בבקשה עזרה

itayzatz

New member
בבקשה עזרה

שלום רב, בבדיקת העמסת סוכר הובחנתי כחולה סוכרת עם ערכים: לאחר שעה 193 לאחר שעתיים 173 לאחר שלוש שעות 153 בבדיקה אתמול: HbA1C 4.4% 6.4 ( ) 4.7 289 ( ) 204 190.3 Fructosamine הבנתי שבדיקות אלו מעידות על מצב סוכר חודשיים שלושה לאחור מה זה אומר?? האם יש חוסר או עודף סוכר??אני ממש בלחץ!!!!!!! בתודה אתי

אז ככה

אנני מבינה את ערכי ההמוגלובין והפרוקטוז אמין שקיבלת כי ציינת יותר ממס' אחד כך שלא כול-כך ברור מה הערכים שלך בבדיקות -אבל צרפתי לך טבלאות HA1C שאולי יעזרו לך. מעבר לזאת הערכים של רמות הסוכר לאחר העמסה מעט גבוהים אבל חסרים הרבה פרטים כדי לענות לך: בת כמה את, מה משקלך וגובהך למה הופנת לבדיקות? מה שכן נראה שעשו לך בדיקות מקיפות וכדי שתחזרי לרופא לקבל תשובות מדיוקת. במידה ואת אכן סוכרתית (עודף סוכר) תדרשי שרופא המשפחה שלך יפנה אותך למרפאת סוכרת, לרופא סוכרת ולמפגש עם דיאטיקנית כדי לקבל את הטיפול הטוב ביותר. את מוזמנת להמשיך ולשאול כל שאלה שמטרידה אותך והמון

itayzatz

New member
הבהרה לשאלה המקורית

הערכים שקיבלתי הם HbA1C 4.4 190.3 Fructosamine אני בתחילת הריון והופנתי לבדיקות העמסה לאחר שבבדיקת גולוקוז שיגרתית של תחילת ההריון קיבלתי ערך של 116 בצום. הרופא טען על סמך הבדיקה הראשונה בצום והעמסה שאני כנראה הייתי סוכרתית עוד לפני ההריון ולא ידעתי על כך (אני בשבוע 8 הריון ראשון). משקלי 50 ק"ג ואני בת 28 הופנתי למרפאת סוכרת אבל התור רק עוד שבועיים בינתיים הרופא שלח אותי לבדיקות HbA1C וFructosamine. וקיבלתי את הערכים הנ"ל. התור לרופא רק בסוף השבוע. אני רוצה לציין שאני מאוד לחוצה מבדיקות דם (האם יכול להיות שזה השפיע על הבדיקה בצום והעמסה)? האם העובדה שצמתי יותר מ8 שעות לפני (בערך 11 שעות יכול להשפיע)? אני גם רוצה לציין שאני מעולם לא חשתי תאווה למתוקים לא סבלתי מהשמנה לא מצימאון או כל סימו אמר לסוכרת. תודה אתי

אוקי

אז בראשית עלי להגיד לך שאנני רופאה. אבל למיטב הבנתי הבדיקה של HA1C שלך נמוכה אני לא זוכרת מה הם ערכי הנורמה אבל ה- HA1C נותן תמונה 3 חודשים אחורה ואילו הפרוקטוז אמין שלושה שבועות אחורה והוא מעט גבוה. מן הסתם תשלחי למרפאת הריון בסיכון של סוכרת. ותהי במעקב של רופא סוכרת, דיאטנית וגניקולוג מומחה בהריון בסיכון. יתחילו איתך עם בדיקות סוכר ביתיות ודיאטה - סוכרים נמצאים לא רק במתוקים - אלא כמעט בכל דבר: דברי מאפה, בצקים, פסטות, פירות וכדומה. בכל מה שיש לו פחימימות הפחמימות הופכות בסופו של דבר לסוכרים. עד שתגיעי למרפאה ולדיאטנית השתדלי לאכול אורז מלא, חיטה מלאה, סיבים ירקות וכדומה השתדלי להמנע מקמח לבן וכו' ולא לאכול יותר משני פירות ליום. אנני חושבת שהעובדה שצמת יותר השפיעה על הבדיקות- סוכרת הריון נגרמת בד"כ בשל תנגדות של השיליה להורמני אינסולין אבל זה קורה בד"כ רק בשלב מאוחר של ההריון בערך משבוע 25 ומעלה. ולכן העובדה כי אצלך הערכים הופעו יותר מוקדם מעידה, אולי על סוכרת טרום הריונית. בכל מקרה את תהיה במעקב קפדנית אם תוגדרי כסוכרתית תקבלי את שתי הסקירות המורחבות על חשבון הקופה (לפחות משהו אחד יוצא טוב מזה לא
) יתכן ותזדקקי גם לאינסולין במידה והדיאטה לא תואיל.

hilapo

New member
האחות שמטפלת בי במכון סוכרת

אמרה לי שהנורמה היא 4.0-לבין 5.0 משהו כזה .. הבדיקה שלך מעולה לסוכרתיים קשה מאוד להגיע ל-4 בכלל.

למעלה