בבקשה עזרה

שימי05

New member
בבקשה עזרה

שלום. בני בן חודשיים וחצי.עד כה ניזון מחלב שאוב+יניקה באמצעות פיטמת סיליקון (אני יודעת שהפיטמה הינה פתרון זמני אבל אצלנו בעיקבות בעיות רבות -פצעים בפיטמה,דימום,דלקת באחת השדיים שהביאה למצב של תפקוטד ברמה של 20% ועבודה בעיקר משד אחדףהפשוש מהתחלה לא היה פותח את הפה, הנקה לא נכונה וכו.בעיקבות כל הבעיות הנ"ל הפיתרון בהמלצת יועצות הנקה ואחות טיפת חלב היה להמשיך להניק עם פיטמת הסיליקון-תאמת שזו היתה האופציה היחידה להמשיך להניק ועד לפני מספר ימים הסתדרנו לא רע בכלל-הילד עלה יפה מאוד ) לפני מספר ימים פתאום הילד סירב לינוק מהפיטמה וגם לא הצלחתי לשאוב חלב כאילו התיבשתי בבת אחת (עלי לציין כי עד לאותו שלב היה לי חלב בשבע ,היו לי בקבוקים במקרר ואף זרקתי בקבוקים שלמים). בהמלצת בנות רבות בפורומים שונים החלפתי את המשאבה (מיני מדלה חשמלית בספקטרה 2).כרגע אני רק שואבת כי הפשוש מסרב להתקרב לפיטמה.נראה כביכול כי החלב מתחיל קצת לחזור-לא בר=מה של קודם אבל אני עדיין מצליחה לספק לפשוש את כל הארוחות ע"י שאיבה מבלי להזדקק לתוספי מזון. אני אשמח אם תוכלנהליעץ לי בטיפול הבעיה והמלצות להמשך. איך אפשר להחזיר את הפשוש לינוק בשלב ראשון מהפיטמה (בהמשך השאיפה שלי לעבור ליניקה ישירה-הבנתי שכרגע כדאי קודם להחזיר את המצב לקדמותו ואז להתקדם שלב נוסף)והאם יש עצות שיכולות לסייע להגביר את תפוקת החלב?

ירידה בחלב בעת שאיבה

שלום, לפי התיאור שלך נראה כי עד כה תינוקך קבל חלב שאוב או הנקה דרך פיטמת סיליקון. כאשר המשאבה אינה מתאימה לשאיבה יום יומית (צריך משאבה חשמלית כפולה), בשילוב עם פיטמת סיליקון אשר יכולה לפגוע בכושר ייצור החלב אכן יכולה להיות ירידה ביכולת ייצור החלב. שאיבה של 20 דקות (במשאבה כפולה), 8 פעמים ביום לפחות תגדיל חזרה את יכולת ייצור החלב. כאשר השד יהיה מלא, סביר כי תינוקך יסכים לינוק חזרה עם הפיטמה. על מנת לעודד את החזרה לפיטמה, חשוב להקפיד כי ההאכלה מהבקבוק תיהיה איטית דרך פיטמה עם חור קטן ובודד (למשל פיטמת פגים) כך שההאכלה לוקחת לפחות 20 דקות. כמו כן המנעות ממוצץ, יכולה לעזור אף היא משום שהתינוק יעדיף לספק את צרכיו האורליים על השד. יש הממליצים על כמוסות חילבה ללא ריח להגדלת יכולת ייצור החלב. כמו כן שתייה ומנוחה בימים הקרובים בהם את מגדילה את יכולת ייצור החלב יכולים לעזור אף הם. חשוב לשים לב, כי במקרה שאין הרבה הנקות לילה, המחזור יכול להגיע, וירידה בייצור החלב יכולה להגרם גם מהשינויים ההורמונליים. הצעה של השד, ללא הגבלה, תבטיח כי התינוק יקבל מספיק חלב. בהצלחה, -- שרון

שימי05

New member
שרון אנא כנסי

שרון שלום. קודם כל תודה רבה על התגובה.עד היום באמת הפשוש ניזון מחלב אם פרט למספר בקבוקים מועט שקיבל עם סימילאק בהתחלה שהיתה לי דלקת.אך זה היה בחודש הראשון מאז אנחנו מתבססים על הנקה ושאיבה של חלב אם בלבד.עד היום שאבתי פעמיים עד שלוש ביום ככה שהמיני של מדלה היתה בסדר. לפני שבועיים התחלתי להרגיש צריבה בשתי השדיים מבפמניים משהוא נקודתי שקרה בעיקר בשינוי טמפרטורות כמו לדוגמא שהדלקנו מזגן.לא יחסתי לדבר חשיבות והנחתתי שזה נובע מכך שפתאום יש שינוי טמפרטורה זה משפיע על התרחבות וצמצום של תעלות החלב בהתאם לטמפרטורה. אני חייבת לציין שבשל מזג האויר החם בשבועיים האחרונים שאבתי יותר ונתתי לפשוש פעמים רבות יותר בקבוק שאוב על פני היממה מיניקה. בשבוע שעבר שמתי לב שהפשוש נרתע מהפיטמה ויחסתי את זה לכך שחם לו והוא לא רוצה לינוק אלה מחפש את הדרך הקלה וזרמתי איתו (למרות שהיום אני חושבת שאולי הדבר גם נובע מכך ששינינו סבון כלים איתו אנחנו שוטפים את הפיטמה והבקבוקים, רק שבבקבוק הזרימה מהירה יותר ומהשד צריך להתאמץ ויתכן והריח החזק של החומר נשאר גם לאחר ההרתחה).הפשוש סרב לינוק עם הפיטמה אני הגדלתי אתץ השאיבות עם המיני מדלה החשמלית וביום רביעי האחרון פתאום בקושי הצלחתי לשאוב הפשוש לא רצה לינוק מהפיטמה ופשוט סחטתי את הציצי לפה שלו. למזלי יש לי מספר בקבוקים שאובים במקרר מיום יומיים קודם מה שעזר לי לעבור את אותו היום ואת חמישי.הדבר הלחיץ אותי מאוד מאחר והזכיר לי את כל הבעיות שהיו בתחילת הדרך והיו המון-גם אז כמעט הרמתי ידיים ועם המון נחישות הצלחנו בסוף. לא קרה שום דבר מהותי בשבוע האחרון פרט לתשישות היו 2 לילות שלא ישנתי ולא הצלחתי להשלים שינה במהלך היום ,הגעתי לרמת תשישות נוראית בנוסף קצת נלחצתי מהמצב בצפון הארץ שמה יקראו לבני משפחתי למילואים בצו 8פרט לכך לא שיניתי תזונה או כל דבר אחר.ביאושי נכנסתי לפורומים בהם הבנות המקסימות המליצו לי להשיג משאבה חזקה יותר . ביום שישי פניתי ליד שרה והשאלתי את הספקטרה 2 (דרגה אחת מתחת למדלה עד כמה שהבנתי. פשוט למדלה יש תור של 16 איש).בהתיעצות טלפונית עם יועצת הנקה התחלתי לשאוב כל שעתיים וחצי ביום ו5 שעות בלילה עד כה נראה שיש התאוששות. אני מנסה להצמיד את הפשוש גם לפיטמה הוא כבר לא נרתע מנסה לינוק קצת ומתיאש כנראה לא זורם לו חלק למרות שאח"כ אני שואבת ויש זרימה.אולי זה נובע מעצלנות שלו שהיותר נח לו לינוק מבקבוק. אנחנו משתמשים בפיטמה של דרגה 1בבקבוק שזה מה שהוא רגיל מאז שהוא נולד.לעיניין המוצץ הילד דרש מוצץ מהימים הראשונים שלו. המליצו לי לתת לו אצבע במקום אבל אני העדפתי לתת לו מוצץ והוא אוהב מאוד מוצץ זה מרגיע אותו לפעמים(הוא לא כל הזמן עם מוצץ).קראתי בפורום שדייסת קווקר משפרת הנקה אז התחלתי לאכל גרנולה עם קווקר בבוקר ואפילו ניסיתי לדחוף גרגירי חילבה לקציצות (זה מגעיל ומר בטירוף). אני מוכנה להשקיע ולהתאמץ למרות ששוב אתמול הייתי על סף שבירה. כל עיניין ההנקה דורש ממני כל כך הרבה כוחות נפשיים.הייתי מאוד שמחה אם יש לך עצות נוספות לגבי עידוד החללב ודרך הפעולה. השאיפה שלי שאולי בסוף אפשר עם יועצת הנקה להחזיר את הפשוש ליניקה ישירה מהשד. אולי אני קצת נאיבית אבל מי יודע

סדר

מקריאה של מכתבך הייתי מעוניינת לציין מספר דברים, המדלה מיני מתאימה ל2-3 פעמים בשבוע ולא ביום, והיה טובה כאשר שאר האכלות הן בהנקה רגילה ולא דרך פיטמת סיליקון אשר מפחיתה את יעילות ריקון השד על ידי התינוק ולפיכך מפחיתה את ייצור החלב. שילוב של מספר טכניקות האכלה ומציצה (קרי פיטמת סיליקון, נסיונות האכלה ישירות מהשד, בקבוק ומוצץ) מקשה על תינוקות. משבר יכול להופיע בגיל חודשים-שלושה, בם התינוקות עוברים מיניקה אינסטינקטיבית ליניקה מודעת, לפיכך הפחתה של מוצץ יכולה לעזור בעת המשבר. יתרה מזאת, הפחתת המוצץ תגדיל את הסיכויי כי התינוק ירצה למצוץ מהשד. קווקר (שיבולת שועל) יכול לעזור לחלב אך הרבה גם למשקל... נמצא כי כמוסות חילבה יעילות יותר, ואין צורך להשתמש בזרעים אלא ניתן לקנות כמוסות ללא ריח או טעם. נראה כי הבלגאן סביב ההנקה כרגע מאוד מתסכל ומקשה עלייך, אולם מעבר להנקה יהיה מאוד מתגמל הן לך והן לתינוק. והיה אם את חושבת להעזר ביועצת הנקה מומסמכת, אולי כדאי להתחיל כבר עכשיו ולפני שאת תרגישי שבורה מכדי להמשיך. בכל מקרה, קבלת החלטות לא הפיכות כמו הפסקת הנקה, ברגעים של משבר יכולה להוביל לחרטה כאשר המשבר עובר ולכן כדאי תמיד להמתין כמה ימים על מנת לוודא כי ההחלטה התקבלה לא מתוך מצוקה רגעית.

שימי05

New member
תוספת

שכחתי לציין עובדה נוספת שהפשוש החל משבוע שעבר התחיל לפתוח פער בלילה מקימה כל 3 שעות ל6 שעות מה שדילג על הנקה או שתיים ואולי גם בזה טמונה הבעיה שלי

השפעת פער

פתיחת פער בלילה, תגרור לרוב הגדלת תדירות ביום. כאשר תינוק בן כמה שהועות יונק לפי דרישה, ללא התערכות חיצונית כמו מוצצים או מים, אז הוא צורך לרוב את אותה כמות קלוריות, כאשר ההבדל בין הימים השדונים הוא בחלוקה בתדירות ההנקות. ז"א לרוב תינוק יונק 8-12 פעמצים ביממה, ואם הוא ישן 6 שעות הוא ינק ביום כל בערך 1.5-2 שעות. מתן מוצץ אשר מעייף את פה התינוק ומגדיל את הפער בין הארוחות יכול לגרום להפסד של ארוחה לפחות. מבחינתך, כל עוד את מייצרת חלב (שאת זה את מבטיחה על ידי שאיבה בתדירות הדומה להנקה) את מגדילה את הסיכוי למעבר להנקה בלעדי. חשוב כמו כן לזכור, כי שימוש בחלב שנשאב בעבר, דינו מבחינת ייצור החלב, כדין תמ"ל - הוא גורם לירידה בייצור החלב משום שהשד לא ייצר את הארוחה באותו יום. לפיכך חשוב להבטיח כי השד ירוקן 8-12 פעמים ביממה.

שימי05

New member
תודה

שרון-תודה רבה על ההתיחסות ועל העצות. איפה אפשר לקנות כמוסות חילבה? כרגע נראה שהמשאבה עוזרת להחזיר את החלב אני שואבת כל 3 שעות ומצליחה להוציא כמות של ארוחה. במקביל אני מנסה לתת לפשוש לינוק קצת מהפיטמה ויש שיתוף פעולה לפחות חלקי שזה טוב. הוא יונק קצת מכל צד ואז לוקח בקבוק אני מקקוה שתוך יום יומיים נחזור להנקה עם הפיטמה ללא הבקבוק. ברגע שזה יתייצב אני אקבע כבר עכשיו עם יועצת הנקה לגבי המשך התהליך. המון תודה שוב עוזרת כל התמיכה ומילות העידוד .יש לי 2 שאלות נוספות -מאחר ויש האכלות שהוא יונק קצת מהפיטמה עדיין צריל לשאוב 7,7-5,5,3-3?או שיש לקצר? ושאלה נוספת אני מרגישה שוב את הצריבות הפנימיות הללו בשד ללא שינוי טמפרטורה -ממה זה נובע?

כל הכבוד על השאיבות!

לפי ההצלחה שלך בהחזרת החלב אין דחיפות להשיג כמוסות חילבה. ניתן להשיגם בבתי-מרקחת. כל נושא השאיבה הוא לא מדע מדויק. כל אישה והגוף שלה, והתגובה שלה לשאיבות. את בודקת מה עובד עבורך. את יכולה לשנות את זמני השאיבה על-פי הצרכים, ומקסימום משנה שוב. זה נהדר שאתם מצליחים לחזור להנקות. מאוד כדאי להציע המון הזדמנויות הנקה, גם שהוא לא רעב במיוחד. לגבי הצריבות- יתכן שאת מרגישה את התכווצות צינורות החלב. זה לא מדאיג כל עוד שזה לא מחמיר. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

שימי05

New member
בבקשה עזרה

הי שרון. עפ"י יעוץ התחלתי לשאוב 7,7-5,5-3,3 . אין ברשותי משאבה דו צדדית ואני מצליחה להסתדר עם מה שיש (ספקטרה 2)אני לא מגיעה לשאיבות של 8-12 פעמים ביום בקושי 6-7 אבל גם אז בכל שאבה יוצאת יותר מהכמות שהוא צורך (120 CC ולפעמים פחות בכל ארוחה). הוא לא מגיע ל8-12 ארוחות ביום. וגם המרוץ אחרי השאיבות מאוד מתסכל. האם אפשר להוריד את מספר השאיבות ולהגדיל את משך הזמן או שזה לא יעיל? הוא מסכים קצת לינוק מדי פעם מהפיטמה אבל לא ארוחה. האם עדיין יש לשאוב סבב מלא או חלקי במצב כזה? אני מפחדת ממצב שאני לא יעודד את השד ליצור מעבר לנדרש. אנא עזרתך תודה רבה מראש

כל הכבוד לך על השאיבות אני גם שואבת

בלעדית ויודעת כמה זה קשה אך על מנת לשמור על תפוקה טובה רצוי מאוד לשמור על מינמום שאיבות 8 ביום ובמיוחד אם יוצא פחות מהכמות שהוא צורך ביממה, השתדלי לשאוב אחרי שהוא אוכל כך שכל פעם שהוא רעב את מציעה לו את השד שיחסית מלא ואז הוא צריך להתאמץ יותר מן הרגיל על מנת לשחרר חלב, נסי להניק אותו בחדר חשוך בלי בגדים את בלי חלק עליון הוא רק עם טיטול. את יכולה לצמצם את הפער בין השאיבות במשך היממה כך שבלילה תוכלי לשאוב פחות, למרות שרצוי לפחות פעם אחת לשאוב בלילה כי הורמון הפרולקטין שאחראי על ייצור החלב נמצא בשיאו בשעות הלילה. איזה כיף לילדך שיש לו אמא כזאת משקיענית

למעלה