בבקשה,עזרה!!!

פוקיטוס

New member
בבקשה,עזרה!!!

שלום לכולם סיימתי תואר בריפוי בעיסוק ומזה שנתתים וחצי אני עובדת. הגעתי למסקנה העצובה שכנראה זה לא בשבילי(וגם נמאס לי ממשכורות הרעב!). אני מדוכאת מאוד מכך ולא יודעת מה לעשות. אני לא ריאלית וטובה מאוד בתחום הטיפולי אולם לא בטוחה שאוכל להמשיךלטפל באנשים כיוון שכבר עכשיו אני חשה שחיקה.ומצד שני, אין לי משיכה לתחום המדעים מדוייקים,כלכלה וכו'.אני יודעת שאני טובה בטיפול. חשבתי אולי לשלב משהו שכן קשור לאנשים אך העבודה עם אנשים בריאים ויותר בתחום הייעוץ אבל אני לא מכירה משהו כזה. אולי לכיוון פסיכולוגיה תעסוקתית אבל האם יש אפשרות למי שאינו בוגר תואר ראשון בפסיכולוגיה?.האם יש דרך לעשות השלמות ותוך כדי להמשיך לעבוד?(אין לי אופציה להרשות לעצמי להפסיק להרויח). תודה מראש על כל עזרה, עידוד וכו'.

פוקיטיס

פוקיטוס, תוכלי לפנות לחוג לפסיכולוגיה בכל אוניב' ולהתעניין לגבי ההשלמות שאת צריכה לעשות לתואר שני בפסיכו' (כי פסיכולוגיה תעסוקתית נלמדת בתואר שני). אם תלמדי רק השלמות כנראה שיהיה לך זמן לעבוד - כן. אני ממליצה לך לחפש עבודה בתחום שמעניין אותך כדי להמנע ממצב שבו את שוב לומדת מקצוע ששוחק אותך. למשל, במכוני אבחון כמו פילת. כיוון אחר שהיה נראה לי מתאים לך הוא הנחיית קבוצות - מדובר באנשים "בריאים", בייעוץ וגם במגוון של תחומי תוכן (כלומר, הנחיה בתחומים שונים). לגבי העידוד: אני שמחה בשבילך שאת עושה עכשיו את השינוי, כשיש לך כוחות ולא הרבה מחויבויות/מגבלות. את תקצרי את הפירות לאורך הרבה שנים. אם את צריכה עזרה בהכוון לעיסוק המתאים, שלחי שאלות ממוקדות. בהערכה, חוה

פוקיטוס

New member
תשובה לתמונהיפה

הי חוה ראשית, תודה על העידוד. חשבתי הרבה על הנחיית קבוצות אבל הבנתי שזה לא ממש מקצוע אלא תוספת למקצועות אחרים כגון עו"ס, פסיכו, וכו'.אני חוששת ללמוד משהו שלא מסיימים בו עם מקצוע קונקרטי. ואולי בגלל זה הלכתי לריפוי בעיסוק- כי ידעתי שאני אסיים עם אפשרות להתחיל לעבוד מיד.מצד שני, אולי אני צריכה לצאת מהראש הפולני של "מקצוע" מושך אותי כיוון של פסיכ' תעסוקתית כיוון שאני יודעת שהלימודים יעניינו אותי אבל ישנו סיכון כיוון שקשה מאוד מאוד להתקבל לתואר שני.האם יש מקצוע בהנחיית קבוצות?. שימח אותי לשמוע ממך שיש אפשרות להמחת גם עם אנשיפ בריאים. איך אפשר לעבוד במכוני אבחון?, רק כפסיכו' תעסוקתית? תודה רבה רבה, הצלחת קצת לעודד אותי כיוון שאני חשה ממש בדיכאון מפרשת הדרכים בה אני נמצאת. אני מפחדת להחליט לא נכון.... נעמה [email protected] זה המייל שלי, אם תרצי לענות לי לשם ולא לפורום [email protected]

פוקיטוס

New member
תשובה לתמונהיפה

הי חוה ראשית, תודה על העידוד. חשבתי הרבה על הנחיית קבוצות אבל הבנתי שזה לא ממש מקצוע אלא תוספת למקצועות אחרים כגון עו"ס, פסיכו, וכו'.אני חוששת ללמוד משהו שלא מסיימים בו עם מקצוע קונקרטי. ואולי בגלל זה הלכתי לריפוי בעיסוק- כי ידעתי שאני אסיים עם אפשרות להתחיל לעבוד מיד.מצד שני, אולי אני צריכה לצאת מהראש הפולני של "מקצוע" מושך אותי כיוון של פסיכ' תעסוקתית כיוון שאני יודעת שהלימודים יעניינו אותי אבל ישנו סיכון כיוון שקשה מאוד מאוד להתקבל לתואר שני.האם יש מקצוע בהנחיית קבוצות?. שימח אותי לשמוע ממך שיש אפשרות להמחת גם עם אנשיפ בריאים. איך אפשר לעבוד במכוני אבחון?, רק כפסיכו' תעסוקתית? תודה רבה רבה, הצלחת קצת לעודד אותי כיוון שאני חשה ממש בדיכאון מפרשת הדרכים בה אני נמצאת. אני מפחדת להחליט לא נכון.... נעמה [email protected] זה המייל שלי, אם תרצי לענות לי לשם ולא לפורום [email protected]

למעלה