך כמה חודשם עלול לגרום לתופעות לוואי- כדאי לקבל טיפול מניעתי לאוסטאופורוזיס או לפחות להעריך בצפיפות העצם את מסת העצם שלך- להקפיד על דיאטה דלת מלח- לעקוב אחר רמות סוכר ולחץ דם

lioriverson

New member
עוד שאלה....

בקשר למתוטרקסאט אני ממש סובל מזה וזה גורם לי לשלשולים ובחילות וזה גם ממש משפיע פסיכולוגית עוד לפני שאני לוקח את הכדורים ואני נאבק עם עצמי כל פעם מחדש אם לקחת את זה או לא. מצד שני אני יודע שזה עוזר וזה יכול לעזור להוריד במינון של הפרדניזון. ניסיתי תקופה לקבל בזריקה וגם לקחת איזה כדור שאמור למנוע את הבחילה חצי שעה לפני וזה עדין לא עזר כי רק המחשבה על לקחת את הכדורים עושה לי צמרמורת. דרך אגב כרגע אני מחלק את זה ל-3 כדורים ביום ו-3 לפני השינה. יש לך עצה מה אני יכול לעשות ????

למעלה