בבקשה עזרה

בןלי

New member
בבקשה עזרה

מישהו יכול להשיג לי את המילים של השיר של אביב גפן שהולך ככה: אמש התבזיתי בפעם ה.... אין לי מושג איך קוראים לשיר ומאיזה אלבום הוא תודה מראש

אפרת*

New member
קוראים לשיר "אמש"

והוא מתוך "זה רק אור הירח" אמש אמש התבזתי בפעם המאה חלמתי שוב עלייך בלונדינית קטנטנה שתיתי אצל אושיק חלומות די חריפים האגו התנפח הרגשתי עננים אמש שוב הקאתי בחצר האחורית שתיתי מהברז חלודה משמעותית ובעטו בי מול כולם כי לא הייתי בצבא ומה זה לב רגיש מול בטחון של מדינה נהייתי חקלאתי מצצתי דונם דשא ולא אלך לישון לא אלך לפני ש... לא אלך לישון לפני שאת קצת תלטפי כבר חצי תל ברוך יודעים שאני יהודי תמיד את באה אחר כשהעיינים נסגרות תמיד את באה בחלומות ועכשיו אלך לישון אקום לי מאוחר ושוב מחר יהיה אותו דבר א מ ש

Flash_Gordon

New member
לא הייתי מגזים!!

אמש הוא לא רק שיר הוא גם שירה אם שמתם לב יש בו אקרוסטיכון: א מש ה תבזיתי ב פעם ה מאה

איך אתה קובע מה זה שירה?

מה ההבדל בין סתם מילים של שיר לשירה? איך אתה יכול לעשות את ההפרדה הזאת? הרי זה לא עניין של רמה, יש שירה גרועה ויש מילות שיר טובות. אז איך אתה אומר שזה שיר, וזה שירה?

הפואנטה בשני הקישורים האלה

זה שאי אפשר להגדיר את ההבדלי בין שיר לשירה בצורה קונקרטית כל כך. באחד מהם מצביעים בעיקר על זה שבשיר משתמשים במוזיקה גם בשביל להעביר את המסר, אבל זה לא הבדל קונרקטי. אז בעקרון כתוב שם הרבה מאוד כלום.

Flash_Gordon

New member
רק רציתי להראות את ההבדל בין

רומיאו ויוליה לאמש כי מישהו פה ציין שרומיאו ויוליה יותר טוב מאמש. וחוץ מזה לשיר אמש יש אלמנטים של שירה מודרנית.

למעלה