בבקשה עזרה

בבקשה עזרה

אני צריך להשיג מדריך שמסביר את כל הקטע הזה של התירגום. נכנסתי פה למאמרים....ומצאתי איזה משהו שקשור לזה. אבל,אין לי מושג מי כתב את זה. המון שגיאות. זה נראה כאילו ההסברים נכתבו בכלל לתוכנה אחרת. יש תמונות,רישומים...הכל. אבל כשבאים ליישם את זה.....חוזרים למאמר...מנסים לראות איפה הטעות..ופשוט לא מבינים. כי עשינו בדיוק כפי שרשום שם. זה הסבר חובבני.ואין לי מושג מי כתב אותו. בלי להעליב. אני באמת מבקש אם אפשר להפנות אותי למדריך יותר מקצועי שקיים ברשת. מדריך, שזה שכתב אותו, יודע גם שזה אכן עובד ...לבנאדם הכי הדיוט שבעולם. או שפשוט יעבור שום על המאמר הזה שלו,ויבין שזה פשוט לא מאמר טוב. תודה

MoGanC

New member
לפי איך שאתה מסביר את עצמך...

אין מדריך בעולם שיעזור לך.

תגובה מאוד פוגעת.

למה אתה צריך לרדת לפסים אישיים? המדריך שנכתב פה ,פשוט לא מספק את הסחורה. אני לא טיפש,תאמין לי. אבל גם שאתה משחרר מדריך לאויר העולם..ראוי שהוא יהיה טוב,ברור,חלק ועוזר לאנשים. ולא מקשה עליהם. אני למשל הורדתי תרגום לסרט,ושום הסבר שם לא מוצא לי את הפיתרון. אז נכון שאולי הורדתי גירסא שונה לסרט ...וצריך לעשות יותר שינויים על הטיים ליין שם בכותרות. אבל המאמר הזה ממש לא מסביר איך עושים את זה. הוא קופץ מדבר לדבר. ולא ממש מתמקד . למה נפגעת כ"כ? אני לא מבין!!!

ר i נ ן

New member
לא הבנת אותו כניראה ידידי

פשוט ששואלים שאלה צריך להיות כמה שיותר מובנים כדיי לקבל תשובה ישירה ואצלך פשוט לא הבינו מה השאלה האם השאלה מיוחסת לתירגום סרטים? האם השאלה מיוחסת לאיך להכניס תירדום לסרטים עם DVD? האם השאלה מיוחסת לאיך להתמיע תירגום לסרטים לצמיתות? תמקד את השאלה אולי תקבל תשובה עיניינית יותר שבוע טוב

אוקיי..אז הנה אני ממקד אותה

אני אמקד את השאלה. הורדתי כתובית של הסרט "להרוג את ביל". הורדתי את זה מאתר של אחד הקישורים כאן. הכתוביות כמובן לא מסונכרנות עם הסרט. כנראה שאלה כתוביות שלא תורגמו בדיוק לגירסא הזו..או שכן. לא יודע. בכל אופן,זה בכלל לא מסונכרן. מה שעשיתי,זה לסמן כותרת אחת,ואז לשמוע בסרט מתי היא נאמרת. ואז חישבתי את ההפרש שיש לי בכותרת לבין ההפרש שרשום בסרט...ואז תיקנתי את זה. ואכן השורה נכנסת בזמן ויוצאת בזמן. שיניתי לכל הכתוביות. אבל אז מכתובית 10 ,פתאום שוב אין סינכרון.... אז מה אני אמור לעשות?? לעבור ככה על הסרט שעה וחצי ולהתאים? בטוח שלא. אבל במדריך אין שום איזכור לזה. זו הכוונה שלי.

אז הנה. אהיה יותר ממוקד

שמתי לב שיש התייחסות (ממש לא מובנת,אם יורשה לי) לבעיה שתיארתי. הנה אני מצטט: יכול לקרות מצב שהגרסה של הכתוביות שונה לחלוטין מהסרט שברשותכם ועדין אתם רוצים לראות את הסרט עם כתוביות לכן מה שנבצע הוא פשוט ומהיר ולפעמים מאוד יעיל למעשה אנחנו נשתמש במלל(כתב של הכתוביות הפגומות בלבד) ואת זמני הכתוביות הטובות אנחנו "ניקח" מכתוביות אחרות (אפילו בשפות זרות ולא משנה מהם J) ונלביש אותם על הכתוביות שלנו בשפה העברית !! מישהו מוכן להסביר לי את שלושת המשפטים האלה?? על איזה כתוביות פגומות הוא מדבר?? על איזה כתוביות "ניקח מכתוביות אחרות" הוא מתייחס? והוא ממשיך וכותב: התוצאה כתוביות מסונכרות ומתאימות לנו (הכתב מהכתוביות הפגומות והזמנים מכתוביות אחרות משפה זרה לא משנה מהי). על איזה שפה זרה הוא מתכוון? ומאיפה בדיוק אני מוריד עוד 10 גירסאות כמו שהוא כותב?? נו,מישהו יכול להבין? (בהנחה שזו פעם ראשונה שלו)? "

amitay

New member
אני מקווה שזה יבהיר קצת השמיים

הוא מתכוון לכתוביות של הסרט בשפה אחרת שכן מסונכרנות היטב, למשל אנגלית זמני הכתוביות הינן זהים פחות או יותר ההבדלים הם קטנים במקרה הכי גרוע.(אם אני מבין למה כוונת המשורר לא כיוונת למדריך עליו אתה מדבר) הכתוביות הפגומות הן אלא שאינן מסונכרנות. ואל תהיה כזה תוקפני זה מעורר חשק לא לעזור. הבן נסה לכתוב אתה מדריך, מניסיון זה קשה לכתוב מדריך לרמה נמוכה יותר של הבנה יש דברים שנתפסים בסיסיים בעיני הכותב לכן אם משהו לא ברור במדריך עדיף לשאול על מנת שכותב המדריך ידע איך לשפר אותו כך שיהיה ברור יותר אחרי הכול כותב המדריך כבר יודע איך וברצונו לחלוק את הידע עם אחרים אין לא כל כוונה רע לסבך את הקוראים "הי בוא נראה איך הם יצאו מהקטע הבא... ".

אוקיי אמיתי..אני מתנצל

אולי הייתי חריף מידי. אבל לא זו היתה הכוונה. בכל אופן כתבתי הודעה ראשית אחרת ביתר פירוט..אשמח אם תסביר לי את התופעה הזו. (למעלה בדף ההודעה שלי

kkdd

New member
תקשיב...

תפתח את הסרט בתוכנה AVI CODEC שניתן להוריד מקישורי הפורום, ושם תראה את קצב הסרט, 23 או 25 או 29... בכל אופן תזכור את זה. כעת תשנה את קצב הכתוביות לקצב של הסרט, שיתאימו נניח הסרט הוא 25 אז תשנה מ 23.. ל 25... יש הסבר על זה במאמר של REBURN בקטגורית "טיפול בכתוביות" אם תסתבך אנו כאן.

למעלה