בבקשה עזרה

בבקשה עזרה

אני כותב את המכתב הזה בכמה פורומים בכדי לקבל כמה חוות דעת ,ולפני שאני מחליט מה לעשות עם עצמי. אני מיואש באופן שאתם לא מתארים לעצמכם. יכול מאוד להיות שהסיבה הזו תיראה לחלקכם טיפשית,אבל בשבילי היא כ"כ כואבת ופוגעת,שאני חושב כבר על לסיים את החיים שלי..כי קשה לי לסבול לבד ובשקט. אני לא אעשה את זה ארוך מידי,כי אני לא רוצה שתשתעממו,אבל הבעיה שלי היא קריטית. אני בן 29 ,יש לי עבודה שאני פחות או יותר אוהב (אבל בימינו עובדים בשביל כל אגורה.לא מתפנקים),סביבת העבודה שלי היא די מוגבלת. אני כבר מזמן לא גר עם ההורים (כבר שנה שלישית),אני נראה ממוצע לחלוטין..לא מכוער זה בטוח,אני ניחן להגדרה של "חמודי מאוד מאוד מאוד",ויש כאלה שאומרים שאם הייתי גבוה מספיק..הייתי בטוח דוגמן. הבעיה היא שאני נראה הרבה הרבה יותר צעיר מכפי גילי. ואין לכם מושג כמה זה גורם לי לתיסכולים.ומוריד לי את הביטחון. אני כבר שנה שלמה בקושי יוצא למקומות בילוי כי תמיד חושבים שאני איזה נער בן 18-20. זה מייאש אותי ומתסכל אותי. כמה זה משפיל שרק אני מכל הבאים למסיבה אמור להוציא תעודת זהות ולהראות שאני כמעט מתקרב לגיל 30!!!!!!!!!! אני מכיר עוד הרבה אנשים נמוכים כמוני (1.67),אבל לפחות הפנים שלהם מסגירות אותם.אז אני לא הייתי אומר שהבעיה היא רק בגובה שלי.שאגב,גורם לי גם לשנוא את עצמי. לצערי,אני לא מקריח עדיין,השיער שלי רק צומח וצומח כל הזמן כמו איזה ילד בן 16 ..אני שומר על הגוף שלי מאוד,ובנוסף לכל זה יש לי בייביפייס. אני מיואש ומתוסכל מהעובדה הזו. ביום שלישי האחרון הייתי במסיבה (אחרי המון זמן) וגם התביישתי בכניסה,וכל הדרך אני חושב האם יהיה מישהו שיפסיק לבקש ממני תעודת זהות.. :( יש הבדל בין להיראות צעיר בן 24 לבין להיראות עדיין כמו נער בן 18 ..שאתה כבר נושק ל 30. עם בחורות זה הדבר שהכי מתסכל אותי. בחורות במועדונים לא מייחסות אליי כל חשיבות. גם כשאני בא ומתחיל איתן (עם המבוגרות שביניהן) הן מודות שאני חתיך מאוד מאוד,אבל הן בחיים לא היו חושבות שאני עוד מעט בן 30.ופה זה נגמר. ועם בנות 18..שבשקט מבחינת המראה יכולתי להתאים להן,הרבה אומרות שאני עושה להן את זה,אבל ...ראבק..אתה בן 30 עוד מעט...איך אני יכולה לצאת עם מישהו בן 30?? אני נמצא במבוי סתום. אני כבר הפסקתי להתעניין בזוגיות.שיכנעתי את עצמי שאני אצטרך לחיות כל החיים שלי בלי זוגיות מה שמוריד לי עוד יותר את הביטחון.ומכניס אותי לדיכאונות,שאגב אף אחד לא יודע עליהם.אני נראה הבנאדם הכי מאושר בעולם,הכי צוחק בעולם,הכי עם עודף ביטחון.אוףף..כמה ביטחון יש לי,כלפי חוץ. לא היתה לי מעולם חברה כי אתם בטח יכולים להבין שבגיל 17 מתי שכולם מתחילים לצאת וכו'..אני הייתי נראה כמו בן 13. ושהייתי חייל הייתי נראה כמו בן 15 וזה לא בדיוק הפנטזיה האולטימטיבית של חיילת בצה"ל. אני לא חנון,ואני לא נראה חנון. בוא נאמר (וסליחה על הצניעות) שבמסיבות של תיכוניסטים היה לי היום הרבה הרבה הרבה יותר קל מאשר לפני 11 שנה),אבל אי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור. והיום בגיל 29 אני לא יכול לצאת למקומות בהם ישנם חיילים,כי חברים שלי מעדיפים תמיד לצאת למקומות בהם הכניסה היא 25+ וברור לי שבמקומות כאלה אני נטע זר.ממש כך.אני לא מראה את זה,אני מנסה להשתלב כמה שיותר,אבל זה פשוט לא זה.אני נראה לא שייך!אני כ"כ לא בן 29,אלוהים. אני בוגר,יש לי עבודה,מבחינת רגשית אין לי בעיה להרגיש בן 29,אני לא ילדותי או משהו כזה--אבל המראה שלי דופק הכל.:( בקיצור,אני מתהלך בתחושה עמוקה של ייאוש. אני יודע שהתאבדות זה לא צעד נכון,אבל יש סף מסויים,שגם בחור נורמאלי,לא יכול יותר---ואלוהים,אני כ"כ קרוב לזה. אני אשמח לקרוא כמה תגובות,מאוד אמיתיות ולא מתחנפות למצב העגום והכ"כ מייאש שלי. ובבקשה מאוד מאוד מאוד: אל תכתבו לי שהרבה היו מתים להתחלף איתך ,כי בגיל 40 אתה תיראה כמו בן 25!. בגיל 40 אני רוצה להיות כבר עם משפחה,עם ילדים,לא לצאת למסיבות ולצוד בחורות.זה פתאטי בעיניי. ותחשבו על השילוב הקטלני שלי--גם 1.67 וגם נראה כמו בן 18. זה לא כמו דודי בלסר שגם נראה ילד (יש לו בייביפייס) אבל הוא לפחות גבוה-וידוע שהוא הפנטזיה של רוב (לא אמרתי כל) ,הבחורות בארץ. אל תדאגו--ממש לא הייתי רוצה להיות דודי בלסר. יש לי פנים לא פחות יפות ממנו. אני יודע שלבד אני לא יכול להתגבר על המצוקה הנוראה שלי-ואני מפחד לעשות שטויות. תודה,המיואש.

הבעייה היא ביחס של אחרים?

או באיך שאתה מרגיש עם עצמך? או בשניהם כמזינים אחד את השני? למה בעצם אתה צריך לסבול? יש חוק כזה? "מי שגובהו אינו עולה על מטר שבעים ופניו אינן תואמות את הפנים הממוצעות לגילו אינו רשאי לבלות, לקיים יחסים רומנטיים או בכלל להרים ראש במגעו עם אנשים אחרים."...? ת ר ש ה ל ע צ מ ך . אתה בן-אדם רוצה וצריך ככל בן-אדם אחר. אולי הסיבה הזו (המראה) היא סוג של תירוץ למשהו אחר? אולי אתה מרגיש שלא מגיע לך ודן את עצמך לחיי סבל והפנים שלך/ גובהך הם למעשה הצדקה להתעללות העצמית הזאת? קשה לתפקד כאשר מתייחסים אליך כשונה ולא-ראוי. קשה, אבל אפשר. (אפשר,) בייחוד כאשר אתה בעצמך מבין את צרכיך ורואה אותם כלגיטימיים ואף מעודד אותם. אתה צריך להתחזק ולעמוד על זכויותיך. ואם מישהי לא מעוניינת? תהיה מישהי אחרת שכן תהיה מעוניינת בך. "ואם לא פגשתי אף אחת כזאת?" עוד תפגוש. אם תהיה מספיק משוחרר ובוטח, אם לא תסלוד מעצמך ותבקש מאחרים לתת לך לגיטימציה, אם רבאק, תבין שאתה בסדר!... ...אז תוכל להתמודד עם מה/מי שבדרך. זה מה שהיה לי להגיד. לא בטוחה שעזרתי, אבל בכולמיקרה, אני ממליצה לך לחפש טיפול, כלשהו (ויש המון סוגים, באיכויות שונות, שמתאימים לך ברמה כזאת או אחרת. המשך לחפש את מה שמתאים לך!) , שיעזור לך להשלים עם עצמך ויאפשר לך לנקז את התיסכול מהדחייה שאתה לפעמים חווה. בהצלחה!

שירה..איזה טיפול מתאים לי?

אני לא יכול ללכת באופן פרטי,אבל אולי תוכלי להפנות אותי בכדי לעזור לי לצאת מהמצב שלי. אני על סף ייאוש טוטאלי

zimes

New member
לא הבנתי

נגיד שאתה בא למועדון, ואומרים לך בכניסה "הלו ילד! זה מגיל 25 פה". אתה מציג ת.ז. ונגמר הסיפור, לא? נגיד שאתה מתחיל לדבר עם בחורה, ואתה חש שהיא סקפטית - תגיד לה בן כמה אתה, וזהו. לא? אני בעצם לא ממש מבינה איך אירועים כאלה מצליחים להוציא ממך כל כך הרבה דיכאון, חוסר בטחון עצמי, ורצון להתחבא. כאן זה מתחבר אצלי למה ששירה כתבה, ואני מנחשת שיש שם עוד משהו. משהו שלא כתבת, שאולי אתה לא מקשר להרגשה שלך. איזה סוג של חוסר בטחון בסיסי, של - אולי - תלות גדולה מדי ב"מה אחרים חושבים על המראה שלי". קשה לי לשים את האצבע, אבל תנסה לפרט (לעצמך, או פה - ואז ננסה לחשוב אתך, אם אתה רוצה). ומשהו אחר - הצגת בעיות רק בנושא בילויים (ופגישת בנות במקומות בילוי). מה עם שאר החיים שלך? מה עוד אתה עושה? איפה עוד אתה בא במגע עם אנשים? האם בכל המקומות אתה כ"כ סובל בגלל מראך הצעיר? ועוד משהו אחר - האם אתה מדבר על זה עם חברים שלך? עם הורים/אחים? ממתי אתה חש שהפער בין מראה לגיל הוא נושא כל כך גדול עבורך? > צימעס לא מבינה <

nutmeg

New member
רציתי רק להזכיר לך

שהתלונה שלך באמת באמת תחלוף עם הזמן... מה שלא נכון לגבי תלונות רבות ששומעים פה.

התלונה שלי לא תחלוף

משהו פיקנטי: אז עוד בהיותי בן 16 התקשרתי לער"ן ובכיתי למוקדנית בטלפון,שאני נראה כמו ילד בן 10 ואני מרגיש שאני לא כמו כל הנערים בישראל מבחינת המראה שלהם. היא גם חשבה שזה עניין שיחלוף,ואני לא אשכח המילים שלה: היא אמרה לי שאני עוד אודה לאלוהים שברא אותי ככה. ושבגיל 30 כאשר חברים שלי יייראו כמבוגרים,אז אני אראה צעיר. אז הנה עברו 14 שנה מאז. אז אני לא נראה כמו בן 10...אני נראה כמו בן 18...אבל אני כבר בן 30. כך שאם אתה חושב שהבעיה הזו תחלוף.אז אני מאוד סקפטי לגביי זה. זה משהו שירדוף אותי עד יום מותי. או שאני פשוט אקדים את יום מותי. אני צריך רק עוד טיפה אומץ. המון תודה להתייחסות של הבחורה לפניי.

Idan91

New member
להקדים את יום מותך זה לא אומץ,

אלא פחדנות, בריחה, אי-מוכנות להתמודד ושאר דברים שהם קצת ההפך מאומץ.

nutmeg

New member
OK אז היא לא תחלוף

בגיל 60 תראה כמו בן 30 - יוווו איזה מסכן! נו באמת - אני לא יכולה להתחבר לצרה הזו. מישהו שרוצה למות בגלל שהוא נראה צעיר? אם היית נראה כמו איש הפיל או הגיבן מנוטרדם, הייתי מצליחה להתחבר איכשהוא. אבל לא לזה. יש דברים יותר חשובים בחיים מאיך שאתה נראה. אם לא הצלחת להבין את זה, וכל היום שלך עובר במחשבות על "כמה אני מיסכן כי לא מאמינים לי שאני כמעט בן שלושים" וכל הפוקוס שלך מתמקד במה שאתה מפסיד במקום מה שאתה מרוויח - אני מאוד מאוד מצטערת בשבילך. אנשים לעיתים מקדימים את מותם מכל מיני סיבות. אין לי ספק שהסיבה הזו היא אחת היותר ביזאריות ששמעתי.

למה להיות פסימי?

מי תוקע לידך שימשך היחס הלינארי שבין המראה לגיל? אני מכיר כמה שפתאום קפצה עליהם הזקנה [את המילה האחרונה קח איך שתרצה - אפרופו המשבר שיש לך עם בנות-השלושים].

Dor K

New member
תשמע...

בתור אחד שגם לקח לו הרבה זמן להתפתח (גופנית, מנטלית אני עדיין ממתין) אני יודע שזה יכול לייאש. אבל המראה שלך קובע חלקית את ההתייחסות אליך. אני אגיד בבנאליות שהחיצוניות שלך היא מאוד שולית. אם אתה נראה טוב, מקסים/חמוד/מצחיק/שרמנטי ומישהי לא רוצה אותך בגלל שאתה נראה ילד, אז חבר, יש לך איזו בעיה של יצירת קשר עם הבחורות הלא נכונות. אני לא יודע מה דפוק פה בדיוק, אבל זאת בעיה מאוד מאוד שולית. לא כולן שטחיות, לא כולן מתעסקות בחיצוניות, בפרט שאמרת שאתה נראה טוב, רק העניין שאתה נמוך ונראה צעיר. אם זה כל כך מפריע לך, תשקיע במראה החיצוני שלך. לך למכון כושר. תגדל זקן, תלבש בגדים קצת יותר מבגרים ולא בגדים צמודים למשל, שכנראה נראים עליך כמו על מתבגר. אבל שוב, תבוא בגישה של "אתה בסדר עם עצמך". אתה גאה בעצמך ובמי שאתה ובאיך שאתה נראה, תיצור רושם בשיחה שאתה בוגר. אין סיבה שתהיה לך בעיה עם נשים. פשוט אין סיבה. ואם היתה עד עכשיו, זה לא בגלל שלנשים יש בעיה עם החיצוניות שלך, זה בגלל משהו שאתה משדר. נסה לעבוד על עצמך.

resputin

New member
(הילד שלי קפץ לביקור, הילד שלי קפץ

לביקור!!!
) התגעגעתי :)

resputin

New member
ואף אחד לא הדהים עדיין בעצה האומנם

פשוטה, אבל אולי מספקת? אם הוא נראה צעיר ועדיין רוצה לקבל חזות יותר מבוגרת או יותר מכובדת, להראות יותר לגילו (אולי בן 30 הוא לא יראה, אבל 24-25 זו גם התקדמות) להתחיל ולרכוש אספקטים של בגרות. בין אם זה שיעור פנים, תספורת שונה, בגדים יותר מבוגרים (אני יודע? חליפות? משהו?) - יכול להיות יעיל. ואני גם לא רואה יותר מדי צרות במצב שלו.. אבל ניחא.

shellyland

New member
הוצאת לי את המילים מהפה...

גם לי מייחסים הרבה פעמים חוסר בגרות (מסיבות אלו ואחרות) ולכן תמיד לפני פגישה עיסקית חשובה אני דואגת להתלבש בחליפה מחוייטת (מה שביומיום בחיים לא תראה אותי עושה) לאסוף את השיער בצורה סולידית (אני??? סולידית??? אני?!) ואפילו לקחת איתי איזה תיק-פוזה במקום השקים שאני מסתובבת איתם בדרך כלל. נשמע טיפשי, אבל זה עובד! מה לעשות, הבגדים וההופעה קובעים הרבה מאוד מה שאחרים חושבים עלינו, ואם זה באמת מפריע לך נסה לשוות לעצמך מראה יותר "בוגר". זקן, אפילו זיפים, בהחלט יכול לעשות את העבודה.

dana2909

New member
2 פתרונות מעשיים ועצה קטנה

יש 2 דברים שכרגע אני יכולה לחשוב עליהם שיגרמו לך להראות קצת יותר מבוגר. הראשון, לגדל זקן, לא כזה של איש מערות, אלא מן זקן צרפתי כזה, שיכול להוסיף. דבר שני, אתה יכול לצבוע את השיער. לא את כולו, אבל להוסיף בצדדים פס או שניים אפורים, כך שגם אם במבט ראשון על הבייבי פייס שלך תראה צעיר, האפור בשיער יוסיף לך עוד כמה שנים. ומעבר לזה, האם פה זה המקום להגיד, שעדיף לך ללכת על בחורות שיעדיפו את הפנימיות הבוגרת שלך על פני החיצוניות הנערית משהו. למרות שכשאני קוראת את מה שכתבתי, זה נשמע לי קלישאה בטירוף, כל אחד צריך לעבור איזשהו מחסום כשהוא פוגש לראשונה אנשים, לאחרים זה שומה ענקית באמצע המצח ואצלך זה הפנים הצעירות. אבל אם אתה מקרין נסיון חיים ובגרות, אנשים יקלטו את מספר שנותיך האמיתיות.

למעלה