בבקשה עזרה

EDEN1000

New member
בבקשה עזרה

ביתי בת 15 לומדת בבית ספר חינוך מיוחד ולכן ההסעות שלה מהבית הם משעה 07:00 בבוקר וחוזרת בשעה 17:10
השעות המרובות מאוד מתסכלות אותה היא כל בוקר הולכת בוכה וכמובן בבית יש את ההתפרציות זעם כשאני מעירה אותה וזה מעיק על כל הבית וכולם מתעוררים לצעקות וכמובן כשהיא מגיעה לכיתה היא לא משתפת פעולה ברוב הזמן וכל הזמן מקטרת שהיא עייפה (כמובן שאני מבינה אותה)וקשה לה השעות ורוצה הבייתה מוקדם.
פניתי לערייה באזור מגורי על מנת לשלוח לה הסעה בשעות הצהריים המוקדמות אך מכיוון ששאר ההורים באזור לא מעוניינים בשעה מוקדמת לשלוח את הילדים אז לא יוציאו לי הסעה בנפרד אלא אם כן יש בעיה רפואית שמצריכה יציאה מוקדמת והם טוענים שמשרד החינוך צריך לאשר זאת למרות שכבר בערייה העבירו מכתבים על מצב רפואי של תלמיד אחר משרד החינוך לא אישר.
האם מישהו יודע מה הקריטריונים שמשרד החינוך מבקש? והאם זה כן קשור למשרד החינוך? בבקשה תשובתכם אני מאוד רוצה להקל על ביתי.
תודה מראש

TikvaBonneh

New member
את בטוחה שהבעייה זה השעות?

אולי לא טוב לה בבית הספר?
היא ורבאלית? דיברת איתה? מה הדיווחים מבית הספר?
ביתך זכאית גם לשילוב יחידני בבית הספר השכונתי.
היא לא חייבת להיטרטר רחוק בכלל.
לגבי התפרצויות זעם בבוקר, את חושבת שזה יפתר אם היא תחזור מוקדם ביום קודם?
האם ביום ראשון (אחרי שנחה בשבת) המצב יותר טוב?

EDEN1000

New member
כן הבעיה העיקרית זה הסעות בעבר היא הייתה קרוב

לבית וחזרה שעה יותר מוקדם גם על זה היא קיטרה
היא רוצה חצי יום
ניסיתי איתה את כל המסגרות גם בבית ספר רגיל אך היא לא השתלבה לצערי
יש בחולון מסגרת שיקומית לילדי pdd עד 14:30 אך היא צעירה מידי בגיל יש להמתין לפחות שנתיים

הבת שלי במצב דומה לבתך

וגם בגיל בתך וגם בבית ספר לחינוך מיוחד וקבלנו אישור מהמפקחת, על ההורים למלא טופס בקשה מיוחד ששי למנהל בית הספר והמפקחת אמורה לאשר זאת,
יש להם איזו ועדה אבל לא להתרגש אם לבתך קשה להיות כל כך הרבה שעות ואני מאמינה שזו הסיבה , הם לא יכולים לדחות את בקשתך ואם הם עושים זאת צריך לפנות לדרגים בכירים יותר.
לא צריך לוותר להם , זכותך כאם לדרוש את שלך!!!!!!
אבל את מתחייבת להוציא את בתך בעצמך ולא מתנה את זה בהסעה זו נקודה שצריך להבין,
בהצלחה ואם יהיו בעיות מוזמנת לפנות אלי להדרכה במסר אישי.

פשוט הזוי...

מה כותבים למפקחת? אני גם רוצה לקחת לפני הזמן- "יש לי ילד ואני אוהבת אותו ורוצה לראות אותו גם ער, בבקשה תתני לי?!"
או "אני חושבת שהגן מאוד טוב אבל מאמינה שגם הבית יכול לתרום לו בצורה כזו או אחרת"

כן בהחלט!

זו גם סיבה, אם את חושבת שאת יכולה לתרום לו בבית משעות הצהרים אז כן כותבים את זה.

EDEN1000

New member
תודה על התגובה עזרת לי מאוד

פניתי לערייה והם אמרו שצריך מכתב מרופא נירולוג או פסיכיאטר לכתוב סיבה רפואית כי הם בכל זאת מוציאים פה מימון על נהג וסייעת
אני לא לוקחת אותה באופן עצמאי

כל המקרים שאני מכירה

קבלו אישור יציאה עבר הילד לפני הזמן בשל סיבות מוצדקות,
ואפילו מאוד מוצדקות, אף אחד מההורים לא קיבל הסעה פרטית ומיוחדת מחוץ לזמני סיום הלימודים,
גם אם היה אישור, האישור מיועד לוועדה במשרד החינוך שמאשרת יציאה לפני זמן סיום הלימודים המקובל במסגרת ולא לגבי אישור הסעה מיוחדת ופרטית,
לא נראה לי שיאשרו לך הסעה פרטית מיוחדת עבור ביתך, בכל מקרה אצלנו ברשות אין אפשרות כזו גם אם יש אישור,
בכל מקרה תנסי ואם כן יאשרו לך תעדכני אותנו,
בהצלחה.

למעלה